Malatya'daki şehit cenazesinde CHP'nin çelengi parçalandı

26.12.2023 - 19:30, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 871+ kez okundu.
 

Malatya'daki şehit cenazesinde CHP'nin çelengi parçalandı

Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın Malatya'daki cenaze töreni için toplanıldığı sırada CHP'nin gönderdiği çelenk parçalandı. O anlarda partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis'te imzalanan terör bildirisine destek vermeme konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Türkiye'nin kalbi, geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyinden gelen haberlerle yandı. Pençe-Kilit bölgesinde, hain terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucunda 12 vatan evladı şehit düştü. Şehit olan askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın (22) Türk bayrağına sarılı naaşı, dün akşam askeri uçakla Malatya Havalimanı’na getirildi. Şehide son görev için bugün öğle namazına müteakiben Malatya Şehir Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Şehit Emre Taşkın, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. CHP'nin çelengini parçaladılar: Kaldırın bunu buradan Düzenlen tören öncesi vatandaşlar, CHP tarafından gönderilen çelenge tepki gösterdi. "Bu çelengin burada ne işi var? Kaldırın bunu." diyen vatandaşlar, CHP'nin gönderdiği çelengi yere atıp parçaladı. O esnada cenaze için toplanan kalabalıktan alkış sesleri yükseldi. Tekbir getirerek "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan kalabalık daha sonra sakinleştirildi. Bir tepki de Gümüşhane'den Malatya'daki protestonun bir benzeri Gümüşhane'de de yaşandı. Şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın cenazesinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından gönderilen çelenk parçalanırken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından gönderilen çelenk üzerindeki yazılar koparılarak yere atıldı. CHP, Meclis'teki bildiriye imza atmadı Bilindiği üzere hain terör saldırısının ardından CHP, TBMM'de imzalanan terör bildirisine destek vermemişti. Bildiriyi imzalamayan CHP tepkilerin odağındayken Genel Başkan Özgür Özel'den bugün partisinin grup toplantısında konuyla ilgili bir açıklama geldi. "Sizi meşrulaştıracak hiçbir bildiriye imza atmayacağız" Şehit Emre Taşkın'ın naaşının defnedildiği anlarda Meclis'teki grup kürsüsünden partililere seslenen Özel, "Her zaman olduğu gibi 2 paragraf yazının altına imza atıp terörü kınamak istediler. Yas ilan etmeyelim, ne yaşandığını anlatmayalım ama A4 kağıda imza atıp kınama yapalım. Milli yas ilan edilmeden, gerekli bilgilendirme yapılmadan sizi meşrulaştıracak hiçbir imzayı atmayacağız. Bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan anlayışla ortaklaşmayacağız" dedi. "Kimseden korkmuyoruz" Özgür Özel konuya ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: Zorlu bir döneme giriyoruz. Göğüs göğüse mücadele edeceğiz. Onlardan korkmuyoruz ama bu partinin arkasında durduğunu düşündüğünden bir dost ateşi almak dışında hiçbir endişesi yoktur, kimseden korkmuyoruz. "Muhalefet, iktidarın pozisyonuna güç veriyorsa o ülkede iktidar değil muhalefet sorgulanır" 1984'ten beri kaç bildiriye imza attık? Neyi başardık, neyi çözdük? Bundan sonra ne ezbere iktidar var, ne de ezbere muhalefet var. Faşizme, 'Sen neden böyle yapıyorsun' denmez. Mikroba, 'Sen neden hasta ediyorsun' diye sorulmaz. Muhalefet, iktidarın pozisyonuna güç veriyorsa o ülkede iktidar değil muhalefet sorgulanır. Sorumluluğumun farkındayım.
Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın Malatya'daki cenaze töreni için toplanıldığı sırada CHP'nin gönderdiği çelenk parçalandı. O anlarda partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis'te imzalanan terör bildirisine destek vermeme konusunda kararlı olduklarını söyledi.

Türkiye'nin kalbi, geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyinden gelen haberlerle yandı.

Pençe-Kilit bölgesinde, hain terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucunda 12 vatan evladı şehit düştü.

Şehit olan askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın (22) Türk bayrağına sarılı naaşı, dün akşam askeri uçakla Malatya Havalimanı’na getirildi.


Şehide son görev için bugün öğle namazına müteakiben Malatya Şehir Mezarlığı'nda tören düzenlendi.

Şehit Emre Taşkın, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

CHP'nin çelengini parçaladılar: Kaldırın bunu buradan

Düzenlen tören öncesi vatandaşlar, CHP tarafından gönderilen çelenge tepki gösterdi.

"Bu çelengin burada ne işi var? Kaldırın bunu." diyen vatandaşlar, CHP'nin gönderdiği çelengi yere atıp parçaladı.

O esnada cenaze için toplanan kalabalıktan alkış sesleri yükseldi.

Tekbir getirerek "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan kalabalık daha sonra sakinleştirildi.

Bir tepki de Gümüşhane'den

Malatya'daki protestonun bir benzeri Gümüşhane'de de yaşandı.

Şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın cenazesinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından gönderilen çelenk parçalanırken, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından gönderilen çelenk üzerindeki yazılar koparılarak yere atıldı.


CHP, Meclis'teki bildiriye imza atmadı

Bilindiği üzere hain terör saldırısının ardından CHP, TBMM'de imzalanan terör bildirisine destek vermemişti.

Bildiriyi imzalamayan CHP tepkilerin odağındayken Genel Başkan Özgür Özel'den bugün partisinin grup toplantısında konuyla ilgili bir açıklama geldi.


"Sizi meşrulaştıracak hiçbir bildiriye imza atmayacağız"

Şehit Emre Taşkın'ın naaşının defnedildiği anlarda Meclis'teki grup kürsüsünden partililere seslenen Özel, "Her zaman olduğu gibi 2 paragraf yazının altına imza atıp terörü kınamak istediler. Yas ilan etmeyelim, ne yaşandığını anlatmayalım ama A4 kağıda imza atıp kınama yapalım. Milli yas ilan edilmeden, gerekli bilgilendirme yapılmadan sizi meşrulaştıracak hiçbir imzayı atmayacağız. Bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan anlayışla ortaklaşmayacağız" dedi.


"Kimseden korkmuyoruz"

Özgür Özel konuya ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

Zorlu bir döneme giriyoruz. Göğüs göğüse mücadele edeceğiz. Onlardan korkmuyoruz ama bu partinin arkasında durduğunu düşündüğünden bir dost ateşi almak dışında hiçbir endişesi yoktur, kimseden korkmuyoruz.

"Muhalefet, iktidarın pozisyonuna güç veriyorsa o ülkede iktidar değil muhalefet sorgulanır"

1984'ten beri kaç bildiriye imza attık? Neyi başardık, neyi çözdük? Bundan sonra ne ezbere iktidar var, ne de ezbere muhalefet var. Faşizme, 'Sen neden böyle yapıyorsun' denmez. Mikroba, 'Sen neden hasta ediyorsun' diye sorulmaz. Muhalefet, iktidarın pozisyonuna güç veriyorsa o ülkede iktidar değil muhalefet sorgulanır. Sorumluluğumun farkındayım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.