İsrail’i Kimse Durdurmazsa Biz Durduracağız

GÜNDEM 01.10.2024 - 18:14, Güncelleme: 01.10.2024 - 18:14
 

İsrail’i Kimse Durdurmazsa Biz Durduracağız

Mahmut Övür, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının bölgeyi daha da kaosa sürüklediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki sert çıkışına dikkat çeken Övür, İsrail’in durdurulmaması halinde bölgede daha büyük savaşların çıkacağını ifade etti.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, İsrail'in Gazze'deki soykırım politikasını ve Lübnan'a yönelttiği saldırıları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'de yaptığı açıklamalara yer veren Övür, Erdoğan'ın İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve insanlık suçları işlediğini vurguladığını belirtti. Bölge ülkelerinin İsrail'in saldırılarına karşı birleşmesi gerektiğini söyleyen Övür, Türkiye, Mısır, İran ve Suudi Arabistan'ın ortak hareket etmesinin bölgedeki savaşı önleyeceğini kaydetti. İşte Mahmut Övür'ün yazısı: "İsrail'in siyonist yönetimi, Gazze'deki soykırımla yetinmedi, bu kez rotayı Lübnan'a çevirdi. Önce halka siber saldırıyla dehşet saçtı, sonra da Beyrut'u bombalarla yerle bir etmenin düğmesine bastı. Dünyanın güya demokratik ve güçlü ülkeleri de bu kanlı saldırıyı hiçbir şey olmamış gibi izledi. Yine Lübnan'a yapılan saldırıya karşı en sert açıklamayı, BM'de dünya devlet başkanlarının gözünün içine bakarak haykıran Başkan Erdoğan yaptı: "İsrail hükümeti, katliamlarına silah ve mühimmat desteği sağlayan güçler tarafından şımartıldıkça daha da pervasızlaşmakta; tüm insanlığa, insani değerlere ve uluslararası hukuka meydan okumaktadır. İsrail'in, Gazze ve Ramallah'ta uyguladığı cinnet siyasetini Lübnan'a ve diğer bölge ülkelerine yayma girişimlerine artık 'dur' denilmelidir." Sahi bu vahşete kim "dur" diyecek? Böyle giderse faşist Hitler'in önce komünistlere saldırdığında sosyal demokratların, sosyal demokratlara saldırdığında liberallerin sessiz kalması gibi bir durum yaşanacak. Bölgemizde yaşanan da tam böyle bir şey. Herkes sıranın kendisine gelmeyeceğinin hesabını yapıyor. Emperyalist ülkelerin dur demeyeceği artık belli. O zaman bölge ülkeleri sıranın kendisine gelmesini beklemeden bir şeyler yapmalı. En azından bir ilik adım olarak Türkiye, Mısır, İran ve Suudi Arabistan bir araya gelemez mi?"
Mahmut Övür, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının bölgeyi daha da kaosa sürüklediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki sert çıkışına dikkat çeken Övür, İsrail’in durdurulmaması halinde bölgede daha büyük savaşların çıkacağını ifade etti.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, İsrail'in Gazze'deki soykırım politikasını ve Lübnan'a yönelttiği saldırıları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'de yaptığı açıklamalara yer veren Övür, Erdoğan'ın İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve insanlık suçları işlediğini vurguladığını belirtti. Bölge ülkelerinin İsrail'in saldırılarına karşı birleşmesi gerektiğini söyleyen Övür, Türkiye, Mısır, İran ve Suudi Arabistan'ın ortak hareket etmesinin bölgedeki savaşı önleyeceğini kaydetti. İşte Mahmut Övür'ün yazısı:

"İsrail'in siyonist yönetimi, Gazze'deki soykırımla yetinmedi, bu kez rotayı Lübnan'a çevirdi. Önce halka siber saldırıyla dehşet saçtı, sonra da Beyrut'u bombalarla yerle bir etmenin düğmesine bastı. Dünyanın güya demokratik ve güçlü ülkeleri de bu kanlı saldırıyı hiçbir şey olmamış gibi izledi. Yine Lübnan'a yapılan saldırıya karşı en sert açıklamayı, BM'de dünya devlet başkanlarının gözünün içine bakarak haykıran Başkan Erdoğan yaptı:
"İsrail hükümeti, katliamlarına silah ve mühimmat desteği sağlayan güçler tarafından şımartıldıkça daha da pervasızlaşmakta; tüm insanlığa, insani değerlere ve uluslararası hukuka meydan okumaktadır. İsrail'in, Gazze ve Ramallah'ta uyguladığı cinnet siyasetini Lübnan'a ve diğer bölge ülkelerine yayma girişimlerine artık 'dur' denilmelidir."
Sahi bu vahşete kim "dur" diyecek?
Böyle giderse faşist Hitler'in önce komünistlere saldırdığında sosyal demokratların, sosyal demokratlara saldırdığında liberallerin sessiz kalması gibi bir durum yaşanacak. Bölgemizde yaşanan da tam böyle bir şey. Herkes sıranın kendisine gelmeyeceğinin hesabını yapıyor. Emperyalist ülkelerin dur demeyeceği artık belli. O zaman bölge ülkeleri sıranın kendisine gelmesini beklemeden bir şeyler yapmalı.
En azından bir ilik adım olarak Türkiye, Mısır, İran ve Suudi Arabistan bir araya gelemez mi?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.