Korkunç rakam Merkel'in açıklamasından hemen sonra geldi

16.04.2020 - 12:03, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1863+ kez okundu.
 

Korkunç rakam Merkel'in açıklamasından hemen sonra geldi

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in koronavirüs önlemlerini gevşetme kararı almasının hemen sonrasında korkunç bilanço açıklandı. Ülkede bir günde rekor seviyede ölüm gerçekleşti. Almanya’da yeni tip koronavirüs nedeniyle sadece son 24 saatte 315 kişi hayatını kaybetti.

Almanya’da bir günde ilk kez 300’den fazla kişi hayatını kaybetti. Alman federal hükümet kurumu ve hastalık kontrolü ve önlenmesinden sorumlu Robert Koch Institute (RKI) son 24 saatte 315 kişinin öldüğünü duyurdu. 130 binden fazla koronavirüs vakasının bulunduğu Almanya’da korona virüs tedavisi gören 4 bin 500 kişinin ise iyileştiği duyuruldu.   Merkel kısıtlamaların gevşetileceğini açıklamıştı Öte yandan dün Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs önlemlerini genişleterek, 800 metrekareye kadar olan dükkanların 20 Nisan’da açılacağını bildirerek dükkanlarda sosyal mesafe ve diğer önlemlerin uygulanmasına dikkat edileceğini açıkladı. Lise seviyesindeki okulların 4 Mayıs’tan sonra kademeli olarak açılacağını duyuran Merkel, kurallara uymak suretiyle berberlerin de 4 Mayıs itibariyle açılacağını bildirdi.   Sosyal mesafe devam edecek Lokanta ve otellerin kapalı kalacağını dile getiren Almanya Başbakanı Merkel, önlemlere ek olarak alışverişlerde ve toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu getirildiğini ifade etmiş, ülkede uygulanan sosyal mesafe uygulamasına devam edileceğini belirtmişti. Ayrıca 31 Ağustos’a kadar Almanya’da büyük etkinliklere, kilisede, havrada ve camilerde toplu ibadete, tiyatro ve konser salonlarında etkinliklerin düzenlenmesine izin verilmeyeceğini duyurmuştu.
Almanya Başbakanı Angela Merkel’in koronavirüs önlemlerini gevşetme kararı almasının hemen sonrasında korkunç bilanço açıklandı. Ülkede bir günde rekor seviyede ölüm gerçekleşti. Almanya’da yeni tip koronavirüs nedeniyle sadece son 24 saatte 315 kişi hayatını kaybetti.

Almanya’da bir günde ilk kez 300’den fazla kişi hayatını kaybetti. Alman federal hükümet kurumu ve hastalık kontrolü ve önlenmesinden sorumlu Robert Koch Institute (RKI) son 24 saatte 315 kişinin öldüğünü duyurdu. 130 binden fazla koronavirüs vakasının bulunduğu Almanya’da korona virüs tedavisi gören 4 bin 500 kişinin ise iyileştiği duyuruldu.

 

Merkel kısıtlamaların gevşetileceğini açıklamıştı

Öte yandan dün Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs önlemlerini genişleterek, 800 metrekareye kadar olan dükkanların 20 Nisan’da açılacağını bildirerek dükkanlarda sosyal mesafe ve diğer önlemlerin uygulanmasına dikkat edileceğini açıkladı. Lise seviyesindeki okulların 4 Mayıs’tan sonra kademeli olarak açılacağını duyuran Merkel, kurallara uymak suretiyle berberlerin de 4 Mayıs itibariyle açılacağını bildirdi.

 

Sosyal mesafe devam edecek

Lokanta ve otellerin kapalı kalacağını dile getiren Almanya Başbakanı Merkel, önlemlere ek olarak alışverişlerde ve toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu getirildiğini ifade etmiş, ülkede uygulanan sosyal mesafe uygulamasına devam edileceğini belirtmişti. Ayrıca 31 Ağustos’a kadar Almanya’da büyük etkinliklere, kilisede, havrada ve camilerde toplu ibadete, tiyatro ve konser salonlarında etkinliklerin düzenlenmesine izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.