Almanlar Nazileri Protesto Etti

GÜNDEM 16.06.2024 - 17:41, Güncelleme: 16.06.2024 - 17:41 475 kez okundu.
 

Almanlar Nazileri Protesto Etti

AfD'nin düzenlediği konferans, aşırı sağcı karşıtı protestocuları harekete geçirdi. Gösterilerin, AP seçimlerinden sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde sürpriz sonuçlara imza attı. AfD, geçen döneme göre oylarını 4,9 puan artırdı. Yüzde 15,9'la ikinci oldu. Başbakan Olaf Scholz'un partisi Sosyal Demokratlar, üçüncü sıraya geriledi. Erken seçim kararı alması için Scholz üzerinde baskılar artarken, Köln kentinde gösteri düzenlendi. AfD karşıtı gösteri Gösteri, AfD'nin bir lisede düzenlediği konferansa karşı gerçekleştirildi. Widdersdorf'taki Neue Sandkaul Lisesi'nde düzenlenen AfD'nin bölge parti konferansını protesto etmek amacıyla okulun önünde düzenlenen gösteriye yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Irkçılığı eleştirdiler Aşırı sağcı partinin ve ırkçılığın eleştirildiği gösteriye çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Protesto gösterisinde bazı yerel müzik grupları da sahne adı. AfD'nin lisede parti konferansı düzenlemesi nedeniyle Köln Belediyesi birçok kesim tarafından eleştirildi. Belediye yetkilileri ise lise binasında parti konferansını yasaklamak için hiçbir yasal yetkilerinin olmadığını belirtti. Almanlar: Utanç verici Bu arada Köln kentinin bazı sakinleri, AP seçimlerinde aşırı sağcı AfD'nin ikinci parti olmasını "utanç verici" olarak nitelendirerek, seçimlere katılım oranının az olduğuna dikkati çektiler. Almanlar, özellikle son dönemlerde aşırı sağ partilerin oy oranında artış olduğunu bildiklerini ancak gerek diğer ülkelerdeki aşırı sağ partilerin, gerekse Almanya'daki AfD'nin oy oranının bu kadar yüksek çıkmasının kendilerini şaşırttığını ifade ettiler. Seçim sonuçları 'şok etti' Üniversite öğrencisi Leah, seçim sonuçlarının kendisini şok ettiğini belirterek, diğer ülkelerde de aşırı sağ partilerin yüksek oranda oy aldıklarını ifade etti.
AfD'nin düzenlediği konferans, aşırı sağcı karşıtı protestocuları harekete geçirdi. Gösterilerin, AP seçimlerinden sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde sürpriz sonuçlara imza attı.

AfD, geçen döneme göre oylarını 4,9 puan artırdı. Yüzde 15,9'la ikinci oldu. Başbakan Olaf Scholz'un partisi Sosyal Demokratlar, üçüncü sıraya geriledi.

Erken seçim kararı alması için Scholz üzerinde baskılar artarken, Köln kentinde gösteri düzenlendi.

AfD karşıtı gösteri

Gösteri, AfD'nin bir lisede düzenlediği konferansa karşı gerçekleştirildi.

Widdersdorf'taki Neue Sandkaul Lisesi'nde düzenlenen AfD'nin bölge parti konferansını protesto etmek amacıyla okulun önünde düzenlenen gösteriye yaklaşık 4 bin kişi katıldı.


Irkçılığı eleştirdiler

Aşırı sağcı partinin ve ırkçılığın eleştirildiği gösteriye çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Protesto gösterisinde bazı yerel müzik grupları da sahne adı.

AfD'nin lisede parti konferansı düzenlemesi nedeniyle Köln Belediyesi birçok kesim tarafından eleştirildi.

Belediye yetkilileri ise lise binasında parti konferansını yasaklamak için hiçbir yasal yetkilerinin olmadığını belirtti.


Almanlar: Utanç verici

Bu arada Köln kentinin bazı sakinleri, AP seçimlerinde aşırı sağcı AfD'nin ikinci parti olmasını "utanç verici" olarak nitelendirerek, seçimlere katılım oranının az olduğuna dikkati çektiler.

Almanlar, özellikle son dönemlerde aşırı sağ partilerin oy oranında artış olduğunu bildiklerini ancak gerek diğer ülkelerdeki aşırı sağ partilerin, gerekse Almanya'daki AfD'nin oy oranının bu kadar yüksek çıkmasının kendilerini şaşırttığını ifade ettiler.


Seçim sonuçları 'şok etti'

Üniversite öğrencisi Leah, seçim sonuçlarının kendisini şok ettiğini belirterek, diğer ülkelerde de aşırı sağ partilerin yüksek oranda oy aldıklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.