AMERİKA MEKSİKA SINIRINDA ÖLÜMLER ARTTI

10.09.2023 - 14:42, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1919+ kez okundu.
 

AMERİKA MEKSİKA SINIRINDA ÖLÜMLER ARTTI

Kayıp, gözaltına alınan veya ölü bulunan göçmenlere ilişkin raporları takip eden kuruluşlar, bahardan bu yana vaka sayısında artış gördü.

Brooks İlçesi Şerif Ofisi Yardımcısı Don White, Güney Teksas sınırındaki sert çalılıklarda devriye gezerken, bazı boş su kaplarını, yırtık kıyafetleri ve birkaç belirsiz ayak izini incelemek ve kavurucu sıcakta kaybolmuş olabilecek göçmenlerin izlerini aramak için durdu.  Uzun yaz boyunca birkaç gün boyunca sıcaklıklar 37 santigrat derece veya daha yüksek seviyelerde kaldı. Sıcaklık birçok Teksaslı için boğucu olsa da, Sınır Devriyesi ajanlarının tespitinden kaçınmak için göçmenlerin geçtiği sıcak, kurak çalılık araziden geçen bazıları için ölümcül olduğu biliniyor. White, topraktaki soluk ayak izlerini işaret ederek, "Bunlar eski," yorumunu yaptı. "Şu anda kimse tehlikede değil." En azından şimdilik, dedi  Bu yıl, geçen yıla göre daha az insan Meksika'dan geçiş yapıyor ancak 2023'te halihazırda 500'den fazla ölüm gerçekleşti; bu, White ve onun gibi diğerlerinin kasvetli devriye gezileri sırasında cesetlere veya kısmi kalıntılara sahip olduğu bulgularıyla da rastlandı. . En ölümcül yıllardan biri olan 2022'de 853 ölüm doğrulandı. Göçmen ölümlerini izlemek önemli ama yeterli olmayan bir bilimdir. Birçoğu Rio Grande' deresini geçmeye çalışırken boğuldu; Diğerleri boğucu çöl koşullarına veya su eksikliğine yenik düşüyor ve ölümleri sonuçta dehidrasyon, sıcak çarpması veya hipotermiye bağlanıyor. Yerel ve federal yetkililere göre Teksas'ta bu yazın acımasız sıcaklığı ve boğucu nem, ölümlerin çoğuna katkıda bulundu.    
Kayıp, gözaltına alınan veya ölü bulunan göçmenlere ilişkin raporları takip eden kuruluşlar, bahardan bu yana vaka sayısında artış gördü.

Brooks İlçesi Şerif Ofisi Yardımcısı Don White, Güney Teksas sınırındaki sert çalılıklarda devriye gezerken, bazı boş su kaplarını, yırtık kıyafetleri ve birkaç belirsiz ayak izini incelemek ve kavurucu sıcakta kaybolmuş olabilecek göçmenlerin izlerini aramak için durdu. 


Uzun yaz boyunca birkaç gün boyunca sıcaklıklar 37 santigrat derece veya daha yüksek seviyelerde kaldı. Sıcaklık birçok Teksaslı için boğucu olsa da, Sınır Devriyesi ajanlarının tespitinden kaçınmak için göçmenlerin geçtiği sıcak, kurak çalılık araziden geçen bazıları için ölümcül olduğu biliniyor.

White, topraktaki soluk ayak izlerini işaret ederek, "Bunlar eski," yorumunu yaptı. "Şu anda kimse tehlikede değil." En azından şimdilik, dedi 

Bu yıl, geçen yıla göre daha az insan Meksika'dan geçiş yapıyor ancak 2023'te halihazırda 500'den fazla ölüm gerçekleşti; bu, White ve onun gibi diğerlerinin kasvetli devriye gezileri sırasında cesetlere veya kısmi kalıntılara sahip olduğu bulgularıyla da rastlandı. . En ölümcül yıllardan biri olan 2022'de 853 ölüm doğrulandı.

Göçmen ölümlerini izlemek önemli ama yeterli olmayan bir bilimdir.
Birçoğu Rio Grande' deresini geçmeye çalışırken boğuldu;
Diğerleri boğucu çöl koşullarına veya su eksikliğine yenik düşüyor ve ölümleri sonuçta dehidrasyon, sıcak çarpması veya hipotermiye bağlanıyor.
Yerel ve federal yetkililere göre Teksas'ta bu yazın acımasız sıcaklığı ve boğucu nem, ölümlerin çoğuna katkıda bulundu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.