CHP’li İmamoğlu’ndan 4.5 milyonluk kokteyl

21.02.2020 - 11:29, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1905+ kez okundu.
 

CHP’li İmamoğlu’ndan 4.5 milyonluk kokteyl

Fırında kuzu lokum, fırında süt dana, fırında somon balığı, füme et ve sızma zeytinyağlı ara sıcakların olduğu israf edebiyatçısı İBB Başkanı Ekrem'in kokteyl menüsünde daha birçok lüks yiyeceğin de talep edildiği öğrenildi.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun skandal bir israfı daha ortaya çıktı. İsrafı önleyeceği iddiasıyla göreve gelen İmamoğlu’nun, CHP’li yoldaşlarını doyurabilmek için tam 4.5 milyon liralık kokteyl ihalesine çıktığı belirlendi. ‘Musakka’ tiyatrosu sonrası adı ‘Antrikot Ekrem’e çıkan İmamoğlu’nun, en lüks yiyecekleri, yüklenici firmadan talep ettiği öğrenildi. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan İBB bütçesinden karşılanacak yemek menüsünün kişi başı 104 liraya geldiği tespit edildi.   Vur patlasın çal oynasın Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin desteğiyle göstermelik bir seçim başarısı kazandığından beri şirazeyi kaybeden Ekrem İmamoğlu’nun skandallarının ardı arkası kesilmiyor. ‘İsrafı önleyeceğiz’, ‘İstanbullunun çıkarlarını gözeteceğiz’ edebiyatıyla ucuz polemiklere imza atan CHP’li İmamoğlu, üzerinde 16 milyon insanın hakkı olan belediyenin parasını har vurup harman savuruyor. CHP’li İmamoğlu’nun sırf yandaşlarının gözünü boyayabilmek adına kamuya maliyeti tam 4.5 milyon lira olan kokteyller ihalesi gerçekleştirdi. İhale şartnamesinde yüklenici firmadan istenen yiyecek ve içecekler ise adeta dudak uçuklattı.   Kişi başı 104 liralık yemek ‘Muhtelif organizasyonlar’ ihalesi adı altında talep edilen kokteyllerdeki yemek listesi, İstanbul halkının parasını tarumar edildiğini gözler önüne seriyor. Fırında kuzu lokum, fırında süt dana, fırında somon balığı, füme et ve sızma zeytin yağlı ara sıcaklar, tahinli piliç sarması, kinoa ile hazırlanmış keçi peyniri, baklava hamurunda incir tatlısı ve daha onlarca çeşit yiyecek ve içecek ihale şartnamesinde tek tek belirtiliyor. Kokteyl adı altında kraliyet sofralarında bile görülmeyecek bir şatafatı yandaşlarına peşkeş çeken İmamoğlu, her bir porsiyon için 104 lirayı belediyenin kasasından ödeyecek.   Yandaşlara lüks ikram İhale şartnamesinde kayıt altına alınan bir madde ise İmamoğlu’nun partizan tutumunu adeta tescilliyor. Sözleşmenin 344, 345, 346 ve 347. Maddelerinde geçen, “İşe başlama tarihinden sözleşme bitim tarihine kadar farklı zamanlarda isimleri idare tarafından belirlenecek ve yüklenici firmaya bildirilecek olan isimlere aşağıdaki menü ikram edilecektir” ifadeleri, vahim tabloyu daha da belirgin hale getiriyor. İmamoğlu’nun, konsere ve kokteyllere para akıtması kamuoyunu rahatsız ediyor.
Fırında kuzu lokum, fırında süt dana, fırında somon balığı, füme et ve sızma zeytinyağlı ara sıcakların olduğu israf edebiyatçısı İBB Başkanı Ekrem'in kokteyl menüsünde daha birçok lüks yiyeceğin de talep edildiği öğrenildi.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun skandal bir israfı daha ortaya çıktı. İsrafı önleyeceği iddiasıyla göreve gelen İmamoğlu’nun, CHP’li yoldaşlarını doyurabilmek için tam 4.5 milyon liralık kokteyl ihalesine çıktığı belirlendi. ‘Musakka’ tiyatrosu sonrası adı ‘Antrikot Ekrem’e çıkan İmamoğlu’nun, en lüks yiyecekleri, yüklenici firmadan talep ettiği öğrenildi. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan İBB bütçesinden karşılanacak yemek menüsünün kişi başı 104 liraya geldiği tespit edildi.

 

Vur patlasın çal oynasın

Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin desteğiyle göstermelik bir seçim başarısı kazandığından beri şirazeyi kaybeden Ekrem İmamoğlu’nun skandallarının ardı arkası kesilmiyor. ‘İsrafı önleyeceğiz’, ‘İstanbullunun çıkarlarını gözeteceğiz’ edebiyatıyla ucuz polemiklere imza atan CHP’li İmamoğlu, üzerinde 16 milyon insanın hakkı olan belediyenin parasını har vurup harman savuruyor. CHP’li İmamoğlu’nun sırf yandaşlarının gözünü boyayabilmek adına kamuya maliyeti tam 4.5 milyon lira olan kokteyller ihalesi gerçekleştirdi. İhale şartnamesinde yüklenici firmadan istenen yiyecek ve içecekler ise adeta dudak uçuklattı.

 

Kişi başı 104 liralık yemek

‘Muhtelif organizasyonlar’ ihalesi adı altında talep edilen kokteyllerdeki yemek listesi, İstanbul halkının parasını tarumar edildiğini gözler önüne seriyor. Fırında kuzu lokum, fırında süt dana, fırında somon balığı, füme et ve sızma zeytin yağlı ara sıcaklar, tahinli piliç sarması, kinoa ile hazırlanmış keçi peyniri, baklava hamurunda incir tatlısı ve daha onlarca çeşit yiyecek ve içecek ihale şartnamesinde tek tek belirtiliyor. Kokteyl adı altında kraliyet sofralarında bile görülmeyecek bir şatafatı yandaşlarına peşkeş çeken İmamoğlu, her bir porsiyon için 104 lirayı belediyenin kasasından ödeyecek.

 

Yandaşlara lüks ikram

İhale şartnamesinde kayıt altına alınan bir madde ise İmamoğlu’nun partizan tutumunu adeta tescilliyor. Sözleşmenin 344, 345, 346 ve 347. Maddelerinde geçen, “İşe başlama tarihinden sözleşme bitim tarihine kadar farklı zamanlarda isimleri idare tarafından belirlenecek ve yüklenici firmaya bildirilecek olan isimlere aşağıdaki menü ikram edilecektir” ifadeleri, vahim tabloyu daha da belirgin hale getiriyor. İmamoğlu’nun, konsere ve kokteyllere para akıtması kamuoyunu rahatsız ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.