Turgay Güler
Köşe Yazarı
Turgay Güler
 

Özgür Özel'i Demirtaş'a kim gönderdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel arkasına aldığı kalabalık bir konvoyla Selahattin Demirtaş'ı ziyarete gitti. Şüphesiz bu ziyaret kendiliğinden olmadı. Demem o ki Özgür Özel bir sabah uyanıp da 'ya şu Demirtaş'a ne oldu, gidip bir halini hatırını sorayım' falan demedi. Ya ne oldu? Biri yahut birileri Özgür Özel'in kulağına 'Demirtaş'ı gidip bir ziyaret et' dedi. Diyeceksiniz ki şimdi 'kim dedi'? 'Diyarbakır annelerini ziyaret etmeyin sakın' diyen kimse o dedi! Neyse! Özgür Özel ziyaret sonrasında 'Demirtaş'ın memleketin sıkıntılarına ilişkin kıymetli değerlendirmelerini dinledim. Toplumsal barışın olması için başlangıcın kadın hakları ve çocukların korunması olduğu mutabakatına vardık' şeklinde bir değerlendirmesi oldu. Ama Diyarbakır anneleri kadın değil! Onların PKK tarafından kaçırılan çocukları da çocuk değil! Yasin Börü de değil, PKK'nın katlettiği onca çocuk da! Ve tabii ki binlerce masum da! Neyse! Görüşme sonrası Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından kendi kaleme aldığı bir çağrı metni paylaştı. Jin Jiyan Azadi diye bir slogan attı. Kadın Yaşam Özgürlük anlamına geliyor. Son günlerde PKK sempatizanlarının ağzından düşmüyor bu slogan. Üniversitelerde, sokaklarda atılıp duruluyor. Hatta birçok yerde, eyleme katılanlar tarafından bile tepkiyle karşılanıyor. 'PKK'nın sloganını niçin atıyorsunuz' deniliyor. Bu tür tepkileri Trabzon'da gördük, KOÇ Üniversitesi'nde gördük. Neyse! Özgür Özel de sloganın Türkçesini haykırdı. Bir yanda yeniden çözüm süreci tartışmaları, öte yanda Jin Jiyan Azadi! CHP'li İbrahim Kaboğlu CHP ve DEM'in hata PKK sempatizanlarının desteğiyle 1 nolu Baro Başkanı oldu. Hani şu seçim öncesi ortalığa saçılan yeni bir anayasa çalışması vardı ya! Kapalı kapılar ardında yapılmıştı. Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirildiği bir çalışma. O çalışmanın mimarı CHP'li İbrahim Kaboğlu'ydu. Neyse! CHP arka planda başka bir iş çeviriyor kamuoyu önünde başka! Yapıp ettiklerinin hiç önemi yok. Kamuoyu önünde ne demişse o! Muhteşem bir algı operasyonu. Yenidoğan çetesi üyeleriyle CHP bağlantısı gün gibi aşikar mesela. Gelin görün ki dayağı iktidar yiyor. O da yemesin artık! CHP vesayetler dönemini her alanda yeniden kurguluyor. İmamoğlu kendine bir baro başkanı buldu mesela! Ve son bir not. İstanbul Borsasında birileri birtakım işler çeviriyor. Milyonlarca küçük yatırımcı da öfke kusuyor. Erdoğan İsrail'i eleştirse hemen düğmeye basılıyor ve borsa aşağı çekiliyor. SPK da maalesef izliyor. Erdoğan muktedirlerin hoşuna gitmeyen bir başka cümle kursa borsanın akıbeti yine aynı. Uzun lafın kısası iktidara her alanda operasyon çekiliyor. Ama her alanda. İyi de buna kim dur diyecek? Operasyona bu kadar açık olmak da neyin nesidir?
Ekleme Tarihi: 22 Ekim 2024 - Salı
Turgay Güler

Özgür Özel'i Demirtaş'a kim gönderdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel arkasına aldığı kalabalık bir konvoyla Selahattin Demirtaş'ı ziyarete gitti. Şüphesiz bu ziyaret kendiliğinden olmadı. Demem o ki Özgür Özel bir sabah uyanıp da 'ya şu Demirtaş'a ne oldu, gidip bir halini hatırını sorayım' falan demedi.

Ya ne oldu? Biri yahut birileri Özgür Özel'in kulağına 'Demirtaş'ı gidip bir ziyaret et' dedi. Diyeceksiniz ki şimdi 'kim dedi'?

'Diyarbakır annelerini ziyaret etmeyin sakın' diyen kimse o dedi!

Neyse!

Özgür Özel ziyaret sonrasında 'Demirtaş'ın memleketin sıkıntılarına ilişkin kıymetli değerlendirmelerini dinledim. Toplumsal barışın olması için başlangıcın kadın hakları ve çocukların korunması olduğu mutabakatına vardık' şeklinde bir değerlendirmesi oldu.

Ama Diyarbakır anneleri kadın değil!

Onların PKK tarafından kaçırılan çocukları da çocuk değil!

Yasin Börü de değil, PKK'nın katlettiği onca çocuk da!

Ve tabii ki binlerce masum da!

Neyse!

Görüşme sonrası Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından kendi kaleme aldığı bir çağrı metni paylaştı.

Jin Jiyan Azadi diye bir slogan attı. Kadın Yaşam Özgürlük anlamına geliyor. Son günlerde PKK sempatizanlarının ağzından düşmüyor bu slogan. Üniversitelerde, sokaklarda atılıp duruluyor. Hatta birçok yerde, eyleme katılanlar tarafından bile tepkiyle karşılanıyor. 'PKK'nın sloganını niçin atıyorsunuz' deniliyor. Bu tür tepkileri Trabzon'da gördük, KOÇ Üniversitesi'nde gördük.

Neyse!

Özgür Özel de sloganın Türkçesini haykırdı.

Bir yanda yeniden çözüm süreci tartışmaları, öte yanda Jin Jiyan Azadi!

CHP'li İbrahim Kaboğlu CHP ve DEM'in hata PKK sempatizanlarının desteğiyle 1 nolu Baro Başkanı oldu. Hani şu seçim öncesi ortalığa saçılan yeni bir anayasa çalışması vardı ya! Kapalı kapılar ardında yapılmıştı. Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirildiği bir çalışma. O çalışmanın mimarı CHP'li İbrahim Kaboğlu'ydu.

Neyse!

CHP arka planda başka bir iş çeviriyor kamuoyu önünde başka! Yapıp ettiklerinin hiç önemi yok. Kamuoyu önünde ne demişse o! Muhteşem bir algı operasyonu. Yenidoğan çetesi üyeleriyle CHP bağlantısı gün gibi aşikar mesela. Gelin görün ki dayağı iktidar yiyor.

O da yemesin artık!

CHP vesayetler dönemini her alanda yeniden kurguluyor. İmamoğlu kendine bir baro başkanı buldu mesela!

Ve son bir not.

İstanbul Borsasında birileri birtakım işler çeviriyor.

Milyonlarca küçük yatırımcı da öfke kusuyor.

Erdoğan İsrail'i eleştirse hemen düğmeye basılıyor ve borsa aşağı çekiliyor. SPK da maalesef izliyor. Erdoğan muktedirlerin hoşuna gitmeyen bir başka cümle kursa borsanın akıbeti yine aynı.

Uzun lafın kısası iktidara her alanda operasyon çekiliyor. Ama her alanda. İyi de buna kim dur diyecek? Operasyona bu kadar açık olmak da neyin nesidir?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.