Hedef Amerika ....

AMERIKA 26.04.2024 - 14:27, Güncelleme: 26.04.2024 - 14:27 512 kez okundu.
 

Hedef Amerika ....

Teksas'tan ABD'ye giriş yapmayı amaçlayan göçmenler, tren üzerinde tehlikeye davetiye çıkararak seyahat ediyor.

Kendilerine yeni bir yaşam kurmak isteyen göçmenler, çareyi ABD'de arıyor. ABD kamuoyunda tartışmalara neden olan ve bazı eyaletler ile Başkan Joe Biden yönetimi arasında kriz çıkaran göçmen hareketliliği devam ediyor. Meksika-ABD sınırı, aylardır göçmen krizine sahne olurken, yeni göçmenler trenlerin üzerinde tehlikeli bir yolculukla sınıra ulaşmaya çalışıyor. Teksas sınırında göçmen hareketliliği Göçmenler, trenden indikten sonra kafileler halinde Teksas sınırına ilerliyor. ABD’ye giriş yapabilmek için bekleyişlerini sürdürüyorlar. 2023'te 2 milyon 240 bini aştı Çoğunluğu Orta Amerika ülkelerinden olmak üzere, geçen yıl Meksika üzerinden ABD'ye gitmek isteyen düzensiz göçmen sayısının 2 milyon 240 binden fazla olduğu değerlendiriliyor. Meksika Ulusal Göç Enstitüsü (INM) kayıtlarına göre bu göçmenler; Guatemala, Honduras, El Salvador, Haiti, Venezuela, Kolombiya, Ekvador, Pakistan, Çin ve çeşitli Afrika ülkelerine mensup. Dünyanın en tehlikeli kara göç rotası Bir araştırmaya göre Meksika-ABD yolu, "dünyanın en tehlikeli kara göç rotası" olarak kayda geçti. Düzensiz göçmenler, çetelere ödedikleri ücret karşılığında ABD'ye varma hayalini gerçekleştirmek için otobüs, tır kasaları ve yük trenleri ile nehirler üzerindeki botları kullanıyor. Tehditlere rağmen vazgeçmiyorlar Organ kaçakçıları, uyuşturucu çeteleri ve suç örgütlerinin tehditlerine rağmen ABD hayalinden vazgeçmeyen düzensiz göçmenler, ABD sınırına ulaşana kadar çeşitli hastalıklara da yakalanıyor.
Teksas'tan ABD'ye giriş yapmayı amaçlayan göçmenler, tren üzerinde tehlikeye davetiye çıkararak seyahat ediyor.

Kendilerine yeni bir yaşam kurmak isteyen göçmenler, çareyi ABD'de arıyor.

ABD kamuoyunda tartışmalara neden olan ve bazı eyaletler ile Başkan Joe Biden yönetimi arasında kriz çıkaran göçmen hareketliliği devam ediyor.

Meksika-ABD sınırı, aylardır göçmen krizine sahne olurken, yeni göçmenler trenlerin üzerinde tehlikeli bir yolculukla sınıra ulaşmaya çalışıyor.

Teksas sınırında göçmen hareketliliği

Göçmenler, trenden indikten sonra kafileler halinde Teksas sınırına ilerliyor. ABD’ye giriş yapabilmek için bekleyişlerini sürdürüyorlar.


2023'te 2 milyon 240 bini aştı

Çoğunluğu Orta Amerika ülkelerinden olmak üzere, geçen yıl Meksika üzerinden ABD'ye gitmek isteyen düzensiz göçmen sayısının 2 milyon 240 binden fazla olduğu değerlendiriliyor.

Meksika Ulusal Göç Enstitüsü (INM) kayıtlarına göre bu göçmenler; Guatemala, Honduras, El Salvador, Haiti, Venezuela, Kolombiya, Ekvador, Pakistan, Çin ve çeşitli Afrika ülkelerine mensup.


Dünyanın en tehlikeli kara göç rotası

Bir araştırmaya göre Meksika-ABD yolu, "dünyanın en tehlikeli kara göç rotası" olarak kayda geçti.

Düzensiz göçmenler, çetelere ödedikleri ücret karşılığında ABD'ye varma hayalini gerçekleştirmek için otobüs, tır kasaları ve yük trenleri ile nehirler üzerindeki botları kullanıyor.


Tehditlere rağmen vazgeçmiyorlar

Organ kaçakçıları, uyuşturucu çeteleri ve suç örgütlerinin tehditlerine rağmen ABD hayalinden vazgeçmeyen düzensiz göçmenler, ABD sınırına ulaşana kadar çeşitli hastalıklara da yakalanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.