Mısır İskenderiye Limanı'nı Türkiyeye Sattı

GÜNDEM 22.03.2024 - 19:11, Güncelleme: 22.03.2024 - 19:11 1021+ kez okundu.
 

Mısır İskenderiye Limanı'nı Türkiyeye Sattı

Türkiye ile Mısır arasında atılan normalleşme adımları sonrası dikkat çeken bir anlaşmaya imza atıldı.

Türkiye, son yıllarda Doğu Akdeniz ve Afrika'daki varlığını güçlendirme çabalarıyla uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekiyor.     Aynı zamanda Türkiye, kıtadaki siyasi ve ekonomik bağlarını güçlendirerek Afrika'nın dönüşen haritasında önemli bir aktör haline geldi. Yunan basınından Ta Nea Gazetesi Türkiye'nin Mısır ile liman anlaşması yapabileceği iddiasını ortaya attı. gazete, haberi "Mısır İskenderiye Limanı'nı Türkiye'ye satacak mı?" başlığıyla yayınlamıştı.     Yunan basının iddiaları gerçeğe dönmek üzere. Mısır, kritik projeyi Türklere verme kararı aldı.     X'ten Hermes'in duyurduğu habere göre, Türk Doğuş Grubu, Mısır'ın kuzeybatı kıyısındaki Gargoub limanında yaklaşık 7 milyar dolarlık yatırımla bir Türk lojistik ve Sanayi Bölgesi inşa etmek için Mısır Hükümeti ile bir Mutabakat Zaptı imzaladı.     Öte yandan Mısır ile yeni anlaşmaların yolda olduğu ifade ediliyor.
Türkiye ile Mısır arasında atılan normalleşme adımları sonrası dikkat çeken bir anlaşmaya imza atıldı.

Türkiye, son yıllarda Doğu Akdeniz ve Afrika'daki varlığını güçlendirme çabalarıyla uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekiyor.


   
Aynı zamanda Türkiye, kıtadaki siyasi ve ekonomik bağlarını güçlendirerek Afrika'nın dönüşen haritasında önemli bir aktör haline geldi.


Yunan basınından Ta Nea Gazetesi Türkiye'nin Mısır ile liman anlaşması yapabileceği iddiasını ortaya attı. gazete, haberi "Mısır İskenderiye Limanı'nı Türkiye'ye satacak mı?" başlığıyla yayınlamıştı.

   
Yunan basının iddiaları gerçeğe dönmek üzere. Mısır, kritik projeyi Türklere verme kararı aldı.

   
X'ten Hermes'in duyurduğu habere göre, Türk Doğuş Grubu, Mısır'ın kuzeybatı kıyısındaki Gargoub limanında yaklaşık 7 milyar dolarlık yatırımla bir Türk lojistik ve Sanayi Bölgesi inşa etmek için Mısır Hükümeti ile bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

   
Öte yandan Mısır ile yeni anlaşmaların yolda olduğu ifade ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.