Sedat Kadiroğulları
Köşe Yazarı
Sedat Kadiroğulları
 

Kurana Uyan Peygambere Uymuş Olur !

De ki “Ben sizi ancak vahiy ile uyarıyorum.” 21–Enbiya Suresi 45   Böylece ben seni, kendilerinden önce nice ümmetlerin gelip geçtiği bir ümmete, sana vahyettiklerimi okuman için gönderdim. 13-Rad Suresi 30   Bu Kuran, bana, sizi ve ulaştığı kimseleri uyarmam için vahyolundu. 6–Enam Suresi 19   Onlara ayetlerimi apaçık belgeler olarak okunduğunda bizimle karşılaşmayı ummayanlar derler ki: “Bundan başka bir Kuran getir veya bunu değiştir.” De ki: “Benim onu kendiliğimden değiştirmem asla mümkün değildir. Ben sadece bana vahyedilene uyuyorum. Eğer Rabbime isyan edersem büyük günün azabından korkarım.” 10–Yunus Suresi 15   Ayetlerden de görüldüğü gibi, Peygamber’in açıkladığı ve uyduğu vahiy Kuran’dır. İnanmayanların reddettiği, değiştirilmesini istedikleri de yine Kuran’dır. Peygamber’in vazifesi kendisine vahiy olarak gelen Kuran’ı insanlara tebliğ etmektir. Peygamber’e uymak; Kuran’a uymak, Kuran’ın sistemine göre inanmak, hareket etmek ve yaşamaktır.  Kuran da başka hiçbir kaynağa, hiçbir kitaba gönderme yapılmamaktadır. Allah, Kuran dışında başka uyulması gereken vahiyler, kaynaklar olsaydı; onları da belirtir, onlara da uymamızı isterdi. Oysa bugünkü manzaraya baktığımızda yüzlerce cilt hadis ve fıkıh kitabının dinin kaynağı sayılarak Kuran’a eş koşulduğunu görüyoruz. Böylece Kuran’ın, din konusundaki otoritesi ve kaynaklığı % 100 iken, Kuran birçok kaynağın arasındaki bir kaynağa indirgenmiş ve dolayısıyla dinin kaynağının belirlenmesi hususunda içinden çıkılmaz bir batağa saplanılmıştır. Öyle ki Kuran’ın, oluşturulan bu yeni yapıda hacim olarak payı % 1’in bile altındadır. Gördüğümüz tüm bu ayetler, Kuran’ın değerini düşüren ve yalan sözler (“hadis” başlığı altında) atfetmek suretiyle Peygamber’e iftira eden anlayışa karşı çıkar. Muhammed Peygamber Kuran ile yaşadı Kuran ışında vefat ettirildi. Peygamberi gizli aşikar ilah ilan etmek Peygamberin yasamındaki insanca eşleriyle yapmış olduğu cinsellik, yemek yeme adabı, sevdiği yemek türleri, uyku hali veya tuvalet yasamı kulcadır ve bunları İslama sokmak dinselleştirmek Allah'a şirk kosmak Peygambere iftira Yaratan Allah'a Şirk'tir Allah bizleri Kuran ısığında ilerlememizi sağlasın inşallah Her seyin doğrusunu Yaratan Yüce Allah bilir
Ekleme Tarihi: 27 Ağustos 2019 - Salı
Sedat Kadiroğulları

Kurana Uyan Peygambere Uymuş Olur !

De ki “Ben sizi ancak vahiy ile uyarıyorum.”
21–Enbiya Suresi 45

 

Böylece ben seni, kendilerinden önce nice ümmetlerin gelip geçtiği bir ümmete, sana vahyettiklerimi okuman için gönderdim.
13-Rad Suresi 30

 

Bu Kuran, bana, sizi ve ulaştığı kimseleri uyarmam için vahyolundu.
6–Enam Suresi 19

 

Onlara ayetlerimi apaçık belgeler olarak okunduğunda bizimle karşılaşmayı ummayanlar derler ki: “Bundan başka bir Kuran getir veya bunu değiştir.”
De ki: “Benim onu kendiliğimden değiştirmem asla mümkün değildir.
Ben sadece bana vahyedilene uyuyorum.
Eğer Rabbime isyan edersem büyük günün azabından korkarım.”

10–Yunus Suresi 15

 

Ayetlerden de görüldüğü gibi, Peygamber’in açıkladığı ve uyduğu vahiy Kuran’dır.

İnanmayanların reddettiği, değiştirilmesini istedikleri de yine Kuran’dır.


Peygamber’in vazifesi kendisine vahiy olarak gelen Kuran’ı insanlara tebliğ etmektir.

Peygamber’e uymak; Kuran’a uymak, Kuran’ın sistemine göre inanmak, hareket etmek ve yaşamaktır. 

Kuran da başka hiçbir kaynağa, hiçbir kitaba gönderme yapılmamaktadır.

Allah, Kuran dışında başka uyulması gereken vahiyler, kaynaklar olsaydı; onları da belirtir, onlara da uymamızı isterdi. Oysa bugünkü manzaraya baktığımızda yüzlerce cilt hadis ve fıkıh kitabının dinin kaynağı sayılarak Kuran’a eş koşulduğunu görüyoruz.

Böylece Kuran’ın, din konusundaki otoritesi ve kaynaklığı % 100 iken, Kuran birçok kaynağın arasındaki bir kaynağa indirgenmiş ve dolayısıyla dinin kaynağının belirlenmesi hususunda içinden çıkılmaz bir batağa saplanılmıştır. Öyle ki Kuran’ın, oluşturulan bu yeni yapıda hacim olarak payı % 1’in bile altındadır. Gördüğümüz tüm bu ayetler, Kuran’ın değerini düşüren ve yalan sözler (“hadis” başlığı altında) atfetmek suretiyle Peygamber’e iftira eden anlayışa karşı çıkar.

Muhammed Peygamber Kuran ile yaşadı Kuran ışında vefat ettirildi.

Peygamberi gizli aşikar ilah ilan etmek Peygamberin yasamındaki insanca eşleriyle yapmış olduğu cinsellik, yemek yeme adabı, sevdiği yemek türleri, uyku hali veya tuvalet yasamı kulcadır ve bunları İslama sokmak dinselleştirmek Allah'a şirk kosmak Peygambere iftira Yaratan Allah'a Şirk'tir

Allah bizleri Kuran ısığında ilerlememizi sağlasın inşallah

Her seyin doğrusunu Yaratan Yüce Allah bilir

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.