Georgia Eyaletinde Kimya Fabrikasında Yangın Çıktı

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 30.09.2024 - 14:05, Güncelleme: 30.09.2024 - 14:05
 

Georgia Eyaletinde Kimya Fabrikasında Yangın Çıktı

Georgia Eyaleti'nde korkunç facia yaşandı. Bir kimyasal tesiste yangın çıktı. Zehirli dumanların yayılmasının ardından eyalet yetkilileri, daha büyük bir felaketi önlemek için bölgenin boşaltılmasını talep etti.

BioLab kimyasal tesisinde, Pazar günü sabah 5 sularında, Atlanta kentinin 51 km güneydoğusunda bulunan Rockdale County'nin Conyers ilçesinde yangın çıktı. BioLab web sitesine göre, tesiste havuz kimyasalları üretiliyordu. MÜDAHALE SÜRÜYOR BioLab şirketi, Fox News Digital haber kuruluşuna yaptığı açıklamada, "yangına aktif olarak müdahale ettiklerini," bildirdi. BioLab sözcüsü, "Çalışanlarımız herhangi bir yaralanma yaşamadan kurtarıldı. Ekibimiz olay yerinde, ilk müdahale ekipleri ve yerel yetkililerle birlikte durumu kontrol altına almak için çalışıyoruz," ifadelerini kullandı. İŞTE YANGININ NEDENİ Rockdale İlçe İtfaiye Şefi Marian McDaniel, Pazar sabahı düzenlediği basın toplantısında, "tesisteki bir başlığın arızalandığını ve ardından yangın çıktığını," aktardı. DUMANLAR YÜKSELDİ Öğleden sonraya doğru tesisten dumanlar yükselmeye başladı. Çıkan dumanlar temiz havayı gölgeleyip gökyüzünü kapladı. Yangının sosyal medyadaki görüntülerinde, devasa duman bulutları görülüyordu. ACİL TAHLİYE Yetkililer, çevredeki otoyolun güneyinde yaşayanların güvende olduğunu, ancak otoyolun kuzeyinde yaşayanların acil tahliye edilmesi gerektiğini açıkladı. Rockdale County yetkilileri bir Facebook gönderisinde, "Otoyolun kuzeyindeyseniz lütfen bölgeyi tahliye edin. Otoyol, her iki yönde de kapatılacak," açıklamasında bulundu. "BÖLGEDEN UZAK DURUN" Rockdale County Şerifi Eric Levett, Pazar günü düzenlediği basın toplantısında bölge sakinlerine "Herhangi bir şekilde buraya gelmeyiniz," uyarısında bulundu. ABD’de kimyasal facia: Zehirli dumanlar yükseliyor Durumun ciddiyetini aktarmak isteyen yetkili, "Nereden gelirseniz gelin, can güvenliğiniz için herkesin bu bölgeden uzak durmasını şiddetle öneriyoruz," tavsiyesinde bulundu. HAYVANLAR DAHİL Rockdale County Hayvan Hizmetleri, tahliye alanındaki sakinlerden hayvanlarını yanlarında götürmelerini istedi. ABD’de kimyasal facia: Zehirli dumanlar yükseliyor Yapılan açıklamada, "Lütfen tahliye alanındaysanız evcil hayvanlarınızı da yanınıza alın. Onları geride bırakmayın. Biz de 50'den fazla barınak hayvanını bölgeden çıkarıp güvenli bir yere götürüyoruz," ifadeleri kullanıldı.
Georgia Eyaleti'nde korkunç facia yaşandı. Bir kimyasal tesiste yangın çıktı. Zehirli dumanların yayılmasının ardından eyalet yetkilileri, daha büyük bir felaketi önlemek için bölgenin boşaltılmasını talep etti.

BioLab kimyasal tesisinde, Pazar günü sabah 5 sularında, Atlanta kentinin 51 km güneydoğusunda bulunan Rockdale County'nin Conyers ilçesinde yangın çıktı. BioLab web sitesine göre, tesiste havuz kimyasalları üretiliyordu.


MÜDAHALE SÜRÜYOR

BioLab şirketi, Fox News Digital haber kuruluşuna yaptığı açıklamada, "yangına aktif olarak müdahale ettiklerini," bildirdi.

BioLab sözcüsü, "Çalışanlarımız herhangi bir yaralanma yaşamadan kurtarıldı. Ekibimiz olay yerinde, ilk müdahale ekipleri ve yerel yetkililerle birlikte durumu kontrol altına almak için çalışıyoruz," ifadelerini kullandı.



İŞTE YANGININ NEDENİ

Rockdale İlçe İtfaiye Şefi Marian McDaniel, Pazar sabahı düzenlediği basın toplantısında, "tesisteki bir başlığın arızalandığını ve ardından yangın çıktığını," aktardı.


DUMANLAR YÜKSELDİ

Öğleden sonraya doğru tesisten dumanlar yükselmeye başladı. Çıkan dumanlar temiz havayı gölgeleyip gökyüzünü kapladı.

Yangının sosyal medyadaki görüntülerinde, devasa duman bulutları görülüyordu.


ACİL TAHLİYE

Yetkililer, çevredeki otoyolun güneyinde yaşayanların güvende olduğunu, ancak otoyolun kuzeyinde yaşayanların acil tahliye edilmesi gerektiğini açıkladı.

Rockdale County yetkilileri bir Facebook gönderisinde, "Otoyolun kuzeyindeyseniz lütfen bölgeyi tahliye edin. Otoyol, her iki yönde de kapatılacak," açıklamasında bulundu.


"BÖLGEDEN UZAK DURUN"

Rockdale County Şerifi Eric Levett, Pazar günü düzenlediği basın toplantısında bölge sakinlerine "Herhangi bir şekilde buraya gelmeyiniz," uyarısında bulundu.

ABD’de kimyasal facia: Zehirli dumanlar yükseliyor
Durumun ciddiyetini aktarmak isteyen yetkili, "Nereden gelirseniz gelin, can güvenliğiniz için herkesin bu bölgeden uzak durmasını şiddetle öneriyoruz," tavsiyesinde bulundu.


HAYVANLAR DAHİL

Rockdale County Hayvan Hizmetleri, tahliye alanındaki sakinlerden hayvanlarını yanlarında götürmelerini istedi.

ABD’de kimyasal facia: Zehirli dumanlar yükseliyor
Yapılan açıklamada, "Lütfen tahliye alanındaysanız evcil hayvanlarınızı da yanınıza alın. Onları geride bırakmayın. Biz de 50'den fazla barınak hayvanını bölgeden çıkarıp güvenli bir yere götürüyoruz," ifadeleri kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.