Trump Dünya Sağlık Örgütünü yok edecek

27.04.2020 - 11:01, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1989+ kez okundu.
 

Trump Dünya Sağlık Örgütünü yok edecek

ABD Başkanı Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, DSÖ'nün yapısında reform yapılması konusunda anlaştı

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda, koronavirüs salgınına karşı mücadele hakkında görüş alışverişinde bulundu.   KONULARDAN BİRİ DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'YDÜ Geçtiğimiz günlerde Trump, ABD tarafından Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) sağlanan fonu durdurduğunu açıklamıştı. İkili görüşmede de DSÖ'nün yapısında reform yapma kararı çıktı. Konu hakkında açıklamayı, Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere yaptı. Deere, konuyla ilgili açıklamasında, telefonda görüşen iki liderin koronavirüs salgını ile mücadelenin yanı sıra küresel ekonominin ve iş yerlerinin yeniden açılmasına yönelik çabaları ele aldıklarını belirtti.   DSÖ YAPISINDA REFORM İÇİN MUTABIK KALINDI Deere, "İki lider Birleşmiş Milletler'in (BM) salgınla mücadelesini değerlendirmek üzere en yakın zamanda BM Güvenlik Konseyi 5 daimi üyesi ile toplantı yapmayı umut ettiklerini dile getirdi. Başkan Trump ve Cumhurbaşkanı Macron, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yapısında reform yapılması konusunda mutabık kaldı." ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, DSÖ'nün yapısında reform yapılması konusunda anlaştı

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda, koronavirüs salgınına karşı mücadele hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 

KONULARDAN BİRİ DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'YDÜ
Geçtiğimiz günlerde Trump, ABD tarafından Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) sağlanan fonu durdurduğunu açıklamıştı.

İkili görüşmede de DSÖ'nün yapısında reform yapma kararı çıktı.

Konu hakkında açıklamayı, Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere yaptı.

Deere, konuyla ilgili açıklamasında, telefonda görüşen iki liderin koronavirüs salgını ile mücadelenin yanı sıra küresel ekonominin ve iş yerlerinin yeniden açılmasına yönelik çabaları ele aldıklarını belirtti.

 

DSÖ YAPISINDA REFORM İÇİN MUTABIK KALINDI
Deere, "İki lider Birleşmiş Milletler'in (BM) salgınla mücadelesini değerlendirmek üzere en yakın zamanda BM Güvenlik Konseyi 5 daimi üyesi ile toplantı yapmayı umut ettiklerini dile getirdi. Başkan Trump ve Cumhurbaşkanı Macron, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yapısında reform yapılması konusunda mutabık kaldı." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.