Terörist Hizbullah ve Hamas Dünyaya Oynuyor

GÜNDEM 05.07.2024 - 14:54, Güncelleme: 05.07.2024 - 14:54
 

Terörist Hizbullah ve Hamas Dünyaya Oynuyor

İsrail ve komşusu Lübnan'da bulunan Hizbullah arasında gerilim her geçen gün tırmanıyor. Zaman zaman karşılıklı top atışlarının olduğu bölgede son olarak Hizbullah'tan sert bir hamle geldi. Hizbullah'ın, 20 İHA ve 200'den fazla roketle saldırdığı İsrail'de yangın çıktı. İsrail itfaiyesi, Lübnan sınırındaki Kiryat Shmona yerleşim yerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın için alarm durumuna geçti.

İsrail ile tansiyonun giderek tırmandığı Lübnan Hizbullahı, İsrail topraklarına 20 insansız hava aracı (İHA) ve 200'den fazla roket attı. Atılan roketler sonucu, İsrail'de orman yangını çıktı. The Times of Israel'in haberine göre Hizbullah, kuzey sınırında İsrail askeri üslerine saldırılar düzenledi.   HİZBULLAH 20 İHA VE 200 ROKETLE SALDIRDI Hizbullah, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine düzenlediği ve Hizbullah'ın üst düzey saha komutanı Muhammed Nime Nasır ve bir mensubunun öldürüldüğü saldırıdan bir gün sonra İsrail topraklarına 20 İHA gönderdi ve yaklaşık 200 roket fırlattı.     İSRAİL'DE BÜYÜK YANGIN ÇIKTI İlk belirlemelere göre Akka'da bir alışveriş merkezinde hasar oluştu ancak can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Öte yandan, bölgede saldırı nedeniyle büyük çaplı yangın başladığı aktarıldı. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Lübnan sınırında da karşı saldırılar başlatıldı. Hizbullah 200 roket ve 20 İHA'yla saldırdı, İsrail'de büyük yangın çıktıMAVİ HAT'TA GERGİNLİK Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullah ile çatışıyor. İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınır hattında son haftalarda gerginlik tırmanıyor. İsrail ordusu, 18 Haziran'da Lübnan'a yönelik olası bir saldırıya ilişkin "operasyonel planı" onayladığını duyurmuştu.   İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da 21 Haziran'da yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın İsrail topraklarına ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına izin verilemeyeceğini ve gerekli kararları yakında alacaklarını ifade etmişti. Lübnan Hizbullahı da İsrail Gazze'de bir ateşkes anlaşması imzalayana kadar saldırılarına devam edeceği pozisyonunu yinelemişti.
İsrail ve komşusu Lübnan'da bulunan Hizbullah arasında gerilim her geçen gün tırmanıyor. Zaman zaman karşılıklı top atışlarının olduğu bölgede son olarak Hizbullah'tan sert bir hamle geldi. Hizbullah'ın, 20 İHA ve 200'den fazla roketle saldırdığı İsrail'de yangın çıktı. İsrail itfaiyesi, Lübnan sınırındaki Kiryat Shmona yerleşim yerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın için alarm durumuna geçti.

İsrail ile tansiyonun giderek tırmandığı Lübnan Hizbullahı, İsrail topraklarına 20 insansız hava aracı (İHA) ve 200'den fazla roket attı. Atılan roketler sonucu, İsrail'de orman yangını çıktı.

The Times of Israel'in haberine göre Hizbullah, kuzey sınırında İsrail askeri üslerine saldırılar düzenledi.

 

HİZBULLAH 20 İHA VE 200 ROKETLE SALDIRDI
Hizbullah, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine düzenlediği ve Hizbullah'ın üst düzey saha komutanı Muhammed Nime Nasır ve bir mensubunun öldürüldüğü saldırıdan bir gün sonra İsrail topraklarına 20 İHA gönderdi ve yaklaşık 200 roket fırlattı.

 

 

İSRAİL'DE BÜYÜK YANGIN ÇIKTI
İlk belirlemelere göre Akka'da bir alışveriş merkezinde hasar oluştu ancak can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Öte yandan, bölgede saldırı nedeniyle büyük çaplı yangın başladığı aktarıldı. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Lübnan sınırında da karşı saldırılar başlatıldı.

Hizbullah 200 roket ve 20 İHA'yla saldırdı, İsrail'de büyük yangın çıktıMAVİ HAT'TA GERGİNLİK

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullah ile çatışıyor. İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınır hattında son haftalarda gerginlik tırmanıyor. İsrail ordusu, 18 Haziran'da Lübnan'a yönelik olası bir saldırıya ilişkin "operasyonel planı" onayladığını duyurmuştu.

 

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da 21 Haziran'da yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın İsrail topraklarına ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına izin verilemeyeceğini ve gerekli kararları yakında alacaklarını ifade etmişti. Lübnan Hizbullahı da İsrail Gazze'de bir ateşkes anlaşması imzalayana kadar saldırılarına devam edeceği pozisyonunu yinelemişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.