Kalp, astım ve hipertansiyon hastası 74 yaşındaki kadın, koronavirüsü yendi

GÜNDEM 10.04.2020 - 19:23, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1105+ kez okundu.
 

Kalp, astım ve hipertansiyon hastası 74 yaşındaki kadın, koronavirüsü yendi

Yeni tip koronavirüs bilindiği gibi 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar için ölümcül. Konya'da 74 yaşındaki Meryemana Çelik koronavirüse yakalandı. Meryemana korona için en tehlikeli sayılan kronik rahatsızlıkların neredeyse hepsine sahipti. Kalp, astım ve hipertansiyon hastası olan Meryemana'dan bugün sevindiren haber geldi.

Konya'da 3 ciddi kronik hastalığı bulunmasına rağmen yeni tip koronavirüs hastalığını atlatan yaşlı teyze umut oldu. 74 yaşındaki Meryemana Çelik, umre ziyareti için gittiği Suudi Arabistan'dan döndükten sonra yerleştirildiği yurtta 14 gün karantinada kaldı. Karantinadan çıkacağı gün yapılan koronavirüs testi pozitif çıkan Çelik, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı.   11 gün sonra koronavirüsü yendi 11 gün süren tedavi sonrası bugün taburcu edilen Meryemana Çelik, Suudi Arabistan'da yüksek ateş ve öksürük şikayeti olduğunu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli doktorların kendisine müdahalede bulunup, tedavi ettiğini belirtti. Kalp, astım ve hipertansiyon rahatsızlığı var Tedavi sürecinin iyi geçtiğini, sağlık çalışanlarının kendisiyle çok iyi ilgilendiğini belirten Çelik, ''Burada çok iyi baktılar. Devletimiz, yemeğimizi verdi, tedavimizi yaptı. Sağlık çalışanları çok iyi ilgilendi. Moralim çok yüksekti. Kalp, astım ve hipertansiyon rahatsızlığım var. İyileştim." ifadelerini kullandı.   "Eşim de şeker hastası, artık ayrı odalarda duracağız'' Sokağa çıkılmaması konusunda tavsiyede bulunan Çelik, ''Evden çıkmasınlar. Kimseye hastalık bulaşmasın. Misafir kabul etmesinler. Bir oğlum ve kızım var. Biri İstanbul'da, diğeri Antalya'da. Onlara umreden döndükten sonra 'yanıma gelmeyin' demiştim. Eşim de 82 yaşında şeker hastası, artık ayrı ayrı odalarda duracağız'' dedi.
Yeni tip koronavirüs bilindiği gibi 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar için ölümcül. Konya'da 74 yaşındaki Meryemana Çelik koronavirüse yakalandı. Meryemana korona için en tehlikeli sayılan kronik rahatsızlıkların neredeyse hepsine sahipti. Kalp, astım ve hipertansiyon hastası olan Meryemana'dan bugün sevindiren haber geldi.

Konya'da 3 ciddi kronik hastalığı bulunmasına rağmen yeni tip koronavirüs hastalığını atlatan yaşlı teyze umut oldu. 74 yaşındaki Meryemana Çelik, umre ziyareti için gittiği Suudi Arabistan'dan döndükten sonra yerleştirildiği yurtta 14 gün karantinada kaldı.

Karantinadan çıkacağı gün yapılan koronavirüs testi pozitif çıkan Çelik, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı.

 

11 gün sonra koronavirüsü yendi

11 gün süren tedavi sonrası bugün taburcu edilen Meryemana Çelik, Suudi Arabistan'da yüksek ateş ve öksürük şikayeti olduğunu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli doktorların kendisine müdahalede bulunup, tedavi ettiğini belirtti.

Kalp, astım ve hipertansiyon rahatsızlığı var

Tedavi sürecinin iyi geçtiğini, sağlık çalışanlarının kendisiyle çok iyi ilgilendiğini belirten Çelik, ''Burada çok iyi baktılar. Devletimiz, yemeğimizi verdi, tedavimizi yaptı. Sağlık çalışanları çok iyi ilgilendi. Moralim çok yüksekti. Kalp, astım ve hipertansiyon rahatsızlığım var. İyileştim." ifadelerini kullandı.

 

"Eşim de şeker hastası, artık ayrı odalarda duracağız''

Sokağa çıkılmaması konusunda tavsiyede bulunan Çelik, ''Evden çıkmasınlar. Kimseye hastalık bulaşmasın. Misafir kabul etmesinler. Bir oğlum ve kızım var. Biri İstanbul'da, diğeri Antalya'da. Onlara umreden döndükten sonra 'yanıma gelmeyin' demiştim. Eşim de 82 yaşında şeker hastası, artık ayrı ayrı odalarda duracağız'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.