Mahkeme kuran çeteye baskın!

GÜNDEM 12.03.2020 - 15:08, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1762+ kez okundu.
 

Mahkeme kuran çeteye baskın!

İstanbul'da maddi anlaşmazlık yaşayan kişiler arasında mahkeme kurarak para ödemesi kararları veren, kararlara uymayan kişilerin tehdit eden, hatta silahla yaralayan çete çökertildi

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri, yaralama, yağma, çek-senet tahsilatı ve yasa dışı kumar oynatma başta olmak üzere çok sayıda farklı suça karışmış bir suç örgütünü eş zamanlı operasyonla çökertti. İddialara ve polisin tespitlerine göre; iş anlaşmazlığı yaşayan kişilerin irtibata geçtiği çete üyeleri taraflar arasında mahkeme kurarak cezalar kesti. Tarafların birbirlerine daire devretmesini veya yüklü miktarda paralar vermesini sağlayan çete üyeleri kararlarına uymayan kişileri tehdit etti ve üç kişiyi bu şekilde yaraladı. Soruşturma başlatan İstanbul Organize Polisleri, çetenin üyelerini teknik ve fiziki olarak takibe aldı. Anadolu Yakası'nda ikamet eden çetenin üyelerine operasyon düzenlendi.   ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 54 şüpheliden 30'u İstanbul merkezli beş ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalanarak gözaltına alındı. Çetenin üyelerinin bazı adreslerde kumar oynattıkları da iddia edildi. H.Ç. ve H.Ç. isimli iki çete elebaşı da yakalandı. Baskın düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda 14 ruhsatsız silah, çok sayıda mermi ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Ele geçirilen ruhsatsız silahlar, geçmişte karıştıkları olayların tespit edilebilmesi için Polis Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi ve detaylı incelemeye alındı. Çeteye yönelik soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi.
İstanbul'da maddi anlaşmazlık yaşayan kişiler arasında mahkeme kurarak para ödemesi kararları veren, kararlara uymayan kişilerin tehdit eden, hatta silahla yaralayan çete çökertildi

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri, yaralama, yağma, çek-senet tahsilatı ve yasa dışı kumar oynatma başta olmak üzere çok sayıda farklı suça karışmış bir suç örgütünü eş zamanlı operasyonla çökertti. İddialara ve polisin tespitlerine göre; iş anlaşmazlığı yaşayan kişilerin irtibata geçtiği çete üyeleri taraflar arasında mahkeme kurarak cezalar kesti. Tarafların birbirlerine daire devretmesini veya yüklü miktarda paralar vermesini sağlayan çete üyeleri kararlarına uymayan kişileri tehdit etti ve üç kişiyi bu şekilde yaraladı. Soruşturma başlatan İstanbul Organize Polisleri, çetenin üyelerini teknik ve fiziki olarak takibe aldı. Anadolu Yakası'nda ikamet eden çetenin üyelerine operasyon düzenlendi.

 

ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 54 şüpheliden 30'u İstanbul merkezli beş ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalanarak gözaltına alındı. Çetenin üyelerinin bazı adreslerde kumar oynattıkları da iddia edildi. H.Ç. ve H.Ç. isimli iki çete elebaşı da yakalandı. Baskın düzenlenen adreslerde yapılan aramalarda 14 ruhsatsız silah, çok sayıda mermi ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Ele geçirilen ruhsatsız silahlar, geçmişte karıştıkları olayların tespit edilebilmesi için Polis Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi ve detaylı incelemeye alındı. Çeteye yönelik soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.