Kolonyanın değil Virüs öldürmesi, eldeki bakteriyi dahi öldürmez

15.03.2020 - 14:26, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1719+ kez okundu.
 

Kolonyanın değil Virüs öldürmesi, eldeki bakteriyi dahi öldürmez

Kolonya terlemeyi engeller ve cildimizde bakterilerle olan savaş mekanizmamızı engeller.

Kolonyanın Faydalı Sandığımız Zararları Genellikle ellerimize dökerek kullandığımız kolonya, derinin yapısının bozulmasına ve cildin tahriş olmasına neden olur. Tahriş olmuş bir cilt ise, mikroplara açık hale gelir. Tuvaletlerden sonra bir çok kişi, ellerini kolonya sürerek dezenfekte ettiğini düşünür. Bu çok yanlış bir davranıştır. Kolonya, mikropları öldürmediği gibi, cildi tahriş ederek mikropların derinin altından vücuda karışmasına neden olur. Kolonyayı fazla kullanmak, insanların genetik yatkınlığı olduğu bir çok hastalığın, tetiklenmesine neden olur. Alkolik olan bir çok insan alkol bulamadığı durumlarda kolonya içebilmektedir. Kolonya içildiğinde ise kalıcı körlüğe ve hatta ölüme neden olmaktadır.   Kalitesiz olarak, üretilen, kolonyalar, alerji ve egzama gibi, cilt rahatsızlarına neden olmaktadır.   Astım ve Bronşit gibi olunum rahatsızlıkları olan insanların, kolonya solumaları, astım hastalarında astım krizi geçirmesine neden olmaktadır. Bronşiti olanlarınsa, geçici olarak nefes darlığı yaşamalarına neden olur Solunduğunda, kolonyanın içinde bulunan zararlı maddeler, insan vücuduna girerek, çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir Kolonya, beyne zarar verdiği için, koku ve tat alma duyularının etkisinin azalmasına yol açmaktadır. Anneler genellikle bebeklerinin altlarını kolonyalı mendil ile temizlemeyi tercih ederler. Küçücük bir bebeğin cildi asla kolonya gibi, ağır bir kimyasal maddenin temasına dayanacak nitelikte değildir ve bebeğe çok zararlıdır.   Kolonya Beyinde Önemli Sorunlara Yol Açıyor Günlük hayatta ve özel günlerde sıkça kullandığımız kolonyaların içinde bulunan maddeler vücudumuza solunum ve cilt yoluyla kolayca girmektedir. Metil alkolden yapılan kolonyalar beyin, ciğerler ve cilt üzerinde hasara yol açmaktadır. Ucuz kolonyanın yol açmış olduğu sorunlar geri dönüşü olmayan problemlere dönüşebilir.   Kolonya Yerine Su Kullanın Uzmanlar kolonyanın temizlik ürünü olarak kullanılmaması konusunda uyarıyor. Özellikle tuvaletten sonra elleri yıkamak yerine kolonya kullanılmamalıdır. Suyun bakteriyi yok etme özelliği kolonyaya göre daha fazladır. Uzmanlar aksine kolonya bakterilerin cilde yapıştığını belirtiyor.   Kolonya Koku Algısını Yok Ediyor Özellikle kadınların kokuya daha fazla önem verdikleri için her türlü ürünü koklamadan geçemiyorlar. Uzmanlar ucuz kolonlar ise içindeki arındırılmamış alkolünde etkisiyle koku algısına zarar verdiği konusuna dikkat çekiyor. Kısaca Kolonyan'nın baktreri öldürme özelliği yokken nasıl olurda virüsten hemde Korona virüsünden bizleri korusun bu mümkünmüdür. Sizleri ancak akıl ve bilgi fırsatcı tüccarların eline düşmekten kurtarır.  
Kolonya terlemeyi engeller ve cildimizde bakterilerle olan savaş mekanizmamızı engeller.

Kolonyanın Faydalı Sandığımız Zararları
Genellikle ellerimize dökerek kullandığımız kolonya, derinin yapısının bozulmasına ve cildin tahriş olmasına neden olur. Tahriş olmuş bir cilt ise, mikroplara açık hale gelir.
Tuvaletlerden sonra bir çok kişi, ellerini kolonya sürerek dezenfekte ettiğini düşünür. Bu çok yanlış bir davranıştır. Kolonya, mikropları öldürmediği gibi, cildi tahriş ederek mikropların derinin altından vücuda karışmasına neden olur.
Kolonyayı fazla kullanmak, insanların genetik yatkınlığı olduğu bir çok hastalığın, tetiklenmesine neden olur.
Alkolik olan bir çok insan alkol bulamadığı durumlarda kolonya içebilmektedir. Kolonya içildiğinde ise kalıcı körlüğe ve hatta ölüme neden olmaktadır.

 

  • Kalitesiz olarak, üretilen, kolonyalar, alerji ve egzama gibi, cilt rahatsızlarına neden olmaktadır.
     
  • Astım ve Bronşit gibi olunum rahatsızlıkları olan insanların, kolonya solumaları, astım hastalarında astım krizi geçirmesine neden olmaktadır. Bronşiti olanlarınsa, geçici olarak nefes darlığı yaşamalarına neden olur
  • Solunduğunda, kolonyanın içinde bulunan zararlı maddeler, insan vücuduna girerek, çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir
  • Kolonya, beyne zarar verdiği için, koku ve tat alma duyularının etkisinin azalmasına yol açmaktadır.
  • Anneler genellikle bebeklerinin altlarını kolonyalı mendil ile temizlemeyi tercih ederler. Küçücük bir bebeğin cildi asla kolonya gibi, ağır bir kimyasal maddenin temasına dayanacak nitelikte değildir ve bebeğe çok zararlıdır.

 

Kolonya Beyinde Önemli Sorunlara Yol Açıyor

Günlük hayatta ve özel günlerde sıkça kullandığımız kolonyaların içinde bulunan maddeler vücudumuza solunum ve cilt yoluyla kolayca girmektedir. Metil alkolden yapılan kolonyalar beyin, ciğerler ve cilt üzerinde hasara yol açmaktadır. Ucuz kolonyanın yol açmış olduğu sorunlar geri dönüşü olmayan problemlere dönüşebilir.

 

Kolonya Yerine Su Kullanın

Uzmanlar kolonyanın temizlik ürünü olarak kullanılmaması konusunda uyarıyor. Özellikle tuvaletten sonra elleri yıkamak yerine kolonya kullanılmamalıdır. Suyun bakteriyi yok etme özelliği kolonyaya göre daha fazladır. Uzmanlar aksine kolonya bakterilerin cilde yapıştığını belirtiyor.

 

Kolonya Koku Algısını Yok Ediyor

Özellikle kadınların kokuya daha fazla önem verdikleri için her türlü ürünü koklamadan geçemiyorlar. Uzmanlar ucuz kolonlar ise içindeki arındırılmamış alkolünde etkisiyle koku algısına zarar verdiği konusuna dikkat çekiyor.

Kısaca Kolonyan'nın baktreri öldürme özelliği yokken nasıl olurda virüsten hemde Korona virüsünden bizleri korusun bu mümkünmüdür. Sizleri ancak akıl ve bilgi fırsatcı tüccarların eline düşmekten kurtarır.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.