AMERİKALI POLİS SİLAHSIZ BİR SİYAH ADAMI ENSESİNDEN VURDU

14.04.2022 - 11:41, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2199+ kez okundu.
 

AMERİKALI POLİS SİLAHSIZ BİR SİYAH ADAMI ENSESİNDEN VURDU

Trafik çevirmesine takılan siyahi genç ile polis arasında tartışma çıktı. Üzerinde herhangi bir silah bulunmayan genci yere yatıran polis, ensesinden vurarak öldürdü. O anlar kameraya yansıdı.

ABD'nin Michigan eyaleti Grand Rapids kentinde 4 Nisan'da bir polisin, Patrick Lyoya isimli siyahi genci, trafik çevirmesi sırasında başından vurduğu görüntüler ortaya çıktı. Direnince ensesinden vurdu Polis departmanının yaka kamerası ve cep telefonunca kaydedilen görüntülerde, çevirme sırasında yaşanan arbedede beyaz bir polisin, üzerinde herhangi bir silah bulunmayan 26 yaşındaki siyahi Lyoya'yı yere yatırdığı, direnmesi üzerine de ensesinden vurduğu görüldü. Protestolar başladı Dehşet verici anların ortaya çıkması üzerine Michigan, protesto gösterilerine sahne oldu… Polis şiddetine sosyal medyada da yoğun tepki gösterildi.   Polisin kimliği açıklanmadı Polis şefi Eric Winstrom, suç duyusunda bulunulmadığı sürece Lyoya'yı başından vuran ve ölümüne neden olan polisin kimliğinin açıklanmayacağını bildirdi. Lyoya'yı vuran polisin mevcut yetkilerinin elinden alındığını ve izne çıkarıldığını belirten Winstrom, olaya ilişkin soruşturma yürütüldüğünü ifade etti.   2014’te göç etti AA'da yer alan bilgilere göre Lyoya'ın 2014'te Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden ABD'ye göç ettiği bilgisi yer aldı.
Trafik çevirmesine takılan siyahi genç ile polis arasında tartışma çıktı. Üzerinde herhangi bir silah bulunmayan genci yere yatıran polis, ensesinden vurarak öldürdü. O anlar kameraya yansıdı.

ABD'nin Michigan eyaleti Grand Rapids kentinde 4 Nisan'da bir polisin, Patrick Lyoya isimli siyahi genci, trafik çevirmesi sırasında başından vurduğu görüntüler ortaya çıktı.

Direnince ensesinden vurdu
Polis departmanının yaka kamerası ve cep telefonunca kaydedilen görüntülerde, çevirme sırasında yaşanan arbedede beyaz bir polisin, üzerinde herhangi bir silah bulunmayan 26 yaşındaki siyahi Lyoya'yı yere yatırdığı, direnmesi üzerine de ensesinden vurduğu görüldü.

Protestolar başladı
Dehşet verici anların ortaya çıkması üzerine Michigan, protesto gösterilerine sahne oldu…

Polis şiddetine sosyal medyada da yoğun tepki gösterildi.

 

Polisin kimliği açıklanmadı
Polis şefi Eric Winstrom, suç duyusunda bulunulmadığı sürece Lyoya'yı başından vuran ve ölümüne neden olan polisin kimliğinin açıklanmayacağını bildirdi.

Lyoya'yı vuran polisin mevcut yetkilerinin elinden alındığını ve izne çıkarıldığını belirten Winstrom, olaya ilişkin soruşturma yürütüldüğünü ifade etti.

 

2014’te göç etti
AA'da yer alan bilgilere göre Lyoya'ın 2014'te Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden ABD'ye göç ettiği bilgisi yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.