Donald Sutherland hayatını kaybetti

GÜNDEM 21.06.2024 - 12:56, Güncelleme: 21.06.2024 - 12:56 542 kez okundu.
 

Donald Sutherland hayatını kaybetti

Açlık Oyunları' ve 'Karanlığın Gölgesi' gibi filmlerin yıldızı Donald Sutherland, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Oğlu yaptığı duyuruda, "Sinema tarihinin en önemli aktörlerinden biri olduğunu düşünüyorum."ifadelerine yer verdi. Uzun zamandır rahatsız olan ünlü aktör, yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle tedavi görüyordu. "İşini severek yaptı" İyi, kötü ya da çirkin hiçbir rolün kendisini yıpratmadığını söyleyen Kiefer, Sutherland, babası Donald Sutherland’ın severek bu işi yaptığını vurguladı. Kanadalı oyuncunu en önemli rollerinden biri Kore Savaşı’ndaki sağlık görevlileri hakkındaki 1970 yapımı 'MASH'daki 'Cerrah Hawkeye Pierce' rolüydü. "Canlandırdığım tüm karakterlere teşekkür ederim" 2017 yılında yaşam boyu başarı ödülünü alan Sutherland, "Canlandırdığım bütün karakterlere teşekkür etmek isterim, yaşamlarını benim hayatımı geliştirmek için kullandığım için teşekkür ederim" demişti. Oğlu Kiefer Sutherland, "Babam asla bir rolü iyi, kötü ya da çirkin olarak yaftalamazdı. Yaptığı şeyi severdi ve kimse bundan daha fazlasını isteyemez. İyi yaşanmış bir hayat" dedi.
Açlık Oyunları' ve 'Karanlığın Gölgesi' gibi filmlerin yıldızı Donald Sutherland, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Oğlu yaptığı duyuruda, "Sinema tarihinin en önemli aktörlerinden biri olduğunu düşünüyorum."ifadelerine yer verdi.

Uzun zamandır rahatsız olan ünlü aktör, yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle tedavi görüyordu.

"İşini severek yaptı"

İyi, kötü ya da çirkin hiçbir rolün kendisini yıpratmadığını söyleyen Kiefer, Sutherland, babası Donald Sutherland’ın severek bu işi yaptığını vurguladı.

Kanadalı oyuncunu en önemli rollerinden biri Kore Savaşı’ndaki sağlık görevlileri hakkındaki 1970 yapımı 'MASH'daki 'Cerrah Hawkeye Pierce' rolüydü.


"Canlandırdığım tüm karakterlere teşekkür ederim"

2017 yılında yaşam boyu başarı ödülünü alan Sutherland, "Canlandırdığım bütün karakterlere teşekkür etmek isterim, yaşamlarını benim hayatımı geliştirmek için kullandığım için teşekkür ederim" demişti.

Oğlu Kiefer Sutherland, "Babam asla bir rolü iyi, kötü ya da çirkin olarak yaftalamazdı. Yaptığı şeyi severdi ve kimse bundan daha fazlasını isteyemez. İyi yaşanmış bir hayat" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.