Ünlü Sanatçı Ben Vautier, Eşinin Ölümünden Saatler Sonra İntihar Etti

GÜNDEM 08.06.2024 - 14:45, Güncelleme: 09.06.2024 - 15:10 522 kez okundu.
 

Ünlü Sanatçı Ben Vautier, Eşinin Ölümünden Saatler Sonra İntihar Etti

Ünlü Fransız sanatçı Ben Vautier, felç geçiren eşi Anne'in ölümünden saatler sonra Nice'deki evinde canına kıydı.

Dünyaca ünlü sanatçı Ben Vautier, 60 yıllık eşinin ölümüyle yıkıldı. Felç geçiren eşinin ölümüne dayanamayan sanatçı, saatler sonra Nice'teki evinde intihar etti.   EŞİ OLMADAN YAŞAMAK İSTEMEDİ İronik sloganlarıyla tanınan sanatçının eşi, geçtiğimiz çarşamba günü felç geçirerek yaşamını yitirdi. Annelerinden saatler sonra babalarını da kaybeden çiftin çocukları, "Onsuz yaşamak istemeyen ve yapamayan Ben, birkaç saat sonra evlerinde kendini öldürdü" dedi.   FLUXUS HAREKETİYLE ANILIYORDU Ben takma adıyla tanınan Benjamin Vautier, İsviçre kökenli Fransız sanatçıdır. Grafik sanatçısı, heykeltraş ve plastik sanatçısı olan Vautier, 1950'li yılların sonunda tuhaf objeler ve plaklar sattığı bir laboratuar-butik açarak Fransa'nın Nice şehrinde kendini tanıtmaya başladı. Vautier, 1960'lı yılların sanat olarak unsurlarını kışkırtıcı tarzıyla bozmaya çalışan Fluxus hareketiyle biliniyordu.
Ünlü Fransız sanatçı Ben Vautier, felç geçiren eşi Anne'in ölümünden saatler sonra Nice'deki evinde canına kıydı.

Dünyaca ünlü sanatçı Ben Vautier, 60 yıllık eşinin ölümüyle yıkıldı. Felç geçiren eşinin ölümüne dayanamayan sanatçı, saatler sonra Nice'teki evinde intihar etti.

 

EŞİ OLMADAN YAŞAMAK İSTEMEDİ
İronik sloganlarıyla tanınan sanatçının eşi, geçtiğimiz çarşamba günü felç geçirerek yaşamını yitirdi. Annelerinden saatler sonra babalarını da kaybeden çiftin çocukları, "Onsuz yaşamak istemeyen ve yapamayan Ben, birkaç saat sonra evlerinde kendini öldürdü" dedi.

 

FLUXUS HAREKETİYLE ANILIYORDU
Ben takma adıyla tanınan Benjamin Vautier, İsviçre kökenli Fransız sanatçıdır. Grafik sanatçısı, heykeltraş ve plastik sanatçısı olan Vautier, 1950'li yılların sonunda tuhaf objeler ve plaklar sattığı bir laboratuar-butik açarak Fransa'nın Nice şehrinde kendini tanıtmaya başladı. Vautier, 1960'lı yılların sanat olarak unsurlarını kışkırtıcı tarzıyla bozmaya çalışan Fluxus hareketiyle biliniyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.