Baldıran zehri nedir

GÜNDEM 30.04.2020 - 13:04, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2146+ kez okundu.
 

Baldıran zehri nedir

Maydanozgiller grubundan olan ve nemli yerlerde yetişen, son derece tehlikeli ve ölümcül baldıran otundan elde edilen bir zehirdir.

Antik Yunan'da ünlü filozof Sokrates, devlet kuralları ve geleneklerine ters davrandığı için idama mahkum edildi. Gençlerin aklını çelmekle suçlanan Sokrates, affedilmeyi bile aklından geçirmedi ve baldıran zehrini içerek yaşamına son verdi.   EN ETKİLİ 10 ZEHİRDEN BİRİ Baldıran zehri denilince çoğumuzun aklına, Sokrates'in intiharı gelir. Baldıran, bilim insanları tarafından en etkili 10 zehir arasında 6'ıncı sırada bulunuyor.   "İÇİYORUM ÖYLEYSE YOKUM" Ünlü Fransız filozof René Descartes, "Düşünüyorum, öyleyse varım." sözüyle meşhurdur. Aynı filozof Sokrates için de baldıran zehri olan kupayı kaldırmış ve "İçiyorum, öyleyse yokum." demiştir.   KÖKÜ DAHA ZEHİRLİDİR Baldıranın, en fazla zehirli olan kısmı ise köküdür. Bir ısırık almak, yetişkin ya da daha alt yaşlarda bir insanın ölümüne sebep olabiliyor. Baldıran otu beyaz renklerde çiçek açar, gölgeli ve rutubetli yerleri sever.
Maydanozgiller grubundan olan ve nemli yerlerde yetişen, son derece tehlikeli ve ölümcül baldıran otundan elde edilen bir zehirdir.

Antik Yunan'da ünlü filozof Sokrates, devlet kuralları ve geleneklerine ters davrandığı için idama mahkum edildi.

Gençlerin aklını çelmekle suçlanan Sokrates, affedilmeyi bile aklından geçirmedi ve baldıran zehrini içerek yaşamına son verdi.

 

EN ETKİLİ 10 ZEHİRDEN BİRİ
Baldıran zehri denilince çoğumuzun aklına, Sokrates'in intiharı gelir. Baldıran, bilim insanları tarafından en etkili 10 zehir arasında 6'ıncı sırada bulunuyor.

 

"İÇİYORUM ÖYLEYSE YOKUM"
Ünlü Fransız filozof René Descartes, "Düşünüyorum, öyleyse varım." sözüyle meşhurdur. Aynı filozof Sokrates için de baldıran zehri olan kupayı kaldırmış ve "İçiyorum, öyleyse yokum." demiştir.

 

KÖKÜ DAHA ZEHİRLİDİR
Baldıranın, en fazla zehirli olan kısmı ise köküdür. Bir ısırık almak, yetişkin ya da daha alt yaşlarda bir insanın ölümüne sebep olabiliyor. Baldıran otu beyaz renklerde çiçek açar, gölgeli ve rutubetli yerleri sever.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.