New York Belediye Başkanı'na Yolsuzluk Suçlaması

GÜNDEM 26.09.2024 - 12:11, Güncelleme: 26.09.2024 - 12:11
 

New York Belediye Başkanı'na Yolsuzluk Suçlaması

New York‘un Belediye Başkanı Eric Adams, İsrail, Çin, Katar, Güney Kore, Özbekistan'dan gelen yasa dışı bağışları aktarmak için Türkiye ile iş birliği kurduğu suçlamalarına 'Suçsuzum, kendimi savunacağım' sözleriyle cevap verdi.

ABD'de ardı gelmeyen yolsuzluk davalarına bir yenisi daha eklendi. New York Belediye Başkanı Eric Adams, farklı ülkelerden gönderilen yasa dışı bağışları Türkiye üzerinden aklamakla suçlanıyor.   FEDERAL SUÇLAMALARLA İDDİANEME HAZIRLANDI ABD'nin en kalabalık şehri New York‘un Belediye Başkanı Eric Adams'ın adının karıştığı yolsuzluk skandalında yeni bir gelişme yaşandı. ABD basınında yer alan haberlere göre, Adams hakkında yolsuzluk iddialarına ilişkin çok sayıda soruşturmanın ardından federal suçlamalarla hazırlanan iddianame tamamlandı.   TÜRKİYE İLE İLİŞKİ KURUP KURMADIĞI İNCELENİYOR New York Times gazetesinin haberinde yer alan, “Adams yönetiminin İsrail, Çin, Katar, Güney Kore, Özbekistan'dan gelen yasa dışı bağışları aktarmak için Türkiye ile iş birliği kurup kurmadığının incelendiği” iddiasının ardından hazırlanan iddianameye ilişkin açıklama yapan Adams, masum olduğunu ve suçlamalarla mücadele edeceğini söyledi. "SUÇLANIRSAM TÜM GÜCÜMLE MÜCADELE EDECEĞİM" Adams, “New Yorklular için yerimde durursam hedef olacağımı her zaman biliyordum ve hedef oldum. Eğer suçlanırsam tüm gücüm ve ruhumla bununla mücadele edeceğim.” dedi.   SUÇLAMALAR NETLEŞMEDİ Adams'ın bu tür suçlamalarla karşı karşıya kalan ilk New York belediye başkanı olduğunu belirten New York Times, mühürlü iddianamedeki kesin suçlamaların henüz netleşmediğini aktardı. Belediye başkanına yakın kişileri ve yönetimindeki üst düzey yetkilileri kapsayan en az 4 federal soruşturma yürütülüyor. İddianamenin ayrıntılarının federal savcılar tarafından bugün açıklanması bekleniyor.   GÖÇMEN KRİZİ VE METRO GÜVENLİĞİNİ ÇÖZMEKTE ZORLANDI Eski bir New York Polis Departmanı (NYPD) Başkomiseri olan Adams, Ocak 2022'de göreve geldi. Suçlara karşı sert bir yaklaşım ve Covid-19 salgınının ardından şehri yeniden canlandırma taahhüdü vaat eden Adams, göçmen krizi ve metro güvenliğiyle ilgili endişeler gibi şehrin temel sorunlarını çözmekte zorlandı. Adams, gece geç saatlere kadar süren partileri nedeniyle ise eleştirilere maruz kaldı. Belediye Başkanı Adams hakkında temmuz ayında başlayan iddialar, eylül ayında aralarında 2 belediye başkan yardımcısı, 1 kıdemli danışmanın da bulunduğu belediye binasındaki üst düzey çalışanların federal müfettişler tarafından aranması ve telefonlarına el konulmasıyla tırmandı.
New York‘un Belediye Başkanı Eric Adams, İsrail, Çin, Katar, Güney Kore, Özbekistan'dan gelen yasa dışı bağışları aktarmak için Türkiye ile iş birliği kurduğu suçlamalarına 'Suçsuzum, kendimi savunacağım' sözleriyle cevap verdi.

ABD'de ardı gelmeyen yolsuzluk davalarına bir yenisi daha eklendi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, farklı ülkelerden gönderilen yasa dışı bağışları Türkiye üzerinden aklamakla suçlanıyor.

 

FEDERAL SUÇLAMALARLA İDDİANEME HAZIRLANDI

ABD'nin en kalabalık şehri New York‘un Belediye Başkanı Eric Adams'ın adının karıştığı yolsuzluk skandalında yeni bir gelişme yaşandı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Adams hakkında yolsuzluk iddialarına ilişkin çok sayıda soruşturmanın ardından federal suçlamalarla hazırlanan iddianame tamamlandı.

 

TÜRKİYE İLE İLİŞKİ KURUP KURMADIĞI İNCELENİYOR

New York Times gazetesinin haberinde yer alan, “Adams yönetiminin İsrail, Çin, Katar, Güney Kore, Özbekistan'dan gelen yasa dışı bağışları aktarmak için Türkiye ile iş birliği kurup kurmadığının incelendiği” iddiasının ardından hazırlanan iddianameye ilişkin açıklama yapan Adams, masum olduğunu ve suçlamalarla mücadele edeceğini söyledi.


"SUÇLANIRSAM TÜM GÜCÜMLE MÜCADELE EDECEĞİM"

Adams, “New Yorklular için yerimde durursam hedef olacağımı her zaman biliyordum ve hedef oldum. Eğer suçlanırsam tüm gücüm ve ruhumla bununla mücadele edeceğim.” dedi.

 

SUÇLAMALAR NETLEŞMEDİ

Adams'ın bu tür suçlamalarla karşı karşıya kalan ilk New York belediye başkanı olduğunu belirten New York Times, mühürlü iddianamedeki kesin suçlamaların henüz netleşmediğini aktardı.

Belediye başkanına yakın kişileri ve yönetimindeki üst düzey yetkilileri kapsayan en az 4 federal soruşturma yürütülüyor. İddianamenin ayrıntılarının federal savcılar tarafından bugün açıklanması bekleniyor.

 

GÖÇMEN KRİZİ VE METRO GÜVENLİĞİNİ ÇÖZMEKTE ZORLANDI

Eski bir New York Polis Departmanı (NYPD) Başkomiseri olan Adams, Ocak 2022'de göreve geldi. Suçlara karşı sert bir yaklaşım ve Covid-19 salgınının ardından şehri yeniden canlandırma taahhüdü vaat eden Adams, göçmen krizi ve metro güvenliğiyle ilgili endişeler gibi şehrin temel sorunlarını çözmekte zorlandı.

Adams, gece geç saatlere kadar süren partileri nedeniyle ise eleştirilere maruz kaldı. Belediye Başkanı Adams hakkında temmuz ayında başlayan iddialar, eylül ayında aralarında 2 belediye başkan yardımcısı, 1 kıdemli danışmanın da bulunduğu belediye binasındaki üst düzey çalışanların federal müfettişler tarafından aranması ve telefonlarına el konulmasıyla tırmandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.