Türk Bayrağına Saldıran Suriyeliler Suriyede Göz Altına Alındı

GÜNDEM 02.07.2024 - 12:51, Güncelleme: 02.07.2024 - 12:51 309 kez okundu.
 

Türk Bayrağına Saldıran Suriyeliler Suriyede Göz Altına Alındı

Güvenlik kaynaklarından Türkiye'nin bazı kentlerinde ve Suriye’nin kuzeyinde yaşananlara ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, “Provokatif eylemlerde bulunan kişiler yakalandı, gerekli işlemler yapıldı" denildi.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu I.A.'nın, 7 yaşındaki Suriyeli yeğenini taciz ettiği görüntüler şehri karıştırdı. Önceki gün Danişmentgazi Mahallesi’nde umuma açık bir tuvalette küçük kız çocuğuna yönelik tacizin fark edilmesi üzerine şahıs, tuvalet içinde yakalandı. Tacizci I.A. Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerine teslim edilirken, 7 yaşındaki Suriyeli çocuk üzerinden bir provokasyonun fitili ateşlendi. Suriyelilerin evleri ateşe verildi Tacizci I.A.’yı linç etmek isteyen şahıslar, olayın ardından bölgedeki birçok Suriyelinin ev, iş yeri ve araçlarını ateşe verdi. Eş zamanlı provokasyon Kayseri'de yaşanan provokasyonla eş zamanlı olarak, Suriye'de de provokatörler harekete geçti. Azez'de sebze ve meyve haline Türkiye'den gönderilen tırlara saldıran vandallar, PTT binalarıyla El-Bab'ta mültecilerin bulunduğu Şamrak kampını da hedef aldı. Provokatörler, ayrıca Türk bayrağını parçaladı. Ankara yakın takipte Türkiye’nin bazı kentlerinde ve Suriye’nin kuzey bölgelerinde yaşananlar ise Ankara’nın yakın takibi altında. Açıklama geldi Güvenlik kaynakları, dün yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Hatay, Gaziantep, Kayseri, Konya, Bursa ve İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde gece saatlerinde olaylar yaşandığını anımsatan kaynaklar, Suriye tarafında da Türklere karşı eylemler yapıldığını bildirdi. "Gerekli müdahale yapıldı" Kaynaklar, Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyet güçleri tarafından hem Türkiye içinde hem de Suriye’nin kuzeyinde olayların yakından takip edildiğini belirterek, gerekli müdahalenin yapıldığını bildirdi. "Olayları kızıştıran her kişi tespit edildi" Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı faaliyet gösteren, Türkiye’nin izlediği dış politikaya karşı düzeni bozmak isteyen provokatif eylemlerde bulunan kişiler ve eylemlerde yer alanlar yakalanmış, bu kişiler hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. Eylemlere karışan ve olayları kızıştıran her kişi tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılmasına devam edilmektedir.” denildi. Açıklamanın sonunda ise "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir." ifadelerine yer verildi.
Güvenlik kaynaklarından Türkiye'nin bazı kentlerinde ve Suriye’nin kuzeyinde yaşananlara ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, “Provokatif eylemlerde bulunan kişiler yakalandı, gerekli işlemler yapıldı" denildi.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu I.A.'nın, 7 yaşındaki Suriyeli yeğenini taciz ettiği görüntüler şehri karıştırdı.

Önceki gün Danişmentgazi Mahallesi’nde umuma açık bir tuvalette küçük kız çocuğuna yönelik tacizin fark edilmesi üzerine şahıs, tuvalet içinde yakalandı.

Tacizci I.A. Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerine teslim edilirken, 7 yaşındaki Suriyeli çocuk üzerinden bir provokasyonun fitili ateşlendi.


Suriyelilerin evleri ateşe verildi

Tacizci I.A.’yı linç etmek isteyen şahıslar, olayın ardından bölgedeki birçok Suriyelinin ev, iş yeri ve araçlarını ateşe verdi.

Eş zamanlı provokasyon

Kayseri'de yaşanan provokasyonla eş zamanlı olarak, Suriye'de de provokatörler harekete geçti.

Azez'de sebze ve meyve haline Türkiye'den gönderilen tırlara saldıran vandallar, PTT binalarıyla El-Bab'ta mültecilerin bulunduğu Şamrak kampını da hedef aldı.

Provokatörler, ayrıca Türk bayrağını parçaladı.


Ankara yakın takipte


Türkiye’nin bazı kentlerinde ve Suriye’nin kuzey bölgelerinde yaşananlar ise Ankara’nın yakın takibi altında.

Açıklama geldi

Güvenlik kaynakları, dün yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Hatay, Gaziantep, Kayseri, Konya, Bursa ve İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde gece saatlerinde olaylar yaşandığını anımsatan kaynaklar, Suriye tarafında da Türklere karşı eylemler yapıldığını bildirdi.

"Gerekli müdahale yapıldı"

Kaynaklar, Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyet güçleri tarafından hem Türkiye içinde hem de Suriye’nin kuzeyinde olayların yakından takip edildiğini belirterek, gerekli müdahalenin yapıldığını bildirdi.


"Olayları kızıştıran her kişi tespit edildi"

Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı faaliyet gösteren, Türkiye’nin izlediği dış politikaya karşı düzeni bozmak isteyen provokatif eylemlerde bulunan kişiler ve eylemlerde yer alanlar yakalanmış, bu kişiler hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. Eylemlere karışan ve olayları kızıştıran her kişi tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılmasına devam edilmektedir.” denildi.

Açıklamanın sonunda ise "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir." ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.