Katil Polis şiddeti bitmiyor: Siyahi adamı defalarca yumrukladı

14.09.2020 - 15:17, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 2189+ kez okundu.
 

Katil Polis şiddeti bitmiyor: Siyahi adamı defalarca yumrukladı

Georgia eyaletinde iki polis gözaltına almak istedikleri siyahi Roderick Walker'ı yere yatırıp döverken görüntülendi. Siyahi adam gözaltına alınırken, şerif yardımcısının görevine son verildi.

ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Clayton ilçesi Şerif Departmanı'ndan iki polis, Roderick Walker adlı siyahi Amerikalıyı gözaltına almaya çalışırken, boynuna bastırıp yüzünü yumrukladı. Atlanta'nın güneyinde yaşanan o anlara ait en az iki video kaydı sosyal medyada yayınlandı. Videolardan biri, park halindeki siyah bir cipin önünde bir tartışma sonrasında Walker'ın polislerce yere yatırılmasından hemen sonra başlıyor.   YÜZÜNE YUMRUK ATTI İki polisten biri Walker'ın boğazına bastırıp onu yerde tutarken, diğeri de vücuduna ve yüzüne yumruk atıyor. Şerif yardımcılarından birinin boğuşma sırasında “Elimi ısırdı” dediği duyulurken, Walker'ın “Ölmek üzereyim” ifadelerini kullandığı da işitiliyor.     KADIN YALVARDI: BURNU KANIYOR Partneri olduğu açıklanan kadın olay sırasında polislere durmaları için bağırırken, Walker'ın bilincini kaybettiği açıkça belli oluyor. Kadın, “Onu öldürmeyin. Nefes alamıyorum diyor. Burnu kanıyor.” diye bağırıyor. Polislerse Walker bilinçsizken, onu ters çevirip kelepçeliyor.   POLİS KOVULDU Clayton Şerif Departmanı Victor Hill, cuma günü yaptığı açıklamada olayı doğrulayarak, konuyla ilgili iç soruşturma başlattıklarını duyurdu. Hill'den yapılan açıklamada, kimliği açıklanmayan şerif yardımcısının "aşırı güç kullanımı" nedeniyle işten çıkarıldığı ifade edildi. Açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın bölge savcılığına devredildiği kaydedildi.     KEFALETLE SERBEST BIRAKILMA TALEBİNE RET Mahkemenin Walker'ın kefaletle serbest bırakılmasını kabul etmediği aktarılan açıklamada, şüpheliye tıbbi müdahalede bulunulduğu ve cezaevi hastanesinde doktor gözetiminde tutulduğu belirtildi. Gözaltı kayıtlarına göre, Walker memura mukavemet ve darp şüphesiyle gözaltına alındı. Walker'ın gözaltında çekilen fotoğrafında sol gözünün şiştiği görülüyor. ABD'de polisin siyahilere yönelik şiddetine karşı son aylarda düzenlenen protestolarda göstericiler polis bütçesinde kesinti yapılmasını talep ediyor.   AİLENİN TALEBİ Darp ve polis memuruna direnme suçlamalarıyla gözaltına alınan Walker'ın avukatı ve ailesiyse cumartesi günü basının karşısına geçerek, Walker'ın serbest bırakılmasını ve iki polisin görevden alınmasını talep etmişti. Avukat, Walker ve ailesinin aracı kullanan kişiye ödeme yaptıklarını, yola çıktıklarında aracın trafik lambalarından biri yanmadığı için durdurulduğunu ve şerif yardımcılarının yolcu oldukları halde Walker'dan kimlik istediğini anlatmıştı.   İKİ KEZ BİLİNCİNİ KAYBETTİ Walker'ın bunu reddetmesi üzerine polisler tarafından şiddete maruz kaldığını belirten avukat, müvekkilinin olay sırasında iki kez bilincini kaybetmesine rağmen tıbbi bakım almadığını da vurguladı.
Georgia eyaletinde iki polis gözaltına almak istedikleri siyahi Roderick Walker'ı yere yatırıp döverken görüntülendi. Siyahi adam gözaltına alınırken, şerif yardımcısının görevine son verildi.

ABD'nin Georgia eyaletine bağlı Clayton ilçesi Şerif Departmanı'ndan iki polis, Roderick Walker adlı siyahi Amerikalıyı gözaltına almaya çalışırken, boynuna bastırıp yüzünü yumrukladı.

Atlanta'nın güneyinde yaşanan o anlara ait en az iki video kaydı sosyal medyada yayınlandı.

Videolardan biri, park halindeki siyah bir cipin önünde bir tartışma sonrasında Walker'ın polislerce yere yatırılmasından hemen sonra başlıyor.

 

YÜZÜNE YUMRUK ATTI
İki polisten biri Walker'ın boğazına bastırıp onu yerde tutarken, diğeri de vücuduna ve yüzüne yumruk atıyor.

Şerif yardımcılarından birinin boğuşma sırasında “Elimi ısırdı” dediği duyulurken, Walker'ın “Ölmek üzereyim” ifadelerini kullandığı da işitiliyor.

 

 


KADIN YALVARDI: BURNU KANIYOR
Partneri olduğu açıklanan kadın olay sırasında polislere durmaları için bağırırken, Walker'ın bilincini kaybettiği açıkça belli oluyor.

Kadın, “Onu öldürmeyin. Nefes alamıyorum diyor. Burnu kanıyor.” diye bağırıyor.

Polislerse Walker bilinçsizken, onu ters çevirip kelepçeliyor.

 

POLİS KOVULDU
Clayton Şerif Departmanı Victor Hill, cuma günü yaptığı açıklamada olayı doğrulayarak, konuyla ilgili iç soruşturma başlattıklarını duyurdu.

Hill'den yapılan açıklamada, kimliği açıklanmayan şerif yardımcısının "aşırı güç kullanımı" nedeniyle işten çıkarıldığı ifade edildi.

Açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın bölge savcılığına devredildiği kaydedildi.

 

 

KEFALETLE SERBEST BIRAKILMA TALEBİNE RET
Mahkemenin Walker'ın kefaletle serbest bırakılmasını kabul etmediği aktarılan açıklamada, şüpheliye tıbbi müdahalede bulunulduğu ve cezaevi hastanesinde doktor gözetiminde tutulduğu belirtildi.

Gözaltı kayıtlarına göre, Walker memura mukavemet ve darp şüphesiyle gözaltına alındı. Walker'ın gözaltında çekilen fotoğrafında sol gözünün şiştiği görülüyor.

ABD'de polisin siyahilere yönelik şiddetine karşı son aylarda düzenlenen protestolarda göstericiler polis bütçesinde kesinti yapılmasını talep ediyor.

 

AİLENİN TALEBİ
Darp ve polis memuruna direnme suçlamalarıyla gözaltına alınan Walker'ın avukatı ve ailesiyse cumartesi günü basının karşısına geçerek, Walker'ın serbest bırakılmasını ve iki polisin görevden alınmasını talep etmişti.

Avukat, Walker ve ailesinin aracı kullanan kişiye ödeme yaptıklarını, yola çıktıklarında aracın trafik lambalarından biri yanmadığı için durdurulduğunu ve şerif yardımcılarının yolcu oldukları halde Walker'dan kimlik istediğini anlatmıştı.

 

İKİ KEZ BİLİNCİNİ KAYBETTİ
Walker'ın bunu reddetmesi üzerine polisler tarafından şiddete maruz kaldığını belirten avukat, müvekkilinin olay sırasında iki kez bilincini kaybetmesine rağmen tıbbi bakım almadığını da vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.