Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

İslamın Ramazını Nasıl Olur?

Nerede o eski ramazanlar Nerede o eski ramazanlar, daha ramazan ayı gelmeden tüm gıda maddelerine, zam yapılırdı ama ( Şimdiki gibi ) zamdan sonra gıdaların gramlarından çalınmaz azaltılmazdı. Devlet adamları brokratlar vekiller sanatcılar iş adamları dahası zenginler hotellerin veya lux lokantaların salonlarında muzik esliğinde binbir çeşit tatlısından tuzlusuna kadar akla gelen gelmeyen tüm gıdayı masalara dizer ardından fotoraflar verilip, Facelerde gazatelerde yayınlanması sağlanır böylece iftarlar edilirdi.   Kısacası en namussuzundan en kahpesine Ramazan ayında müslüman olur, bir çok genel ev ve randevu evleri, meyhaneler çalısmazdı ama kumarhaneler  polis destekli sabahlara kadar al gülüm ver gülümle ocakların sönmesine sebeb olurdu.    Bazı fakir mahallelerde insanlar birbirine birer tas corba ikram eder orta halli insanların yasadıkları mahallelerde eylenceler sahaba kadar sürerdi. Ve böylece Hanefi dinine mensup Türkler Ramazan ayını böyle geçirir mutlu olurdu. 2020 Ramazanında Rabbim ceza olarak önce işini tam yapmayan Ayet yerine Masal ( Hadis ) okuyan, Sahur saatini 1.5 saat öncesi yemeği içmeyi durduran, İftar saatinide neredeyse 45 dakika öncesi yaptırıp İslam dışı yaşamamızı sağlayan Diyanetin maaslı memurlarının görev aldıgı tüm Camii ve Mescitleri kapattı.    Artık kimse o şahşahalı hotellerin lokantalarında, lux lokantalarda boyboy yemeklerin resimlerinin çektirmesine kendini rezil etmesine izin vermiyor. Ha yine ezanlar Kuran emri dısında erken okunuyor, yine insanlara erken oruc tuturup, erken oruc açtırıyorlar ama ben eminim ki Rabbim dersini kullarına mutlak verip doğru olanı mutlaka öğretecektir.   İslam Ramazan da bunu emreder : Ramazan ayı dışında normal günde ne yiyiyorsanız, o yediğiniz yemeğin yarısını ramazan ayında yiyecek, elde olan fazla gıdaları etrafınızdaki önce akrabalarınıza sonra fakir fukaralarla paylasacak aşırıya kaçmayacaksınız. Bakara Süresinde emredildiği gibi Sahurları Hava aydınlanana kadar yiyip içicek, İfitrarınızı da hava tam kararınca yapacaksınız. Yani Mezhepsel Hadis dinine değil İslamın kutsalı olan Kuran dinine uyacaksınız ki kurtulasa erebilelim. Her şeyin doğrusunu Yaratan Yüce ALLAH bilir    
Ekleme Tarihi: 02 Mayıs 2020 - Cumartesi
Sedat Kadiroğulları

İslamın Ramazını Nasıl Olur?

Nerede o eski ramazanlar

Nerede o eski ramazanlar, daha ramazan ayı gelmeden tüm gıda maddelerine, zam yapılırdı ama ( Şimdiki gibi ) zamdan sonra gıdaların gramlarından çalınmaz azaltılmazdı.


Devlet adamları brokratlar vekiller sanatcılar iş adamları dahası zenginler hotellerin veya lux lokantaların salonlarında muzik esliğinde binbir çeşit tatlısından tuzlusuna kadar akla gelen gelmeyen tüm gıdayı masalara dizer ardından fotoraflar verilip, Facelerde gazatelerde yayınlanması sağlanır böylece iftarlar edilirdi.
 

Kısacası en namussuzundan en kahpesine Ramazan ayında müslüman olur, bir çok genel ev ve randevu evleri, meyhaneler çalısmazdı ama kumarhaneler  polis destekli sabahlara kadar al gülüm ver gülümle ocakların sönmesine sebeb olurdu. 
 

Bazı fakir mahallelerde insanlar birbirine birer tas corba ikram eder orta halli insanların yasadıkları mahallelerde eylenceler sahaba kadar sürerdi.

Ve böylece Hanefi dinine mensup Türkler Ramazan ayını böyle geçirir mutlu olurdu.

2020 Ramazanında Rabbim ceza olarak önce işini tam yapmayan Ayet yerine Masal ( Hadis ) okuyan, Sahur saatini 1.5 saat öncesi yemeği içmeyi durduran, İftar saatinide neredeyse 45 dakika öncesi yaptırıp İslam dışı yaşamamızı sağlayan Diyanetin maaslı memurlarının görev aldıgı tüm Camii ve Mescitleri kapattı. 
 

Artık kimse o şahşahalı hotellerin lokantalarında, lux lokantalarda boyboy yemeklerin resimlerinin çektirmesine kendini rezil etmesine izin vermiyor. Ha yine ezanlar Kuran emri dısında erken okunuyor, yine insanlara erken oruc tuturup, erken oruc açtırıyorlar ama ben eminim ki Rabbim dersini kullarına mutlak verip doğru olanı mutlaka öğretecektir.

 

İslam Ramazan da bunu emreder :
Ramazan ayı dışında normal günde ne yiyiyorsanız, o yediğiniz yemeğin yarısını ramazan ayında yiyecek, elde olan fazla gıdaları etrafınızdaki önce akrabalarınıza sonra fakir fukaralarla paylasacak aşırıya kaçmayacaksınız.
Bakara Süresinde emredildiği gibi Sahurları Hava aydınlanana kadar yiyip içicek, İfitrarınızı da hava tam kararınca yapacaksınız.

Yani Mezhepsel Hadis dinine değil İslamın kutsalı olan Kuran dinine uyacaksınız ki kurtulasa erebilelim.



Her şeyin doğrusunu Yaratan Yüce ALLAH bilir

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.