Polis, Hırsızlık Şüphelisi 13 Yaşındaki Çocuğu Vurdu

GÜNDEM 30.06.2024 - 13:35, Güncelleme: 30.06.2024 - 13:35 422 kez okundu.
 

Polis, Hırsızlık Şüphelisi 13 Yaşındaki Çocuğu Vurdu

New York eyaletinde bulunan Utica şehrinde meydana gelen polis şiddetinde, 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Polis şiddeti vakalarının giderek arttığı ABD’de meydana gelen olay, tüm dünyanın gündemine oturdu. Upstate New York Utica şehrinde bulunan yerleşim bölgesinde polis, cuma gecesi gerçekleşen birkaç silahlı soygun olayını araştırırken, şüpheli görünen iki genci durdurdu. Olaya ilişkin ifade veren polislerin iddiasına göre, sorgu sırasında bir şüpheli kaçtı. Kaçan gencin elinde bir silah olduğunu iddia eden polis ile genç arasında kovalamaca başladı. 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Polis ve şüpheli genç arasında çıkan arbede esnasında, polis memuru bir el ateş etti. Kurşunun isabet ettiği 13 yaşındaki çocuk Nyah Mway, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polisin açıklamaları nefret suçu iddialarını gündeme getirdi Utica Polis Şefi Mark Williams, cumartesi sabahı düzenlediği basın toplantısı sırasında büyük tepki gördü. Kaçan gencin elinde “silah gibi görünen” bir şey olduğunu fark ettiklerini bu yüzden Asyalı gence ateş açıldığını belirtti. Öldürülen gencin ırkının özellikle belirtilmesi ırkçılık suçlamasını gündeme getirdi. Olaya dair görüntüler paylaşıldı Olaya dair açıklamlarda bulunan devriye memurları, gerçekleşen hırsızlıklarla ilgili şüphelileri “siyah renkli bir silah taşıyan ve kurbanlardan zorla mal alarak kaçan Asyalı erkekler” olarak tanımladı. En son perşembe günü gerçekleşen hırsızlıklarla ilgili gençlere soru sormak isteyen polis, olayın ölümle sonuçlanması üzerine “eşkale uyuyorlardı” açıklamasını yaptı. Cumartesi gecesi polisin vücut kameraları tarafından çekilen görüntüler ve “ateşli silah” olarak nitelendirdikleri oyuncak tabancanın görüntüleri yayımlandı. Görüntülerde, polis sorgusundan kaçan genç birkaç dakikalık kovalamacanın ardından polise oyuncak tabancayı doğrultuyor gibi görünüyor. Takibin başlamasının ardından 13 yaşındaki gence yaklaşan polis memuru, genci kaldırıma yatırıyor ve boğuşmalarının ardından tek el ateş ediyor. New York Başsavcılığı soruşturma başlattı Olayın büyük tepki görmesi ve ırkçılık sorusunu akıllara getirmesi üzerine New York Başsavcılığı, soruşturma başlattığını duyurdu. Utica polisi ise ayrı olarak soruşturma açacaklarını belirtti. Olayda yer alan üç polis memuru da idari izne gönderildi.
New York eyaletinde bulunan Utica şehrinde meydana gelen polis şiddetinde, 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Polis şiddeti vakalarının giderek arttığı ABD’de meydana gelen olay, tüm dünyanın gündemine oturdu.

Upstate New York Utica şehrinde bulunan yerleşim bölgesinde polis, cuma gecesi gerçekleşen birkaç silahlı soygun olayını araştırırken, şüpheli görünen iki genci durdurdu.

Olaya ilişkin ifade veren polislerin iddiasına göre, sorgu sırasında bir şüpheli kaçtı.

Kaçan gencin elinde bir silah olduğunu iddia eden polis ile genç arasında kovalamaca başladı.

13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Polis ve şüpheli genç arasında çıkan arbede esnasında, polis memuru bir el ateş etti.

Kurşunun isabet ettiği 13 yaşındaki çocuk Nyah Mway, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Polisin açıklamaları nefret suçu iddialarını gündeme getirdi

Utica Polis Şefi Mark Williams, cumartesi sabahı düzenlediği basın toplantısı sırasında büyük tepki gördü.

Kaçan gencin elinde “silah gibi görünen” bir şey olduğunu fark ettiklerini bu yüzden Asyalı gence ateş açıldığını belirtti. Öldürülen gencin ırkının özellikle belirtilmesi ırkçılık suçlamasını gündeme getirdi.


Olaya dair görüntüler paylaşıldı

Olaya dair açıklamlarda bulunan devriye memurları, gerçekleşen hırsızlıklarla ilgili şüphelileri “siyah renkli bir silah taşıyan ve kurbanlardan zorla mal alarak kaçan Asyalı erkekler” olarak tanımladı.

En son perşembe günü gerçekleşen hırsızlıklarla ilgili gençlere soru sormak isteyen polis, olayın ölümle sonuçlanması üzerine “eşkale uyuyorlardı” açıklamasını yaptı.

Cumartesi gecesi polisin vücut kameraları tarafından çekilen görüntüler ve “ateşli silah” olarak nitelendirdikleri oyuncak tabancanın görüntüleri yayımlandı.

Görüntülerde, polis sorgusundan kaçan genç birkaç dakikalık kovalamacanın ardından polise oyuncak tabancayı doğrultuyor gibi görünüyor. Takibin başlamasının ardından 13 yaşındaki gence yaklaşan polis memuru, genci kaldırıma yatırıyor ve boğuşmalarının ardından tek el ateş ediyor.

New York Başsavcılığı soruşturma başlattı

Olayın büyük tepki görmesi ve ırkçılık sorusunu akıllara getirmesi üzerine New York Başsavcılığı, soruşturma başlattığını duyurdu. Utica polisi ise ayrı olarak soruşturma açacaklarını belirtti. Olayda yer alan üç polis memuru da idari izne gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.