Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

Bir Keçi Kuran Ayetini Yiyerek Yok Edebilirmi?

Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız. Hicr Suresi   Recmi yani zina yapan kadını taşlayarak kaletmeyi topluma kabul ettirmeye çalışan recm savunucuları, olan Mezhepsel Hadis dinleri yalanlarını halka kabul ettirmek için bir recm hikâyesi uydurdular. Bu hikâyeye göre recm ile ilgili Kuran ayetleri sayfalara yazılı şekilde Ayşe’nin evindeydi., Peygamberimiz’in vefatından sonra odaya giren aç bir keçi bu ayetleri yemiş. Ve böylece keçi yüzünden bu recm ayetin hükmünü kaldırmıştır. Hadi keçi o kısacık ayeti yedi diyelim. Peki recm ayetini hangi hak ve İslam hukuku ile kim kaldırır hükğümsüz sayar., ve Kuran’daki  yerini vermez. 1413 yıl önce o kısa recm ayetini ezberleyecek ve daha sonra Kuran ile bulusturacak bir aklı başında müslüman bir insan yokmuydu. Peygamberimiz’in vefatından sonra hem tamamlanmış, hem ezbere bilinen Kuran’ın bir ayeti hemde bir keçinin yemesi suretiyle nasıl ortadan kalkar?    Mezhepsel Hadis dinlerine  göre “büyük âlim” olan İbni Kuteybe, konuya şu cümlesiyle giriş yaparak açıklık getirir: “Keçi mübarek bir hayvandır.” Devamında ise bu, keçinin faziletlerini açıklar ki konu iyice anlaşılsın. Sonra da şu ilginç cümlesiyle konuyu bağlar: “Ad ve Semud kavimlerini ortadan kaldıran Allah, bir ayetini keçiye yedirerek kaldıramaz mı?” Allah’ı inkâr eden bu iki kavmi Kuran ayetlerine benzeten İbni Kuteybe; böylece Meshepsel Hadis, dinlerinin tutarsız yaklaşımlarına iyi bir örnek oluşturmaktadır. .  Mezhepsel Hadis dinleri uydurdukları sözde Recm ayeti Peygamberimiz’e, hemde Hz. Ömer’e iftiradır. Mezhepsel Hadis din masalına ve mantığına göre Hz. Ömer Allah’tan çok halktan korkuyordu.  Demek Hz. Ömer halktan değil de Allah’tan korkmuş olsaydı, keçinin yiyerek yok ettiği recm ayeti, Uydurulmus Mezhepsel hadis din kitapları yerine Kuran’da olacaktı!  Rabbim bu ve bunun gibi milyonlarca saçma sapan hadis masallarını İslam dini diye kabul ettirmeye çalısan ve bu sayede  "Makam, Mevki, Para, kazanan Mezhepsel Hadis din efendilerini, hocalarını sıhlarını gavslarını Sakar Cehennemi ile cezalandırsın insallah     Her Şeyin Doğrusunu Yaratan ALLAH Bilir!
Ekleme Tarihi: 07 Nisan 2023 - Cuma
Sedat Kadiroğulları

Bir Keçi Kuran Ayetini Yiyerek Yok Edebilirmi?

Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız.

Hicr Suresi
 

Recmi yani zina yapan kadını taşlayarak kaletmeyi topluma kabul ettirmeye çalışan recm savunucuları, olan Mezhepsel Hadis dinleri yalanlarını halka kabul ettirmek için bir recm hikâyesi uydurdular. Bu hikâyeye göre recm ile ilgili Kuran ayetleri sayfalara yazılı şekilde Ayşe’nin evindeydi., Peygamberimiz’in vefatından sonra odaya giren aç bir keçi bu ayetleri yemiş. Ve böylece keçi yüzünden bu recm ayetin hükmünü kaldırmıştır.

Hadi keçi o kısacık ayeti yedi diyelim. Peki recm ayetini hangi hak ve İslam hukuku ile kim kaldırır hükğümsüz sayar., ve Kuran’daki  yerini vermez.

1413 yıl önce o kısa recm ayetini ezberleyecek ve daha sonra Kuran ile bulusturacak bir aklı başında müslüman bir insan yokmuydu.

Peygamberimiz’in vefatından sonra hem tamamlanmış, hem ezbere bilinen Kuran’ın bir ayeti hemde bir keçinin yemesi suretiyle nasıl ortadan kalkar? 
 

Mezhepsel Hadis dinlerine  göre “büyük âlim” olan İbni Kuteybe, konuya şu cümlesiyle giriş yaparak açıklık getirir: “Keçi mübarek bir hayvandır.” Devamında ise bu, keçinin faziletlerini açıklar ki konu iyice anlaşılsın. Sonra da şu ilginç cümlesiyle konuyu bağlar: “Ad ve Semud kavimlerini ortadan kaldıran Allah, bir ayetini keçiye yedirerek kaldıramaz mı?”

Allah’ı inkâr eden bu iki kavmi Kuran ayetlerine benzeten İbni Kuteybe; böylece Meshepsel Hadis, dinlerinin tutarsız yaklaşımlarına iyi bir örnek oluşturmaktadır. . 

Mezhepsel Hadis dinleri uydurdukları sözde Recm ayeti Peygamberimiz’e, hemde Hz. Ömer’e iftiradır.

Mezhepsel Hadis din masalına ve mantığına göre Hz. Ömer Allah’tan çok halktan korkuyordu. 
Demek Hz. Ömer halktan değil de Allah’tan korkmuş olsaydı, keçinin yiyerek yok ettiği recm ayeti, Uydurulmus Mezhepsel hadis din kitapları yerine Kuran’da olacaktı! 
Rabbim bu ve bunun gibi milyonlarca saçma sapan hadis masallarını İslam dini diye kabul ettirmeye çalısan ve bu sayede 
"Makam, Mevki, Para, kazanan Mezhepsel Hadis din efendilerini, hocalarını sıhlarını gavslarını Sakar Cehennemi ile cezalandırsın insallah
 

 

Her Şeyin Doğrusunu Yaratan ALLAH Bilir!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.