Türkce Kuran Meali
Köşe Yazarı
Türkce Kuran Meali
 

101. Beyyine - Kanıt Süresi

 101. Beyyine - Kanıt Süresi : Medine'de 5 Ayet Olarak İndi   1.Kurana inanmışlardan küfre sapanlarla müşrikler, kendilerine açık kanıt gelinceye kadar çözülüp ayrılacak.   2.Bir resul gelinceye dek Allah tarafından gönderilen tertemiz sayfaları okuyun. O sayfalar içindedir dosdoğru ve eskimez kitaplar.   3.Kitap verilmiş olanlar, kendilerine açık delil geldikten sonradır ki parçalanıp bölündüler. Oysaki onlara, dini yalnız Allah'ı özgüleyerek, dosdoğru yürüyen kişiler halinde sadece Allah'a ibadet etmeleri, namazı ve duayı yerine getirmeleri, zekâtı vermeleri emredilmişti. Doğru, eskimez ve aşınmaz din işte budur. 4.Kurana inanmış olanlar içinden küfre sapanlarıyla müşrikler içinde sürekli kalıcılar olarak cehennem ateşindedirler. İşte onlardır yaratılmışların en şerlisi.   5.İman edip hayra ve barışa yönelik işler sergileyenlere gelince, işte onlardır yaratılmışların en hayırlısıdırlar. Onların, Rableri katındaki ödülleri, altlarından ırmaklar akan Adn cennetleri temiz ve bereketli bahçelerdir. Sürekli kalacaklardır orada. Allah onlardan razı olmuştur, onlar da Allah'tan razı olmuşlardır. İşte bu, içi ürpererek Rabbine saygı duyan kişi içindir.
Ekleme Tarihi: 26 Haziran 2021 - Cumartesi
Türkce Kuran Meali

101. Beyyine - Kanıt Süresi

 101. Beyyine - Kanıt Süresi : Medine'de 5 Ayet Olarak İndi

 

1.Kurana inanmışlardan küfre sapanlarla müşrikler, kendilerine açık kanıt gelinceye kadar çözülüp ayrılacak.
 

2.Bir resul gelinceye dek Allah tarafından gönderilen tertemiz sayfaları okuyun.
O sayfalar içindedir dosdoğru ve eskimez kitaplar.

 

3.Kitap verilmiş olanlar, kendilerine açık delil geldikten sonradır ki parçalanıp bölündüler. Oysaki onlara, dini yalnız Allah'ı özgüleyerek, dosdoğru yürüyen kişiler halinde sadece Allah'a ibadet etmeleri, namazı ve duayı yerine getirmeleri, zekâtı vermeleri emredilmişti. Doğru, eskimez ve aşınmaz din işte budur.


4.Kurana inanmış olanlar içinden küfre sapanlarıyla müşrikler içinde sürekli kalıcılar olarak cehennem ateşindedirler.
İşte onlardır yaratılmışların en şerlisi.

 

5.İman edip hayra ve barışa yönelik işler sergileyenlere gelince, işte onlardır yaratılmışların en hayırlısıdırlar. Onların, Rableri katındaki ödülleri, altlarından ırmaklar akan Adn cennetleri temiz ve bereketli bahçelerdir. Sürekli kalacaklardır orada. Allah onlardan razı olmuştur, onlar da Allah'tan razı olmuşlardır.
İşte bu, içi ürpererek Rabbine saygı duyan kişi içindir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.