Seçilen Yanlış Başkanlar Amerikan Rüyasını Bitirdi

GÜNDEM 22.09.2024 - 16:14, Güncelleme: 22.09.2024 - 16:14
 

Seçilen Yanlış Başkanlar Amerikan Rüyasını Bitirdi

ABD'deki evsiz insan sayısı artmaya devam ederek ülke tarihinde yeni bir rekor seviyeye ulaşma yolunda ilerliyor.

ABD'deki evsiz insan sayısı artmaya devam ederek ülke tarihinde yeni bir rekor seviyeye ulaşma yolunda ilerliyor. The Wall Street Journal tarafından toplanan ve incelenen ön verilere göre, kamp alanları ve sokaklardaki evsizlerle ilgili sayımlar 2023 yılına göre büyük ölçüde daha yüksek. Bu veriler, şehirler, metropol alanlar ve geniş kırsal bölgeleri kapsayan 250'den fazla evsiz hizmeti veren kuruluştan geliyor. Journal'ın sayımı, şu ana kadar yaklaşık 3,550.000 evsiz insanı içeriyor ve bu rakam, geçen yıl rapor edilen evsiz sayısının yaklaşık %10 üzerinde. Bu eğilim, ABD'nin 2023'te tahmin edilen yaklaşık 3,653.000 evsiz insan sayısını aşma olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor. Bu sayı, hükümetin karşılaştırılabilir veriler raporlamaya başladığı 2007'den bu yana en yüksek sayı olacak. Son sayıma, özellikle geçen yıl en yüksek evsiz popülasyon sayısını bildiren New York'un henüz 2024 verilerini açıklamayan yerlerden gelen eksik veriler de dahil olacak. Teksas eyaletinden Chicago ve Denver'a otobüsle gönderilen göçmenler, bu şehirlere yerleşirilmesiyle sayının daha da artması bekleniyor. Uzun süredir yasal olarak barınma hakkına sahip olan New York'a da önemli sayıda göçmen geldi ve bu durum geçen yılki sayının artmasına neden oldu. Son evsiz sayımları büyük ölçüde, ABD'nin yasa dışı sınır geçişlerinde rekor kırdığı Ocak ayında ve güney sınırında evsiz popülasyonundaki baskının azaldığı belirgin bir düşüşten önce yapıldı. Haziran ayından bu yana ise Chicago veya Denver'a göçmen otobüsleri gönderilmedi.  
ABD'deki evsiz insan sayısı artmaya devam ederek ülke tarihinde yeni bir rekor seviyeye ulaşma yolunda ilerliyor.

ABD'deki evsiz insan sayısı artmaya devam ederek ülke tarihinde yeni bir rekor seviyeye ulaşma yolunda ilerliyor.

The Wall Street Journal tarafından toplanan ve incelenen ön verilere göre, kamp alanları ve sokaklardaki evsizlerle ilgili sayımlar 2023 yılına göre büyük ölçüde daha yüksek.

Bu veriler, şehirler, metropol alanlar ve geniş kırsal bölgeleri kapsayan 250'den fazla evsiz hizmeti veren kuruluştan geliyor. Journal'ın sayımı, şu ana kadar yaklaşık 3,550.000 evsiz insanı içeriyor ve bu rakam, geçen yıl rapor edilen evsiz sayısının yaklaşık %10 üzerinde.

Bu eğilim, ABD'nin 2023'te tahmin edilen yaklaşık 3,653.000 evsiz insan sayısını aşma olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor. Bu sayı, hükümetin karşılaştırılabilir veriler raporlamaya başladığı 2007'den bu yana en yüksek sayı olacak.

Son sayıma, özellikle geçen yıl en yüksek evsiz popülasyon sayısını bildiren New York'un henüz 2024 verilerini açıklamayan yerlerden gelen eksik veriler de dahil olacak.

Teksas eyaletinden Chicago ve Denver'a otobüsle gönderilen göçmenler, bu şehirlere yerleşirilmesiyle sayının daha da artması bekleniyor. Uzun süredir yasal olarak barınma hakkına sahip olan New York'a da önemli sayıda göçmen geldi ve bu durum geçen yılki sayının artmasına neden oldu.

Son evsiz sayımları büyük ölçüde, ABD'nin yasa dışı sınır geçişlerinde rekor kırdığı Ocak ayında ve güney sınırında evsiz popülasyonundaki baskının azaldığı belirgin bir düşüşten önce yapıldı. Haziran ayından bu yana ise Chicago veya Denver'a göçmen otobüsleri gönderilmedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.