A Milli Takımımız, Avusturya'yı İki Golle Yıktı

SPOR 03.07.2024 - 00:41, Güncelleme: 03.07.2024 - 00:41 303 kez okundu.
 

A Milli Takımımız, Avusturya'yı İki Golle Yıktı

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda karşılaştığı Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

14 Haziran tarihinde başlayan ve 14 Temmuz’da sona erecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Almanya’nın ev sahipliğinde yapılan turnuvanın son 16 turu maçında Ralf Rangnick yönetimindeki Avusturya ile Vincenzo Montella’nın çalıştırdığı A Milli Takım karşı karşıya geldi. Milliler, tur atladı Leipzig Stadyumu’nda oynanan ve Portekizli hakem Artur Dias’ın düdük çaldığı müsabakada kazanan 2-1'lik skorla Türkiye oldu. Bu sonuçla milliler adını son 8 takım arasına yazdırırken, Avusturya turnuvaya veda etti. A Milli Takım, çeyrek finalde Hollanda ile eşleşti. Merih Demiral, 57. saniyede attı Milliler maçta gol perdesini ilk dakikada açtı. Arda Güler'in kullandığı köşe vuruşunda Avusturya savunmasında yaşanan karambol sonrası Merih Demiral önünde kalan topa sert vurdu ve ağlarla buluşturdu. Merih Demiral hem Milli Takım'ı öne geçirdi hem de turnuva tarihinde eleme aşamalarında atılan en erken gole imzasını attı. Merih, bir kez daha sahneye çıktı İlk yarı 1-0 Milli Takım üstünlüğüyle biterken ikinci yarıda Merih Demiral bir kez daha sahne aldı. 59. dakikada kullanılan kornerde Arda Güler harika ortaladı, Merih yükselip kafayla topu filelere yolladı ve tabelayı 2-0 yaptı. Avusturya farkı 1'e indirdi Avusturya'da ikinci yarının başında oyuna giren Michael Gregoritsch, 66. dakikada kullandıkları kornerin ardından kale önündeki vuruşuyla durumu 2-1'e getirdi. 2008'den bu yana ilk kez çeyrek finaldeyiz Kalan dakikalarda nefesler kesildi ancak başka gol olmadı ve A Milli Takımımız, Avusturya'yı 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Türkiye böylece EURO 2008'den bu yana Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez çeyrek finale ulaştı. Sıradaki rakip Hollanda Milli Takımımız çeyrek finalde Hollanda'yla karşılaşacak. Mücadele 6 Temmuz Cumartesi günü Berlin'de oynanacak. D Grubu'nda Polonya'yı mağlup eden Hollanda, Fransa'yla berabere kalıp Avusturya'ya 3-2 yenilmişti. Ronald Koeman'ın ekibi grubu üçüncü sırada bitirip son 16 turunda Romanya'yı 3-0 mağlup etmişti. Kaptan Kaan Ayhan A Milli Futbol Takımı'nda cezalı Hakan Çalhanoğlu'nun yokluğunda Kaan Ayhan sahaya kaptan olarak çıktı. Maç öncesinde saha içinde takım konuşmasını da kaptan Kaan Ayhan yaptı. Leipzig Stadı'nda büyük coşku Avusturya ile Türkiye arasında oynanan karşılaşmada tribünler tamamen doldu. Kapasitesi 40 bin olan Leipzig Stadı'ndaki karşılaşmada tribünlerin büyük bölümünde Türk taraftarlar yer aldı. Ay-yıldızlı forma ve bayraklarla tribünde yer alan taraftarlar, Milli Takım'a büyük destek verdi.
A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda karşılaştığı Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

14 Haziran tarihinde başlayan ve 14 Temmuz’da sona erecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın heyecanı tüm hızıyla devam ediyor.

Almanya’nın ev sahipliğinde yapılan turnuvanın son 16 turu maçında Ralf Rangnick yönetimindeki Avusturya ile Vincenzo Montella’nın çalıştırdığı A Milli Takım karşı karşıya geldi.


Milliler, tur atladı


Leipzig Stadyumu’nda oynanan ve Portekizli hakem Artur Dias’ın düdük çaldığı müsabakada kazanan 2-1'lik skorla Türkiye oldu.

Bu sonuçla milliler adını son 8 takım arasına yazdırırken, Avusturya turnuvaya veda etti. A Milli Takım, çeyrek finalde Hollanda ile eşleşti.


Merih Demiral, 57. saniyede attı

Milliler maçta gol perdesini ilk dakikada açtı. Arda Güler'in kullandığı köşe vuruşunda Avusturya savunmasında yaşanan karambol sonrası Merih Demiral önünde kalan topa sert vurdu ve ağlarla buluşturdu.

Merih Demiral hem Milli Takım'ı öne geçirdi hem de turnuva tarihinde eleme aşamalarında atılan en erken gole imzasını attı.


Merih, bir kez daha sahneye çıktı


İlk yarı 1-0 Milli Takım üstünlüğüyle biterken ikinci yarıda Merih Demiral bir kez daha sahne aldı.

59. dakikada kullanılan kornerde Arda Güler harika ortaladı, Merih yükselip kafayla topu filelere yolladı ve tabelayı 2-0 yaptı.


Avusturya farkı 1'e indirdi

Avusturya'da ikinci yarının başında oyuna giren Michael Gregoritsch, 66. dakikada kullandıkları kornerin ardından kale önündeki vuruşuyla durumu 2-1'e getirdi.


2008'den bu yana ilk kez çeyrek finaldeyiz

Kalan dakikalarda nefesler kesildi ancak başka gol olmadı ve A Milli Takımımız, Avusturya'yı 2-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Türkiye böylece EURO 2008'den bu yana Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez çeyrek finale ulaştı.


Sıradaki rakip Hollanda

Milli Takımımız çeyrek finalde Hollanda'yla karşılaşacak. Mücadele 6 Temmuz Cumartesi günü Berlin'de oynanacak.

D Grubu'nda Polonya'yı mağlup eden Hollanda, Fransa'yla berabere kalıp Avusturya'ya 3-2 yenilmişti.

Ronald Koeman'ın ekibi grubu üçüncü sırada bitirip son 16 turunda Romanya'yı 3-0 mağlup etmişti.


Kaptan Kaan Ayhan

A Milli Futbol Takımı'nda cezalı Hakan Çalhanoğlu'nun yokluğunda Kaan Ayhan sahaya kaptan olarak çıktı.

Maç öncesinde saha içinde takım konuşmasını da kaptan Kaan Ayhan yaptı.


Leipzig Stadı'nda büyük coşku

Avusturya ile Türkiye arasında oynanan karşılaşmada tribünler tamamen doldu.

Kapasitesi 40 bin olan Leipzig Stadı'ndaki karşılaşmada tribünlerin büyük bölümünde Türk taraftarlar yer aldı.

Ay-yıldızlı forma ve bayraklarla tribünde yer alan taraftarlar, Milli Takım'a büyük destek verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.