Uzman Doktorlar endişeli

GÜNDEM 16.06.2020 - 18:56, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1551+ kez okundu.
 

Uzman Doktorlar endişeli

Endonezya’ya bağlı Bali adasında yaşayanlar ölülerini açık hava mezarlığına bırakma geleneğini Covid-19'a rağmen sürdürmeye devam ediyor. Uzmanlar, bu nedenle ülkede vakaların artmasından endişe ediyor.

Koronavirüs salgınına rağmen antik Bali geleneğinin bir parçası olarak cesetler açık hava mezarlıklarında çürümeye bırakılıyor. Endonezya’ya bağlı Bali adasında yaşayan Trunyan halkı ölülerini, sadece kemikler kalana kadar bambu kafeslerde çürümeye bırakıyor ve yanlarına 'öbür tarafta kullanmaları için çeşitli hediyeler' bırakıyor. Koronavirüs nedeniyle şimdiye kadar 41 bine yakın vakanın görüldüğü ve 2 bin 200’ü aşkın ölümün gerçekleştiği Endonezya'da salgının patlak vermesinden bu yana, cenaze işçilerinin koruyucu ekipman giymeleri ve cesetlerin hızla gömülmesi zorunlu tutuluyor. Ancak Bali'deki yerel yetkililer, dünya çapında sekiz milyondan fazla insanı enfekte eden virüsün henüz Trunyan halkının yaşadığı uzak kuzey doğuya ulaşmadığını iddia ediyor. JakartaPost’a konuşan köy reisi Wayan Arjuna, “Cenaze süreci aynı şekilde işliyor, ölülerimizi açık hava mezarlığında bırakıyor, ancak maske takıyoruz” açıklamasını yaptı. Arjuna, bölgeyi turistlerin ziyaretlerine de geçici olarak kapattıklarını sözlerine ekledi. Ancak, uzmanlar gömülmeyen cesetler nedeniyle koronavirüsün köyde yayılabileceğinden endişe ediyor. Bali’de Hindu çoğunluğunun aksine Trunyanlılar, kendi animist inançlarını ve geleneksel köy geleneklerinden yola çıkarak kendi Hinduizm yorumunu oluşturdu. Trunyan halkı bu kapsamda inançları gereği ölülerini gömmüyor ve yakmıyorlar. Köylüler, doğanın ölülerle bağlantı kurmanın bir yolu olduğuna inancıyla, cesetlerin açık bir şekilde çözünmesi gerektiğini düşünüyor.
Endonezya’ya bağlı Bali adasında yaşayanlar ölülerini açık hava mezarlığına bırakma geleneğini Covid-19'a rağmen sürdürmeye devam ediyor. Uzmanlar, bu nedenle ülkede vakaların artmasından endişe ediyor.

Koronavirüs salgınına rağmen antik Bali geleneğinin bir parçası olarak cesetler açık hava mezarlıklarında çürümeye bırakılıyor.

Endonezya’ya bağlı Bali adasında yaşayan Trunyan halkı ölülerini, sadece kemikler kalana kadar bambu kafeslerde çürümeye bırakıyor ve yanlarına 'öbür tarafta kullanmaları için çeşitli hediyeler' bırakıyor.

Koronavirüs nedeniyle şimdiye kadar 41 bine yakın vakanın görüldüğü ve 2 bin 200’ü aşkın ölümün gerçekleştiği Endonezya'da salgının patlak vermesinden bu yana, cenaze işçilerinin koruyucu ekipman giymeleri ve cesetlerin hızla gömülmesi zorunlu tutuluyor.

Ancak Bali'deki yerel yetkililer, dünya çapında sekiz milyondan fazla insanı enfekte eden virüsün henüz Trunyan halkının yaşadığı uzak kuzey doğuya ulaşmadığını iddia ediyor.

JakartaPost’a konuşan köy reisi Wayan Arjuna, “Cenaze süreci aynı şekilde işliyor, ölülerimizi açık hava mezarlığında bırakıyor, ancak maske takıyoruz” açıklamasını yaptı.

Arjuna, bölgeyi turistlerin ziyaretlerine de geçici olarak kapattıklarını sözlerine ekledi. Ancak, uzmanlar gömülmeyen cesetler nedeniyle koronavirüsün köyde yayılabileceğinden endişe ediyor.

Bali’de Hindu çoğunluğunun aksine Trunyanlılar, kendi animist inançlarını ve geleneksel köy geleneklerinden yola çıkarak kendi Hinduizm yorumunu oluşturdu. Trunyan halkı bu kapsamda inançları gereği ölülerini gömmüyor ve yakmıyorlar. Köylüler, doğanın ölülerle bağlantı kurmanın bir yolu olduğuna inancıyla, cesetlerin açık bir şekilde çözünmesi gerektiğini düşünüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.