Türkiye Afrikanın Tamamında Söz Sahibi

GÜNDEM 27.05.2024 - 12:40, Güncelleme: 27.05.2024 - 20:36
 

Türkiye Afrikanın Tamamında Söz Sahibi

Alman Konrad Adenauer Vakfı'nın Sahel Programı Başkanı, Türkiye'nin Afrika'daki gücüne dair bir analiz kaleme aldı. Yazıda, Afrika'da etkili olan yeni büyük gücün Türkiye olduğu vurgulandı.

"Türkiye, Afrika'da etkili olan yeni güç" ifadelerine yer verildi.   Büyükelçilik sayısı 44'e yükseldi Yazıda; Türkiye'nin, Afrika'da son yirmi yılda diplomatik atılımlar yaparak, Büyükelçilik sayısını 12'den 44'e yükselttiği belirtildi. Ticaret, eğitim ve askeri alanlar başta olmak üzere kıtaya katkıda bulunduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temaslarına dikkat çekildi Yazıda, Türkiye'nin Afrika'daki fırsatları gördüğü vurgulandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika'da yapmış olduğu temaslara dikkat çekildi. Yazıda, Türkiye'nin bölgeye çok sayıda insansız hava aracı sağladığının da altı çizildi. "Bayraktar modeli, 2019 Libya iç savaşında kullanıldığından beri en çok satanlar arasında yer alıyor." ifadelerine yer verildi.
Alman Konrad Adenauer Vakfı'nın Sahel Programı Başkanı, Türkiye'nin Afrika'daki gücüne dair bir analiz kaleme aldı. Yazıda, Afrika'da etkili olan yeni büyük gücün Türkiye olduğu vurgulandı.

Türkiye'nin Afrika diplomasisi Batı'nın gündeminde"Türkiye, Afrika'da etkili olan yeni güç" ifadelerine yer verildi.

 

Büyükelçilik sayısı 44'e yükseldi

Yazıda; Türkiye'nin, Afrika'da son yirmi yılda diplomatik atılımlar yaparak, Büyükelçilik sayısını 12'den 44'e yükselttiği belirtildi.

Ticaret, eğitim ve askeri alanlar başta olmak üzere kıtaya katkıda bulunduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temaslarına dikkat çekildi

Yazıda, Türkiye'nin Afrika'daki fırsatları gördüğü vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika'da yapmış olduğu temaslara dikkat çekildi.

Yazıda, Türkiye'nin bölgeye çok sayıda insansız hava aracı sağladığının da altı çizildi.

"Bayraktar modeli, 2019 Libya iç savaşında kullanıldığından beri en çok satanlar arasında yer alıyor." ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.