İsrail' Destek Biden'e Pahalıya Patladı

GÜNDEM 20.11.2023 - 11:40, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 722+ kez okundu.
 

İsrail' Destek Biden'e Pahalıya Patladı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Tel Aviv'in en büyük destekçisi konumunda ABD Başkanı Biden'a kendi ülkesinden kötü bir haber geldi.

Dünyanın gözü kulağı haftalardır Gazze'den gelen haberlerde... İsrail'in havadan ve karadan vurduğu bölgede can kaybı artmaya devam ederken Tel Aviv'e en büyük destek Washington'dan geliyor. Her fırsatta İsrail'in yanında olduğunu deklere eden ABD Başkanı Biden'a doğum gününde kötü bir haber geldi. Bugün 81 yaşında giren Biden Gazze'de izlediği politikanın sonuçları ile karşı karşıya kaldı. NBC News'in son ulusal anketine göre, seçmenlerin güçlü çoğunluğu Biden'ın dış politikasını ve İsrail-Hamas savaşını ele alış biçimini onaylamıyor. Söz konusu ankete göre, Biden'ın onay oranı başkanlığının en düşük düzeyi olan yüzde 40'a geriledi.   İLK DEFA TRUMP'IN GERİSİNDE KALDI Buna göre, bugün bir seçim olması durumunda Biden ilk defa eski Başkan Trump'un gerisinde kalıyor. Çıkan sonuçlar ABD seçmeninin yüzde 62'sinin artık Biden'ın dış politika yaklaşımını onaylamadığını gözler önüne seriyor. Bu oran Eylül ayına göre yüzde 41 olarak ölçülmüştü. Başka bir deyişle Biden'ın dış politikasına olan güven Eylül ayından buyana yüzde 8 düştü.   BIDEN'IN İSRAİL POLİTİKASINA 'ONAY' ÇIKMADI Ayrıca seçmenlerin yalnızca yüzde 34'ü Biden'ın İsrail-Hamas savaşını ele alış biçimini onaylarken, yüzde 56'sı onaylamadığını belirtti. Parti bazında Demokrat seçmenlerin yalnızca yarısı (51) Biden'ın savaşı ele alış biçimini onayladığını söylerken, bağımsızların çoğunluğu (59) ve Cumhuriyetçilerin (69) onaylamadığını söylüyor. Haberde 'Biden'a yönelik erozyon en çok, çoğunluğu İsrail'in Gazze'deki askeri harekâtında çok ileri gittiğine inanan Demokratlar arasında ve 18 ile 34 yaş arasındaki seçmenler arasında belirgin; bunların 70'i Biden'ın savaşı ele alışını onaylamıyor' denildi. NBC News çıkan sonuçlar için 'Genç seçmenler Biden'dan kopuyor' yorumunda bulundu.
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Tel Aviv'in en büyük destekçisi konumunda ABD Başkanı Biden'a kendi ülkesinden kötü bir haber geldi.

Dünyanın gözü kulağı haftalardır Gazze'den gelen haberlerde...

İsrail'in havadan ve karadan vurduğu bölgede can kaybı artmaya devam ederken Tel Aviv'e en büyük destek Washington'dan geliyor.

Her fırsatta İsrail'in yanında olduğunu deklere eden ABD Başkanı Biden'a doğum gününde kötü bir haber geldi.

Bugün 81 yaşında giren Biden Gazze'de izlediği politikanın sonuçları ile karşı karşıya kaldı.


NBC News'in son ulusal anketine göre, seçmenlerin güçlü çoğunluğu Biden'ın dış politikasını ve İsrail-Hamas savaşını ele alış biçimini onaylamıyor.

Söz konusu ankete göre, Biden'ın onay oranı başkanlığının en düşük düzeyi olan yüzde 40'a geriledi.

 

İLK DEFA TRUMP'IN GERİSİNDE KALDI

Buna göre, bugün bir seçim olması durumunda Biden ilk defa eski Başkan Trump'un gerisinde kalıyor.

Çıkan sonuçlar ABD seçmeninin yüzde 62'sinin artık Biden'ın dış politika yaklaşımını onaylamadığını gözler önüne seriyor.

Bu oran Eylül ayına göre yüzde 41 olarak ölçülmüştü. Başka bir deyişle Biden'ın dış politikasına olan güven Eylül ayından buyana yüzde 8 düştü.

 

BIDEN'IN İSRAİL POLİTİKASINA 'ONAY' ÇIKMADI

Ayrıca seçmenlerin yalnızca yüzde 34'ü Biden'ın İsrail-Hamas savaşını ele alış biçimini onaylarken, yüzde 56'sı onaylamadığını belirtti.


Parti bazında Demokrat seçmenlerin yalnızca yarısı (51) Biden'ın savaşı ele alış biçimini onayladığını söylerken, bağımsızların çoğunluğu (59) ve Cumhuriyetçilerin (69) onaylamadığını söylüyor.

Haberde 'Biden'a yönelik erozyon en çok, çoğunluğu İsrail'in Gazze'deki askeri harekâtında çok ileri gittiğine inanan Demokratlar arasında ve 18 ile 34 yaş arasındaki seçmenler arasında belirgin; bunların 70'i Biden'ın savaşı ele alışını onaylamıyor' denildi.

NBC News çıkan sonuçlar için 'Genç seçmenler Biden'dan kopuyor' yorumunda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.