Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

“Mezhepsiz” kelimesini dilimize bir hakaret unsuru olarak soktular

Ne yazık ki yüzlerce yıl mezhepçilik ve uydurma hadis dinleri övüldü din diye bizlere sunulup islam dini diye yutturulmaya çalısıldı ve mezheplere karşı çıkmak sapıklık olarak gösterildi. “Mezhepsiz” kelimesi dilimize bir hakaret unsuru olarak girdi. Kuran, evimizde, bohçalar içinde ve yüksek bir yerde asılı olarak konuldu. Kuran yerine mezheplerin emirleri Kuran misali ayet gibi numara verilip okutuldu " Ayet gibidir denip, hadis masalları din diye sunulup dinletildi. Bir mezhebe doğru gelen diğer mezhebe göre yanlış haram ilan edilip insanların aklılları karıstırılıp kendi mezhebini din diye kabul ettirilip, diğer mezhepleri kötülediler. Hadis masallarının sayıları milyonlarca ve çeşit çeşit olup hadis konusunda sözde İslam Universitelerinde kürsüler kurup ortaya binlerce Hadis Profösörleri çıkarttıp dil altında mezhebinin bir din hadislerin Kuran ayeti gibi hatta ayetlerden daha üstün olduğunu iddia ettiler.   Çeşit, çeşit uydurulan Mezhepsel Hadis Dinleri meydana getirip Peygamberin Kuran öğretisine ters düşüp Allah'a hasım, rakip oldular. Kuran, ölülerin arkasından okundu ama Kuran’ın dirilerin hayatına yön vermesine izin verilmedi. Buna izni vermeyen mezhepçiler, dini ancak üç-beş kişinin anladığını, bizimse, onlardan ve onların kitaplarından dini öğrenmemiz gerektiğini söylediler. Allah’ın kitabından dini anlamak gibi büyük bir cürete kalkışırsak çarpılacağımız anlatıldı. Bu çabaya ne gerek vardı ki! Mezhep imamları dini anlatmıştı! Bu mantıkla yığınlar uyutuldu. Çünkü bu anlatımda akıl yok, taklit vardı. Esas olan taklit olunca; profesörle, mühendisle, en cahil bir oldu. Çünkü akıl, ilim hiç kullanılmayacaktı ki. Onu, kullanması gerekli olan mezhep imamları, hadis imamları kullanmıştı! İnşallah, onların akıllarını ne kadar kullandıkları ve sadece Kuran’a sarılmanın önemini erken öğrenen Kuran talabelerinden oluruz.   Allah pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırır. Yunus Suresi   Andolsun size, içinde öğüt bulunan bir Kitap indirdik. Yine de akıllanmayacak mısınız? Enbiya Suresi    Her şeyin doğrusunu Yaratan Yüce Allah bilir !  
Ekleme Tarihi: 01 Haziran 2021 - Salı
Sedat Kadiroğulları

“Mezhepsiz” kelimesini dilimize bir hakaret unsuru olarak soktular

Ne yazık ki yüzlerce yıl mezhepçilik ve uydurma hadis dinleri övüldü din diye bizlere sunulup islam dini diye yutturulmaya çalısıldı ve mezheplere karşı çıkmak sapıklık olarak gösterildi.


“Mezhepsiz” kelimesi dilimize bir hakaret unsuru olarak girdi.


Kuran, evimizde, bohçalar içinde ve yüksek bir yerde asılı olarak konuldu.
Kuran yerine mezheplerin emirleri Kuran misali ayet gibi numara verilip okutuldu " Ayet gibidir denip, hadis masalları din diye sunulup dinletildi.


Bir mezhebe doğru gelen diğer mezhebe göre yanlış haram ilan edilip insanların aklılları karıstırılıp kendi mezhebini din diye kabul ettirilip, diğer mezhepleri kötülediler.


Hadis masallarının sayıları milyonlarca ve çeşit çeşit olup hadis konusunda sözde İslam Universitelerinde kürsüler kurup ortaya binlerce Hadis Profösörleri çıkarttıp dil altında mezhebinin bir din hadislerin Kuran ayeti gibi hatta ayetlerden daha üstün olduğunu iddia ettiler.

 

Çeşit, çeşit uydurulan Mezhepsel Hadis Dinleri meydana getirip Peygamberin Kuran öğretisine ters düşüp Allah'a hasım, rakip oldular.



Kuran, ölülerin arkasından okundu ama Kuran’ın dirilerin hayatına yön vermesine izin verilmedi.


Buna izni vermeyen mezhepçiler, dini ancak üç-beş kişinin anladığını, bizimse, onlardan ve onların kitaplarından dini öğrenmemiz gerektiğini söylediler.



Allah’ın kitabından dini anlamak gibi büyük bir cürete kalkışırsak çarpılacağımız anlatıldı. Bu çabaya ne gerek vardı ki! Mezhep imamları dini anlatmıştı! Bu mantıkla yığınlar uyutuldu. Çünkü bu anlatımda akıl yok, taklit vardı. Esas olan taklit olunca; profesörle, mühendisle, en cahil bir oldu.
Çünkü akıl, ilim hiç kullanılmayacaktı ki.
Onu, kullanması gerekli olan mezhep imamları, hadis imamları kullanmıştı! İnşallah, onların akıllarını ne kadar kullandıkları ve sadece Kuran’a sarılmanın önemini erken öğrenen Kuran talabelerinden oluruz.

 

Allah pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırır.
Yunus Suresi

 

Andolsun size, içinde öğüt bulunan bir Kitap indirdik.
Yine de akıllanmayacak mısınız?
Enbiya Suresi 

 
Her şeyin doğrusunu Yaratan Yüce Allah bilir !
 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.