ROKET FABRİKASINDA'Kİ PATLAMADA 5 İŞCİ ÖLDÜ

GÜNDEM 10.06.2023 - 11:57, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2444+ kez okundu.
 

ROKET FABRİKASINDA'Kİ PATLAMADA 5 İŞCİ ÖLDÜ

Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın roket ve patlayıcı ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyet gösteren fabrikada patlamanın beraberinde yangın çıktı. Olayda 5 işçinin şehit olduğu aktarıldı.

Ankara'da korku dolu bir olay yaşandı. Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikasından sabah saatlerinde sesler yükseldi. Patlama sesleri yükseldi Fabrikadanın üretimhane bölümünde yangın çıktığı belirlendi. Yangının beraberinde ise patlama sesleri yükseldi. Patlamamın sesi çevre yerleşim yerlerinde duyuldu. Patlamanın ardından fabrikanın üzerinde dumanlar yükseldi. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ölü ve yaralıların olduğu bildirilirken, patlama olduğunu öğrenen çalışan yakınları da fabrikanın önüne akın etti. Olayın ardından Ankara Valisi Vasip Şahin de olay yerine geldi. "Kimyasal tepkime yaşandı" Vali Şahin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Kimyasal tepkimeden kaynaklı patlama yaşanmıştır. 5 arkadaşımız vefat etmiştir. Cumhuriyet savcılarımız inceleme yapıyor. Daha net bilgiler geldikçe size bilgileri ileteceğiz. Patlama ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Göçük altında kalan 5 işçiye ulaşıldı. Yaralımız yok. Ankara'daki roket ve patlayıcı fabrikasında patlama: Ölü ve yaralılar var MSB: 5 şehit var Milli Savunma Bakanlığı (MSB), patlamada 5 işçinin şehit olduğunu bildirdi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Bakanlık, açıklamayı şu ifadelerle duyurdu; Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Ankara'daki roket ve patlayıcı fabrikasında patlama: 5 işçi şehit oldu Fabrika, Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın roket ve patlayıcı ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyet gösteriyor. Fabrikada ayrıca roket yakıtı ve barutların patlatma, ısı ve dinamik atış testleri yapılıyor.
Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın roket ve patlayıcı ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyet gösteren fabrikada patlamanın beraberinde yangın çıktı. Olayda 5 işçinin şehit olduğu aktarıldı.

Ankara'da korku dolu bir olay yaşandı.

Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikasından sabah saatlerinde sesler yükseldi.

Patlama sesleri yükseldi
Fabrikadanın üretimhane bölümünde yangın çıktığı belirlendi.

Yangının beraberinde ise patlama sesleri yükseldi. Patlamamın sesi çevre yerleşim yerlerinde duyuldu.

Patlamanın ardından fabrikanın üzerinde dumanlar yükseldi.

Olay yerine çok sayıda polis, ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ölü ve yaralıların olduğu bildirilirken, patlama olduğunu öğrenen çalışan yakınları da fabrikanın önüne akın etti.

Olayın ardından Ankara Valisi Vasip Şahin de olay yerine geldi.

"Kimyasal tepkime yaşandı"
Vali Şahin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kimyasal tepkimeden kaynaklı patlama yaşanmıştır. 5 arkadaşımız vefat etmiştir. Cumhuriyet savcılarımız inceleme yapıyor. Daha net bilgiler geldikçe size bilgileri ileteceğiz. Patlama ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Göçük altında kalan 5 işçiye ulaşıldı. Yaralımız yok.

Ankara'daki roket ve patlayıcı fabrikasında patlama: Ölü ve yaralılar var
MSB: 5 şehit var
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), patlamada 5 işçinin şehit olduğunu bildirdi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Bakanlık, açıklamayı şu ifadelerle duyurdu;

Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

Ankara'daki roket ve patlayıcı fabrikasında patlama: 5 işçi şehit oldu
Fabrika, Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın roket ve patlayıcı ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyet gösteriyor.

Fabrikada ayrıca roket yakıtı ve barutların patlatma, ısı ve dinamik atış testleri yapılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.