70 bin mahkuma evde hapis

GÜNDEM 31.03.2020 - 10:07, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2334+ kez okundu.
 

70 bin mahkuma evde hapis

Koronavirüs salgınıyla mücadele ve virüsün cezaevlerinde bulunanlara bulaşmasını önlemek amacıyla, farklı bir çalışma yapıldı.

70 BİN KİŞİYE EV HAPSİ TBMM'ye bu hafta sevk edilmesi beklenen infaz düzenlemesine geçici madde konularak, açık cezaevlerinde kalan 70 bin mahkumun, belli bir süreyle cezalarını evde çekmeleri planlanıyor. Ancak infaz düzenlenmesinin hayata geçirilmesinde bu kişilerin cezalarının indirim oranları da yeniden hesaplanacak. Tahliye süreleri tutanların, ev hapsi sona erecek. Ceza süresi henüz dolmamış olanlar ise, salgın geçtikten sonra açık cezaevine dönecek ve kalan cezasını burada çekecek. Bu hesaplama, normal infaz düzenlemesinin hayata geçirilmesiyle tahliye olacaklarla daha artacak.
Koronavirüs salgınıyla mücadele ve virüsün cezaevlerinde bulunanlara bulaşmasını önlemek amacıyla, farklı bir çalışma yapıldı.

70 BİN KİŞİYE EV HAPSİ
TBMM'ye bu hafta sevk edilmesi beklenen infaz düzenlemesine geçici madde konularak, açık cezaevlerinde kalan 70 bin mahkumun, belli bir süreyle cezalarını evde çekmeleri planlanıyor.

Ancak infaz düzenlenmesinin hayata geçirilmesinde bu kişilerin cezalarının indirim oranları da yeniden hesaplanacak. Tahliye süreleri tutanların, ev hapsi sona erecek.

Ceza süresi henüz dolmamış olanlar ise, salgın geçtikten sonra açık cezaevine dönecek ve kalan cezasını burada çekecek.

Bu hesaplama, normal infaz düzenlemesinin hayata geçirilmesiyle tahliye olacaklarla daha artacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.