Ölüme terk edip gizlediler...

11.04.2020 - 11:48, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1178+ kez okundu.
 

Ölüme terk edip gizlediler...

Ölümcül koronavirüs salgını nedeniyle İspanya ve Fransa’daki huzurevlerinde yaşlıların ölüme terk edilmesi sonucu yaşanan kriz İngiltere ve İtalya’da da patlak verdi.

İspanya ve Fransa’da korona virüs salgınında huzur evlerinde yaşlıların ölüme terk edildiğinin belirlenmesiyle yaşanan kriz İngiltere ve İtalya’ya sıçradı.   “Ölüm raporları düşük olarak raporlandı” İngiliz The Guardian gazetesi, ülkedeki huzur evlerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bine yakın yaşlının hayatını kaybetmiş olabileceğini iddia etti. Gazete huzur evlerinde salgın nedeniyle gerçekleşen ölümlerin kayda geçmediğini de belirtti. Ülkenin huzurevlerinin işletilmesiyle ilgili en üst kurum olan Care England, resmi rakamların aksine 1000 civarında olduğunu belirtti. Care UK CEO’su Profesör Martin Green, “Ölüm rakamlarının düşük olarak raporlandığına şahit olduklarını” açıklarken “Hayatını kaybeden sayısı henüz binlerle ifade edilemez ama o seviyeye yaklaşıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.   İtalya’da yaşlılar geri gönderildi İtalya’da ise salgından en yoğun etkilenen Lombardiya bölgesi ve Milano’da huzur evlerinde bakıma muhtaç yaşlı insanların salgına yakalandıktan sonra, hastane yataklarını boşaltmak amacıyla geri gönderilerek ölüme terk edildiği iddiaları infiale neden oldu. İtalya’da savcılık makamları, Milano ve çevresindeki huzur evlerindeki görev suistimalinin salgının bölgeye yayılmasında etkisine ilişkin bir soruşturma başlattı.   Hastanelerden 2 bin civarı kişi gönderdiler Soruşturmanın Lombardiya’da, yerel huzur evlerine hastanelerde yatakları boşaltmak amacıyla taburcu edilen hastaları almaları talimatına odaklandığı belirtildi. Hastanelerden farklı gönderilen kişi sayısının 2 bin civarı olduğu belirtildi. Milano çevresindeki huzurevlerinde 20 Şubat-31 Mart tarihleri arasında 983 koronavirüs vakasının ve 337 ölümün kaydedildiği bildirildi.
Ölümcül koronavirüs salgını nedeniyle İspanya ve Fransa’daki huzurevlerinde yaşlıların ölüme terk edilmesi sonucu yaşanan kriz İngiltere ve İtalya’da da patlak verdi.

İspanya ve Fransa’da korona virüs salgınında huzur evlerinde yaşlıların ölüme terk edildiğinin belirlenmesiyle yaşanan kriz İngiltere ve İtalya’ya sıçradı.

 

“Ölüm raporları düşük olarak raporlandı”

İngiliz The Guardian gazetesi, ülkedeki huzur evlerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bine yakın yaşlının hayatını kaybetmiş olabileceğini iddia etti. Gazete huzur evlerinde salgın nedeniyle gerçekleşen ölümlerin kayda geçmediğini de belirtti. Ülkenin huzurevlerinin işletilmesiyle ilgili en üst kurum olan Care England, resmi rakamların aksine 1000 civarında olduğunu belirtti. Care UK CEO’su Profesör Martin Green, “Ölüm rakamlarının düşük olarak raporlandığına şahit olduklarını” açıklarken “Hayatını kaybeden sayısı henüz binlerle ifade edilemez ama o seviyeye yaklaşıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

İtalya’da yaşlılar geri gönderildi

İtalya’da ise salgından en yoğun etkilenen Lombardiya bölgesi ve Milano’da huzur evlerinde bakıma muhtaç yaşlı insanların salgına yakalandıktan sonra, hastane yataklarını boşaltmak amacıyla geri gönderilerek ölüme terk edildiği iddiaları infiale neden oldu. İtalya’da savcılık makamları, Milano ve çevresindeki huzur evlerindeki görev suistimalinin salgının bölgeye yayılmasında etkisine ilişkin bir soruşturma başlattı.

 

Hastanelerden 2 bin civarı kişi gönderdiler

Soruşturmanın Lombardiya’da, yerel huzur evlerine hastanelerde yatakları boşaltmak amacıyla taburcu edilen hastaları almaları talimatına odaklandığı belirtildi. Hastanelerden farklı gönderilen kişi sayısının 2 bin civarı olduğu belirtildi. Milano çevresindeki huzurevlerinde 20 Şubat-31 Mart tarihleri arasında 983 koronavirüs vakasının ve 337 ölümün kaydedildiği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.