1. SORU: Kurban bayramında kurban kesmek gerekir mi?
1. CEVAP: Kuran ayetlerinde kurban bayramı diye bir bayramdan da, böyle bir bayramda kurban kesilmesinden söz edilmez.
2. SORU: Kuran da Müslümanların Kılık Kıyafet Modası varmı?
2. CEVAP: Kuran’da ne erkeğe, ne kadına üniforma gibi bir kıyafet tarif edilmez..
3. SORU: Ayakta su içilir mi?
3. CEVAP: Kuran’da su içme adabı diye bir bahis yoktur. Bazıları“sünnet” başlığıyla oturarak ve üç nefeste su içme gibi “sünnet” sevapları olduğunu iddia etseler de, Kuran’da bu konuda bir açıklama olmaması belli bir su içme şekline dinsel bir anlam yüklemenin gereksizliğini gösterir.
4. SORU: Küçük tuvaleti oturarak yapmak dinen daha mı makbuldür?
4. CEVAP: Kuran, tuvaleti nasıl yapmamız gerektiğini söylemez. Dileyen oturarak tuvaletini yapar. Dileyen ayakta yapar.
5. SORU: Erkekler İpek gömlek giyilebilir mi?
5. CEVAP: Kuran’da erkeğin ipek gömlek giymesine engel hiçbir izah yoktur.
6. SORU: Kadınlar makyaj yapabilir mi?
6. CEVAP: Kuran’da kadının makyaj yapmasıyla ilgili hiçbir izah yoktur. Asıl olan kadının iffetli olmasıdır.
7. SORU: Sünnet olmak dini bir zorunluluk mudur?
7. CEVAP: Kuran’da sünnet olmak diye bir şey geçmez. Fakat Hz. İbrahim -aleyhisselâm-'a inen 10 sayfa kitapta Sünnetten söz eder.
Fakat sünnet ve namaz ilk Peygamber Adem ile başlayan tüm dinlere gelmiş ALLAH tarafından uygulanması emredilmiştir.
8. SORU: Dövme yapılabilir mi?
8. CEVAP: Kuran’da dövme ile ilgili hiçbir izah geçmez. Eğer birisi dövmenin altına su geçmez, o zaman da boy abdesti olmaz izahını yaparsa, şunu bilmelidir ki, Abdest bedendeki static elektriğin atılması sayesinde huşu için namaz kılınması için emredilmiştir. Abdest insanı melek günahsız ve şeytansız yapmaz sadece rahatlatır ve huzur içinde namaz kılmasını sağlar.
9. SORU: Hangi elle yemek yiyelim?
9. CEVAP: Kuran insanların hangi elle yemelerinin gerektiğini, hangisinin sevap olduğunu anlatmaz. Dileyen dilediği eliyle meğini yer.
Not: Bu emri mezhepsel hadis din efendileri uydurmuştur çünkü araplar ve bazı kavimler büyük kakasını yapınca kakasını sol elinle avuçladığı için sol elle yemek yemeği yasaklamışlardır.
10. SORU: Ölünün arkasından Kuran okunabilir mi?
10. CEVAP: Kuran ölünün arkasından 1, 7, 40, 52. ve yılı devriyelerinde vefat etmiş kişiye okunmaz. Okunsada, sağlığında Kuran okumamış vefat eden kişinin bir işine yaramaz . Hele Süleyman Çelebi (1351–1422) tarafından kaleme alınan mevlid denen peygamberi ALLAH üstü gösteren şiir yine vefat eden kişiye okunmaz İslam Kuran dışıdı bir adettir
11. SORU: Kusmak orucu bozar mı?
11. CEVAP: Kuran’da orucun üç şeyden oluştuğunu görüyoruz; Yememe, İçmeme ve Cinsel ilişkiye girmeme.
Kuran’da “Kusma, Kanama, veya Kan aldırma, İğne vurdurma, Susuz İlac içme” orocu bozmaz. Çünkü karın doyurmak ve susuzluğunu gidermek için bir eylem yapmaz. Sadece tedavi amaçlı ilaç kullanılabilir.
12. SORU: Erkekler sarı veya kırmızı renklerde elbise giyebilirler mi? Altın takabilirler mi?
12. CEVAP: Kuran’da ALLAH Erkek kullarının giyimlerindeki renk tercihlerinin ne olması gerektiği veya takılarının nasıl olması gerektiği hususunda bir açıklama bir emir vermemiştir.
13. SORU: Kadınlar yanlarında kocaları, babaları, oğulları gibi bir yakınları olmadan kaç kilometre uzağa gidebilir?
13. CEVAP: Kuran bu konuda hiçbir izah, dini bir kısıtlama getirmez. Demek ki mezhepsel hadis dinlerinin yasakldığını ALLAH ayetlerinden yasaklamamış kadınların tek başlarına seyahatlerine yasak getirmemiştir.
14. SORU: Dinimizde kandil geceleri var mı?
14. CEVAP: Kuran’an ayetinde Bin Aydan daha hayırlıdır dediği ve Kuranın ayet ayet inmeye başladığı gece olan “ Kadir Gecesi” vardır. Kadir gecesi hariçinde uydurulan kandillerin Müslümanların Kuran’ı ile ilgileri yoktur uydurmadır.