Emin Pazarcı
Köşe Yazarı
Emin Pazarcı
 

Operasyon

Devletin zirvesini sarsan ve meşgul eden Ankara Emniyeti merkezli son operasyon bunlara eklenen yeni bir halka. 17-25 Aralık Yargı Darbesi'ne çok benziyor. Birtakım kirli isimler seçiliyor. Onlara bazı vaatlerde bulunuyor. Bu isimler üzerinden devleti yönetenler karalanmaya, vatandaşın kafası bulandırılmaya, oluşturulan senaryo ile sonuç alınmaya çalışılıyor. Yalanlar, iftiralar, kumpaslar havada uçuşuyor. Artık alışık olduğumuz FETÖ usulü kirli oyunlar yeniden vizyona sokulmaya çalışılıyor. Maalesef, elverişli oyuncular ve figüranlar da her zaman bulunuyor. Elbette sıkıntılı bir durum... Ancak, gelinen noktada eskisi gibi sonuç alamadıkları için belki iyi de oluyor. Devletin her zaman uyanık ve diri kalmasını sağlıyor, oyunlar ortaya çıktıkça vatandaş da meselenin özünü ve neler olup bittiğini daha iyi anlıyor. Kapsamlı temizliklere vesile oluyor. *** Basit operasyonlar değil bunlar. Oldukça karmaşık. Arkalarında derin güçler, istihbarat örgütleri yer alıyor. Emniyet, yargı, siyasi, finans ve her seferinde de medya ayakları bulunuyor. Algı ve yönlendirme dolu haberlerle destekleniyor. Hepsi de ülkeyi tökezletmeye ve karıştırmaya yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Şerbetlendik artık, görüyoruz neler yapılmak istendiğini. Ancak, ülke olarak ciddi bir problemimiz var. Bazen bilerek, bazen de bilmeyerek peşine takılanlar çıkıyor. Yaşadık 17-25 Aralık Yargı Darbesi sürecinde. Üzerinde oynanan bir takım ses kayıtları bile siyasi malzeme olarak kullanıldı. Operasyon mahsulü pek çok materyal, TBMM kürsülerinden seslendirildi. Sosyal medya üzerinden algı oyunları yapılmaya çalışıldı. Üstelik bunu halen devam ettirmeye çalışanlar var... Oysa bu tür operasyonlar, belli hedefler seçse de aslında ülkeye yapılıyor. Oyunlar Türkiye üzerine oynanıyor. O yüzden, iktidarı ve muhalefeti ile siyaset müessesi birlikte hareket etmeli. Artık, kimse bu kirli oyunlardan medet umup siyasi rant devşirmeye çalışmamalı. Sona ermeli bu kirli süreç. *** Devletin zirvesinde gerekli değerlendirmeler yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kamuoyunu bilgilendirerek, kararlılığı vurgulayıp mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün Ak Parti Grup Toplantısı'nda "Kanun dışına çıkan kim varsa, hukuk zemininde mutlaka hesabını soruyoruz" dedi. Bir noktanın altını çizerek, gerekli yerlere gereken mesajı verdi: "Hükümetimiz, ittifakımız, devletimiz her zamankinden daha güçlüdür." İşte zaten mesele burada! Bu güç çok rahatsız ediyor Türkiye üzerinde hesapları olan belli çevreleri. O yüzden yükleniyor, operasyonlar çekmeye çalışıyorlar. Cumhurbaşkanı, "Kuklayı da kuklacıyı da biliyoruz" dedi. Evet, biliyoruz ve sürekli olarak da karşılaşıyoruz. Zarar veriyor bize. O yüzden artık toplum olarak el ele vererek engel olup uzaklaştırmamız lazım. Biz hep aynı sahneyi defalarca izlemek ve sıkıntı çekmek zorunda mıyız?
Ekleme Tarihi: 17 Mayıs 2024 - Cuma
Emin Pazarcı

Operasyon

Devletin zirvesini sarsan ve meşgul eden Ankara Emniyeti merkezli son operasyon bunlara eklenen yeni bir halka. 17-25 Aralık Yargı Darbesi'ne çok benziyor. Birtakım kirli isimler seçiliyor. Onlara bazı vaatlerde bulunuyor. Bu isimler üzerinden devleti yönetenler karalanmaya, vatandaşın kafası bulandırılmaya, oluşturulan senaryo ile sonuç alınmaya çalışılıyor.

Yalanlar, iftiralar, kumpaslar havada uçuşuyor. Artık alışık olduğumuz FETÖ usulü kirli oyunlar yeniden vizyona sokulmaya çalışılıyor. Maalesef, elverişli oyuncular ve figüranlar da her zaman bulunuyor.

Elbette sıkıntılı bir durum...

Ancak, gelinen noktada eskisi gibi sonuç alamadıkları için belki iyi de oluyor. Devletin her zaman uyanık ve diri kalmasını sağlıyor, oyunlar ortaya çıktıkça vatandaş da meselenin özünü ve neler olup bittiğini daha iyi anlıyor. Kapsamlı temizliklere vesile oluyor.

***
Basit operasyonlar değil bunlar. Oldukça karmaşık. Arkalarında derin güçler, istihbarat örgütleri yer alıyor. Emniyet, yargı, siyasi, finans ve her seferinde de medya ayakları bulunuyor. Algı ve yönlendirme dolu haberlerle destekleniyor.

Hepsi de ülkeyi tökezletmeye ve karıştırmaya yönelik olarak gerçekleştiriliyor.

Şerbetlendik artık, görüyoruz neler yapılmak istendiğini. Ancak, ülke olarak ciddi bir problemimiz var. Bazen bilerek, bazen de bilmeyerek peşine takılanlar çıkıyor.

Yaşadık 17-25 Aralık Yargı Darbesi sürecinde. Üzerinde oynanan bir takım ses kayıtları bile siyasi malzeme olarak kullanıldı. Operasyon mahsulü pek çok materyal, TBMM kürsülerinden seslendirildi. Sosyal medya üzerinden algı oyunları yapılmaya çalışıldı.

Üstelik bunu halen devam ettirmeye çalışanlar var...

Oysa bu tür operasyonlar, belli hedefler seçse de aslında ülkeye yapılıyor. Oyunlar Türkiye üzerine oynanıyor.

O yüzden, iktidarı ve muhalefeti ile siyaset müessesi birlikte hareket etmeli. Artık, kimse bu kirli oyunlardan medet umup siyasi rant devşirmeye çalışmamalı.

Sona ermeli bu kirli süreç.

***
Devletin zirvesinde gerekli değerlendirmeler yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kamuoyunu bilgilendirerek, kararlılığı vurgulayıp mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün Ak Parti Grup Toplantısı'nda "Kanun dışına çıkan kim varsa, hukuk zemininde mutlaka hesabını soruyoruz" dedi.

Bir noktanın altını çizerek, gerekli yerlere gereken mesajı verdi:

"Hükümetimiz, ittifakımız, devletimiz her zamankinden daha güçlüdür."

İşte zaten mesele burada!

Bu güç çok rahatsız ediyor Türkiye üzerinde hesapları olan belli çevreleri. O yüzden yükleniyor, operasyonlar çekmeye çalışıyorlar.

Cumhurbaşkanı, "Kuklayı da kuklacıyı da biliyoruz" dedi.

Evet, biliyoruz ve sürekli olarak da karşılaşıyoruz. Zarar veriyor bize. O yüzden artık toplum olarak el ele vererek engel olup uzaklaştırmamız lazım. Biz hep aynı sahneyi defalarca izlemek ve sıkıntı çekmek zorunda mıyız?

Yazıya ifade bırak !

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.