SÜPER ÜLKEDE 21 MİLYON İNSAN AÇ!

25.12.2021 - 11:45, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1623+ kez okundu.
 

SÜPER ÜLKEDE 21 MİLYON İNSAN AÇ!

Pandemi nedeniyle birçok ülkede ekonomik kriz ve işsizlik rakamları hızla yükselirken, 21 milyondan fazla Amerikalının açlıkla karşı karşıya olduğu açıklandı.

MARKET FİYATLARI YÜKSELDİ: El Cezire’nin ABD Nüfus Sayım Bürosu verilerine dayandırdığı habere göre, açlıkla boğuşan kişi sayının artmasına pandemi yardımı ödemelerinin kesilmesi ve enflasyon nedeniyle market fiyatlarının yükselmesi neden oldu.     SÜPER ÜLKEDE 21 MİLYON İNSAN AÇ! Büro’nun 1-13 Aralık tarihleri arasında yaptığı ankette toplanan verilere göre, ABD’de bazen veya çoğu zaman yeterli yiyecek olmayan hanelerin sayısı bu ay beş ayın en yüksek seviyesi olan yüzde 9,7’ye ulaştı. Açıklanan verilere gören 21 milyondan fazla Amerikalının açlıkla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.     DURUM DAHA KÖTÜ OLABİLİR: Market fiyatlarının istatistiklerine de yer verilen çalışmada, fiyatların bir yıl öncesine göre yüzde 6,4 arttığı belirtildi. Haberde Başkan Joe Biden tarafından desteklenen düşük gelirli ailelere yardım programlarının istişare edildiği ABD Senatosu’ndaki görüşmelerin tıkanmasının, ileride durumu daha da kötüleştirebileceğine işaret edildi.
Pandemi nedeniyle birçok ülkede ekonomik kriz ve işsizlik rakamları hızla yükselirken, 21 milyondan fazla Amerikalının açlıkla karşı karşıya olduğu açıklandı.

MARKET FİYATLARI YÜKSELDİ: El Cezire’nin ABD Nüfus Sayım Bürosu verilerine dayandırdığı habere göre, açlıkla boğuşan kişi sayının artmasına pandemi yardımı ödemelerinin kesilmesi ve enflasyon nedeniyle market fiyatlarının yükselmesi neden oldu.


   
SÜPER ÜLKEDE 21 MİLYON İNSAN AÇ! Büro’nun 1-13 Aralık tarihleri arasında yaptığı ankette toplanan verilere göre, ABD’de bazen veya çoğu zaman yeterli yiyecek olmayan hanelerin sayısı bu ay beş ayın en yüksek seviyesi olan yüzde 9,7’ye ulaştı. Açıklanan verilere gören 21 milyondan fazla Amerikalının açlıkla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.


   
DURUM DAHA KÖTÜ OLABİLİR: Market fiyatlarının istatistiklerine de yer verilen çalışmada, fiyatların bir yıl öncesine göre yüzde 6,4 arttığı belirtildi. Haberde Başkan Joe Biden tarafından desteklenen düşük gelirli ailelere yardım programlarının istişare edildiği ABD Senatosu’ndaki görüşmelerin tıkanmasının, ileride durumu daha da kötüleştirebileceğine işaret edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.