İslam Dışı Tüm Cemaatler, Tarikatlar Dernekler ve oluşumlar Kapatılmalı..

GÜNDEM 10.04.2024 - 15:22, Güncelleme: 10.04.2024 - 15:22 966 kez okundu.
 

İslam Dışı Tüm Cemaatler, Tarikatlar Dernekler ve oluşumlar Kapatılmalı..

Silifke’nin Çamlıca Köyü Şahin Tepesi Camisi'nde yaşanan bir hadise sonrası Süleymancılar cemaati için CİMER'e başvuru yapıldı.

Silifke’nin Çamlıca Köyü Şahin Tepesi Camii imamının tayini çıkması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, bir süre yeni imam atamadı. Haziran 2022-Eylül 2022 arasında imamsız kalan camide dikkat çekici bir olay yaşandı.     Camiye gelmeye başlayan Süleymancılar, 15 Temmuz 2022’de Diyanet’in hutbesi yerine "Vaktin kıymetini bilmek" konulu kendi hutbelerini okudu, 15 Temmuz şehitleri için dua ettirmedi.     Süleymancıların görevlendirdiği imam, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde cemaate “Birbirimizi çeşitli sebeplerle ayırmayalım. İnsanlar hakkında suizanda (kötü zan, kuşku) bulunmayalım.” şeklinde hitap etti.     Olay sırasında camide bulunan ve Süleymancı imamın hutbesini dinleyen Avukat Aykut Babacan CİMER’e şikayette bulundu. Babacan şikayetinde şunları aktardı:     “Mersin Silifke İlçe Müftülüğüne bağlı Çamlıca Köyü Şahin Tepesi Camii’nde 15.07.2022 tarihli Cuma hutbesinde Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı ’15 Temmuz: Birliği ve Beraberliğin Zafer’ başlıklı hutbesi okunmamış, ‘Vaktin kıymetini bilmek’ konulu bir hutbe okunmuştur. 15 Temmuz günü kahraman şehitlerimiz için dua edilmemesi bizleri üzmüştür. Hutbeyi okuyan imam Şahin Tepesi Camii’nde geçen sene görev yapan din görevlisinden farklı bir kişidir. Cami imanının idari izin kullanması veya başka bir kuruma tayin edilmesi durumunda camide gönüllü imamlık yapan kişilere Diyanet İşleri Başkanlığının Cuma hutbesi metninin ulaştırılması konusunda bir aksama ortaya çıkmış olabilir, bu konuyu bilgilerinize sunarım.”     Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Ağustos 2022’te Aykut Babacan’a iletilmek üzere Silifke İlçe Müftülüğüne bir yanıt gönderdi. Yanıtta şehitlere dua edilmemesiyle ilgili herhangi bir söz söylenmezken şunlar kaydedildi: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiş olup müracaatınızda yer alan hususlar tarafımızca kayıt altına alınmıştır. Ayrıca söz konusu camimizin görevlisinin tayin sebebiyle ayrılmasından dolayı cami cemaatinden namaz kıldırma yeterliliği olan bir şahıs tarafından cemaatin mağdur olmaması için Cuma günleri ve yer yer vakit namazlarında namaz kıldırmaktadır. Hutbe ile ilgili olarak bundan sonra Başkanlığımızın hutbelerine ulaşması ve bu hutbe metinlerini hutbe irad ederken kullanılması müftülüğümüzce sağlanacaktır. Bilgilerinize sunarız.”     Aydınlık’a konuşan Avukat Babacan, zaman zaman bu köye gittiğini, camide namaz kıldığını ve vaazlara katıldığını belirtti. Normalde Süleymancıların cami yerine kendi yurtlarında namaz kıldıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Caminin arsasının bağışlanmasından inşaatının tamamlanmasına kadar bütün sürece dedem ve birkaç köylü öncülük etti. Minare inşaatı sonradan tamamlandı, onu da köylü yaptırdı. Süleymancılar bu süreçte hiç bulunmadı. Camiye karşı tavırları zaman zaman değişiyor. 2022 yılı yaz dönemi haricinde camiye gelmezler, iki kilometre uzaktaki kursa giderler. Sadece arabası, motosikleti olmayan yaşlıların yakındaki camiye gitmesine izin verirler.”
Silifke’nin Çamlıca Köyü Şahin Tepesi Camisi'nde yaşanan bir hadise sonrası Süleymancılar cemaati için CİMER'e başvuru yapıldı.

Silifke’nin Çamlıca Köyü Şahin Tepesi Camii imamının tayini çıkması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, bir süre yeni imam atamadı. Haziran 2022-Eylül 2022 arasında imamsız kalan camide dikkat çekici bir olay yaşandı.


   
Camiye gelmeye başlayan Süleymancılar, 15 Temmuz 2022’de Diyanet’in hutbesi yerine "Vaktin kıymetini bilmek" konulu kendi hutbelerini okudu, 15 Temmuz şehitleri için dua ettirmedi.


   
Süleymancıların görevlendirdiği imam, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde cemaate “Birbirimizi çeşitli sebeplerle ayırmayalım. İnsanlar hakkında suizanda (kötü zan, kuşku) bulunmayalım.” şeklinde hitap etti.

   
Olay sırasında camide bulunan ve Süleymancı imamın hutbesini dinleyen Avukat Aykut Babacan CİMER’e şikayette bulundu. Babacan şikayetinde şunları aktardı:

   
“Mersin Silifke İlçe Müftülüğüne bağlı Çamlıca Köyü Şahin Tepesi Camii’nde 15.07.2022 tarihli Cuma hutbesinde Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı ’15 Temmuz: Birliği ve Beraberliğin Zafer’ başlıklı hutbesi okunmamış, ‘Vaktin kıymetini bilmek’ konulu bir hutbe okunmuştur. 15 Temmuz günü kahraman şehitlerimiz için dua edilmemesi bizleri üzmüştür. Hutbeyi okuyan imam Şahin Tepesi Camii’nde geçen sene görev yapan din görevlisinden farklı bir kişidir. Cami imanının idari izin kullanması veya başka bir kuruma tayin edilmesi durumunda camide gönüllü imamlık yapan kişilere Diyanet İşleri Başkanlığının Cuma hutbesi metninin ulaştırılması konusunda bir aksama ortaya çıkmış olabilir, bu konuyu bilgilerinize sunarım.”

   
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Ağustos 2022’te Aykut Babacan’a iletilmek üzere Silifke İlçe Müftülüğüne bir yanıt gönderdi. Yanıtta şehitlere dua edilmemesiyle ilgili herhangi bir söz söylenmezken şunlar kaydedildi: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiş olup müracaatınızda yer alan hususlar tarafımızca kayıt altına alınmıştır. Ayrıca söz konusu camimizin görevlisinin tayin sebebiyle ayrılmasından dolayı cami cemaatinden namaz kıldırma yeterliliği olan bir şahıs tarafından cemaatin mağdur olmaması için Cuma günleri ve yer yer vakit namazlarında namaz kıldırmaktadır. Hutbe ile ilgili olarak bundan sonra Başkanlığımızın hutbelerine ulaşması ve bu hutbe metinlerini hutbe irad ederken kullanılması müftülüğümüzce sağlanacaktır. Bilgilerinize sunarız.”

   
Aydınlık’a konuşan Avukat Babacan, zaman zaman bu köye gittiğini, camide namaz kıldığını ve vaazlara katıldığını belirtti. Normalde Süleymancıların cami yerine kendi yurtlarında namaz kıldıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: “Caminin arsasının bağışlanmasından inşaatının tamamlanmasına kadar bütün sürece dedem ve birkaç köylü öncülük etti. Minare inşaatı sonradan tamamlandı, onu da köylü yaptırdı. Süleymancılar bu süreçte hiç bulunmadı. Camiye karşı tavırları zaman zaman değişiyor. 2022 yılı yaz dönemi haricinde camiye gelmezler, iki kilometre uzaktaki kursa giderler. Sadece arabası, motosikleti olmayan yaşlıların yakındaki camiye gitmesine izin verirler.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.