Rapor hazırlandı İdam yakında yasallaşacak gibi...

GÜNDEM 20.09.2020 - 12:04, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1063+ kez okundu.
 

Rapor hazırlandı İdam yakında yasallaşacak gibi...

Geçtiğimiz haftalarda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği idam cezasının detayları belli oldu. 81 sayfa olarak hazırlanan raporda Atatürk detayı dikkat çekti.

Meclis Araştırma Hizmetleri Başkanlığı, MHP Lider Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği idam cezasına ilişkin raporu bitirdi. ‘Türk Hukukunda Ölüm Cezası’ başlıklı raporda ‘Atatürk’ detayı dikkat çekti.   Hazırlanan bu raporda ölüm cezasının Türkiye Cumhuriyeti anayasaları ve kanunlardaki durumu incelendi. Ölüm cezasının uluslararası hukuktaki yeri de incelenerek idamın eklenme süreci başlatıldı.   Atatürk’e suikast girişimi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin idam cezasının yerine getirilmesine ilişkin kararları ve kabul ettiği kanunlar da tek tek incelenirken Atatürk’e suikast girişiminde bulunanlara verilen idam kararlarına da yer verildi.   Raporda Mustafa Kemal’e suikast girişiminde bulunan Teğmen Kubilay’ın başı kesilerek bayrak direğine asılmıştı. 28 kişinin bu idama onay verme kararı dikkat çekti.   İdam ne zaman kalktı? 2002 yılında ölüm cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi.   Savaş, savaş tehdidi ve terör suçları halleri dışında ölüm cezası verilemeyecek olan kanun 2002 yılında yapılan düzenleme ile “müebbet hapis cezası”na çevrildi.   2004 yılında Anayasa’dan tamamen çıkarıldı Avrupa Birliği uyum süreci nedeniyle 2004 yılında idam cezası tamamen anayasadan çıkarılmıştı.
Geçtiğimiz haftalarda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği idam cezasının detayları belli oldu. 81 sayfa olarak hazırlanan raporda Atatürk detayı dikkat çekti.

Meclis Araştırma Hizmetleri Başkanlığı, MHP Lider Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği idam cezasına ilişkin raporu bitirdi. ‘Türk Hukukunda Ölüm Cezası’ başlıklı raporda ‘Atatürk’ detayı dikkat çekti.

 

Hazırlanan bu raporda ölüm cezasının Türkiye Cumhuriyeti anayasaları ve kanunlardaki durumu incelendi. Ölüm cezasının uluslararası hukuktaki yeri de incelenerek idamın eklenme süreci başlatıldı.

 

Atatürk’e suikast girişimi
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin idam cezasının yerine getirilmesine ilişkin kararları ve kabul ettiği kanunlar da tek tek incelenirken Atatürk’e suikast girişiminde bulunanlara verilen idam kararlarına da yer verildi.

 

Raporda Mustafa Kemal’e suikast girişiminde bulunan Teğmen Kubilay’ın başı kesilerek bayrak direğine asılmıştı. 28 kişinin bu idama onay verme kararı dikkat çekti.

 

İdam ne zaman kalktı?
2002 yılında ölüm cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi.

 

Savaş, savaş tehdidi ve terör suçları halleri dışında ölüm cezası verilemeyecek olan kanun 2002 yılında yapılan düzenleme ile “müebbet hapis cezası”na çevrildi.

 

2004 yılında Anayasa’dan tamamen çıkarıldı
Avrupa Birliği uyum süreci nedeniyle 2004 yılında idam cezası tamamen anayasadan çıkarılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.