Türkce Kuran Meali
Köşe Yazarı
Türkce Kuran Meali
 

83. İnşikak - Yarılma Süresi

83. İnşikak - Yarılma Süresi: Mekke'de 6 Ayet Olarak İndirildi!   1.Gök yarılıp parçalandığı, ve Rabbini dinleyip de hakkın belirişine araç kılındığı yer uzatıldığı, toprak içindekini atıp boşaldığı, ve Rabbini dinleyip de hakkın belirişine araç kılındığı zaman!   2.Ey insan, sen Rabbine varmak için çok didinecek, sonunda Allah'a kavuşacaksın! O zaman kitabı sağdan verilen, kolay bir hesapla hesaba çekilecek, sevinçli olarak ailesine dönecektir. Kitabı arka tarafından verilen, bir ölüm çağıracak, ve korkunç ateşe girecektir.   3.O, ailesi içinde sevinçli idi. Daha düşkün bir konuma asla geçmeyeceğini sanmıştı. Hayır! Rabbi onu iyice görmekteydi. 4.Yemin ederim akşamın kızıllığına ki iş sandıkları gibi değil. Geceye ve derlediğine,toparlandığı zaman Ay'a ki siz boyuttan boyuta ve halden hale mutlaka geçeceksiniz.   5.Peki onlara ne oluyor da iman etmiyor., karşılarında Kur'an okunduğu zaman secde etmiyorlar ve tam aksine, o küfre sapanlar Kuran'ı yalanlıyorlar. Allah, içlerinde sakladıklarını çok iyi biliyor. O halde, onlara acıklı bir azapı müjdele.   6.İman edip hayra ve barışa yönelik işler yapanlar müstesnadır. Onlar için kesintisiz bir ödül vardır.    
Ekleme Tarihi: 26 Haziran 2021 - Cumartesi
Türkce Kuran Meali

83. İnşikak - Yarılma Süresi

83. İnşikak - Yarılma Süresi: Mekke'de 6 Ayet Olarak İndirildi!

 

1.Gök yarılıp parçalandığı, ve Rabbini dinleyip de hakkın belirişine araç kılındığı yer uzatıldığı, toprak içindekini atıp boşaldığı, ve Rabbini dinleyip de hakkın belirişine araç kılındığı zaman!
 

2.Ey insan, sen Rabbine varmak için çok didinecek, sonunda Allah'a kavuşacaksın!
O zaman kitabı sağdan verilen, kolay bir hesapla hesaba çekilecek, sevinçli olarak ailesine dönecektir. Kitabı arka tarafından verilen, bir ölüm çağıracak, ve korkunç ateşe girecektir.

 

3.O, ailesi içinde sevinçli idi.
Daha düşkün bir konuma asla geçmeyeceğini sanmıştı.
Hayır! Rabbi onu iyice görmekteydi.


4.Yemin ederim akşamın kızıllığına ki iş sandıkları gibi değil.
Geceye ve derlediğine,toparlandığı zaman Ay'a ki siz boyuttan boyuta ve halden hale mutlaka geçeceksiniz.

 

5.Peki onlara ne oluyor da iman etmiyor., karşılarında Kur'an okunduğu zaman secde etmiyorlar ve tam aksine, o küfre sapanlar Kuran'ı yalanlıyorlar.
Allah, içlerinde sakladıklarını çok iyi biliyor.
O halde, onlara acıklı bir azapı müjdele.

 

6.İman edip hayra ve barışa yönelik işler yapanlar müstesnadır.
Onlar için kesintisiz bir ödül vardır.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.