Hakimler Bu ve Bunun Gibi Onlarca Sabıkası Olan Katillere Neden Ceza Vermiyor Serbest Bırakıyor?

GÜNDEM 25.09.2024 - 22:09, Güncelleme: 25.09.2024 - 22:09
 

Hakimler Bu ve Bunun Gibi Onlarca Sabıkası Olan Katillere Neden Ceza Vermiyor Serbest Bırakıyor?

evlüt Tezel, Tesla araçlarının bir tuşla uzaktan devre dışı bırakılabileceğini ve bu durumun güvenlik sorunlarına yol açabileceğini söyledi. Tezel. Elon Musk’ın, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov’un aracını uzaktan kapatarak bu durumu kanıtladığını belirtti.

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, İstanbul’da polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden kişinin 26 suç kaydı olmasına rağmen her defasında serbest kalmasını eleştirdi. Tezel, adalet sisteminde ciddi bir reforma ihtiyaç olduğunu belirtti. Suçluların cezalandırılmaması ve toplumda dolaşmasının halkın güvenini zedelediğini ifade eden Tezel, idam tartışmalarının gündeme geldiğini ancak asıl sorunun cezaların uygulanmaması olduğunu vurguladı. Mevlüt Tezel, şunları kaydetti: "İstanbul'da 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'nin 26 suç kaydı çıktı! Şaşırdık mı? Elbette hayır. Polis bu elemanı 26 kez yakalamış, işlem yapmış ama içeride değil. Yani sorun adalet sisteminde! Türkiye'de suçluların çoğu ya iyi hal indirimi alıyor ya da cezası erteleniyor. Sabıkalıların çoğu cezaevinden çıktıktan sonra suç işlemeye devam ediyor. Adalet sistemi ne caydırıcı ne de ıslah edici. Hadi hırsızlık, uyuşturucu gibi suçları geçtim bu pisliğin iki çocuğa cinsel istismar, bir cinsel taciz, iki kasten yaralama suçları da var ama dışarıda aramızda dolaşıyor.   NEDEN ARAMIZDALAR? İşte hukuk sistemi bunun yanıtını vermeli! Bu cani neden içeride değil de aramızda da? Şimdi yine toplumdan idam sesleri yükseldi. İdama gelene kadar önce suçlulara hak ettiği cezaları çektirmeyi başarsak! Bu son olaydan sonra toplumda adalete olan duygu iyice zayıfladı. Halk öfkeli. Adalet sisteminde, özellikle ceza hukukunda acil reforma gidilmeli."
evlüt Tezel, Tesla araçlarının bir tuşla uzaktan devre dışı bırakılabileceğini ve bu durumun güvenlik sorunlarına yol açabileceğini söyledi. Tezel. Elon Musk’ın, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov’un aracını uzaktan kapatarak bu durumu kanıtladığını belirtti.

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, İstanbul’da polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden kişinin 26 suç kaydı olmasına rağmen her defasında serbest kalmasını eleştirdi. Tezel, adalet sisteminde ciddi bir reforma ihtiyaç olduğunu belirtti. Suçluların cezalandırılmaması ve toplumda dolaşmasının halkın güvenini zedelediğini ifade eden Tezel, idam tartışmalarının gündeme geldiğini ancak asıl sorunun cezaların uygulanmaması olduğunu vurguladı. Mevlüt Tezel, şunları kaydetti:

"İstanbul'da 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'nin 26 suç kaydı çıktı!

Şaşırdık mı? Elbette hayır.

Polis bu elemanı 26 kez yakalamış, işlem yapmış ama içeride değil.

Yani sorun adalet sisteminde!

Türkiye'de suçluların çoğu ya iyi hal indirimi alıyor ya da cezası erteleniyor.

Sabıkalıların çoğu cezaevinden çıktıktan sonra suç işlemeye devam ediyor.

Adalet sistemi ne caydırıcı ne de ıslah edici.

Hadi hırsızlık, uyuşturucu gibi suçları geçtim bu pisliğin iki çocuğa cinsel istismar, bir cinsel taciz, iki kasten yaralama suçları da var ama dışarıda aramızda dolaşıyor.

 

NEDEN ARAMIZDALAR?

İşte hukuk sistemi bunun yanıtını vermeli!

Bu cani neden içeride değil de aramızda da?

Şimdi yine toplumdan idam sesleri yükseldi.

İdama gelene kadar önce suçlulara hak ettiği cezaları çektirmeyi başarsak!

Bu son olaydan sonra toplumda adalete olan duygu iyice zayıfladı.

Halk öfkeli.

Adalet sisteminde, özellikle ceza hukukunda acil reforma gidilmeli."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.