Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

ALLAH yeryüzündekilerin tümünü sizin için yarattı.

O Allah’tır ki, yeryüzündekilerin tümünü sizin için yarattı. Bakara Suresi Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. Zariyat Suresi Yüce Rabbimiz böyle derken, Kuran’da tek bir kez bile evrenin Peygamberimiz için yaratıldığı gibi bir konudan bahsetmezken, biz nasıl olur da, Allah’ın yaratma sebeplerini görmezden gelip, evreni Hz. Muhammed için yarattı diyebiliriz?  Eğer ki böyle büyük bir haber doğru olsaydı, bundan Kuran’da bir kez bile bahsedilmemesi mümkün müdür? Bu hadis dini Allah’ı hâşâ şarta bağlamaktadır.  Bu ise Kuran’daki Allah imajıyla uyuşmamaktadır. Allah hiçbir şekilde şarta bağlanamaz: Yüce kitabımız Kuran’da Allah açıkça peygamberler arasında ayrım yapmamamızı emretmiştir: “Biz Allah’ın peygamberleri arasında ayırım yapmayız, duyduk ve itaat ettik. Ey Rabbimiz, bağışlamanı dileriz, dönüş ancak sanadır.” dediler. Bakara  Şöyle deyin: “Allah’a, bize indirilene, İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a, onun torunlarına indirilene, Mûsa’ya ve İsa’ya verilene ve diğer nebilere verilene inandık. Bunlar arasından hiç kimseyi ayırmayız. Biz yalnız O’na teslim olanlarız.  Bakara Suresi Bahse konu hadis din masalı, Hz. Muhammed’i, diğer peygamberlerden üstün yapmaktadır. Ama böyle bir iddia yukarıdaki ayetlerle çelişecektir.  Dolayısı ile bu ayetler ışığında da söz konusu hadisi kabul etmek mümkün değildir. Yüce Yaratıcımız, Kuran’da, Peygamberimiz’e şöyle demesini emretmektedir:   De ki: “Ben de sizin gibi bir insanım.” (18-Kehf-110) Rabbimiz Hz.Muhammed’in bir insan olduğunu vurgulamaktadır. Şimdi Allah’ın bu ayetini görmezden gelip, Peygamberimiz’i insan üstü bir varlık olarak göstermek, Allah’ın takdirine kanaat etmemek demektir. Elbette ki bu kabul edilir bir durum değildir. Şüphesiz biz kulları olarak onun takdirine kanaat edip Peygamberimiz’i bir beşer olarak görmeliyiz. Söz konusu ifadenin aynı benzeri Hz. İsa için mevcut  hadis masalın sahte inciller'dede geçmektedir. Bu da akla, Hz. İsa ile Peygamberimiz’i yarıştırmak isteyen kişilerin, benzeri bir uydurmayı İslam’a soktukları ihtimalini akla getirmektedir. “Yerde ya da gökte ilah diye adlandırılanlar varsa da bizim için tek bir Tanrı Baba vardır. O her şeyin kaynağıdır ve biz o’nun için yaşıyoruz. Tek bir Rab var, O da İsa Mesih’tir. Her şey O’nun için ve onun aracılığıyla yaratıldı, biz de o’nun aracılığıyla yaşıyoruz.” (1. Korintliler 8. Bölüm 5-6 ) Bu uydurmayı dinimizden temizleme, Kuran’ın anlattığı dine karşı bir borcumuzdur. Her şeyin doğrusunu Yaratan Yüce Allah bilir
Ekleme Tarihi: 16 Temmuz 2022 - Cumartesi
Sedat Kadiroğulları

ALLAH yeryüzündekilerin tümünü sizin için yarattı.

O Allah’tır ki, yeryüzündekilerin tümünü sizin için yarattı.
Bakara Suresi

Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
Zariyat
 Suresi


Yüce Rabbimiz böyle derken, Kuran’da tek bir kez bile evrenin Peygamberimiz için yaratıldığı gibi bir konudan bahsetmezken, biz nasıl olur da, Allah’ın yaratma sebeplerini görmezden gelip, evreni Hz. Muhammed için yarattı diyebiliriz? 
Eğer ki böyle büyük bir haber doğru olsaydı, bundan Kuran’da bir kez bile bahsedilmemesi mümkün müdür?


Bu hadis dini Allah’ı hâşâ şarta bağlamaktadır. 
Bu ise Kuran’daki Allah imajıyla uyuşmamaktadır.
Allah hiçbir şekilde şarta bağlanamaz:

Yüce kitabımız Kuran’da Allah açıkça peygamberler arasında ayrım yapmamamızı emretmiştir:


“Biz Allah’ın peygamberleri arasında ayırım yapmayız, duyduk ve itaat ettik. Ey Rabbimiz, bağışlamanı dileriz, dönüş ancak sanadır.” dediler.
Bakara 


Şöyle deyin: “Allah’a, bize indirilene, İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a, onun torunlarına indirilene,
Mûsa’ya ve İsa’ya verilene ve diğer nebilere verilene inandık. Bunlar arasından hiç kimseyi ayırmayız.
Biz yalnız O’na teslim olanlarız. 
Bakara Suresi


Bahse konu hadis din masalı, Hz. Muhammed’i, diğer peygamberlerden üstün yapmaktadır. Ama böyle bir iddia yukarıdaki ayetlerle çelişecektir.  Dolayısı ile bu ayetler ışığında da söz konusu hadisi kabul etmek mümkün değildir.

Yüce Yaratıcımız, Kuran’da, Peygamberimiz’e şöyle demesini emretmektedir:
 

De ki: “Ben de sizin gibi bir insanım.” (18-Kehf-110)


Rabbimiz Hz.Muhammed’in bir insan olduğunu vurgulamaktadır. Şimdi Allah’ın bu ayetini görmezden gelip, Peygamberimiz’i insan üstü bir varlık olarak göstermek, Allah’ın takdirine kanaat etmemek demektir. Elbette ki bu kabul edilir bir durum değildir.
Şüphesiz biz kulları olarak onun takdirine kanaat edip Peygamberimiz’i bir beşer olarak görmeliyiz.


Söz konusu ifadenin aynı benzeri Hz. İsa için mevcut  hadis masalın sahte inciller'dede geçmektedir. Bu da akla, Hz. İsa ile Peygamberimiz’i yarıştırmak isteyen kişilerin, benzeri bir uydurmayı İslam’a soktukları ihtimalini akla getirmektedir.

“Yerde ya da gökte ilah diye adlandırılanlar varsa da bizim için tek bir Tanrı Baba vardır. O her şeyin kaynağıdır ve biz o’nun için yaşıyoruz. Tek bir Rab var, O da İsa Mesih’tir. Her şey O’nun için ve onun aracılığıyla yaratıldı, biz de o’nun aracılığıyla yaşıyoruz.”
(1. Korintliler 8. Bölüm 5-6 )


Bu uydurmayı dinimizden temizleme, Kuran’ın anlattığı dine karşı bir borcumuzdur.


Her şeyin doğrusunu Yaratan Yüce Allah bilir

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.