Kiralık araçla kana bulayacaklardı

GÜNDEM 10.03.2020 - 11:02, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1395+ kez okundu.
 

Kiralık araçla kana bulayacaklardı

Bağdadi’nin öldürülmesinin ardından İstanbul’da eylem hazırlığındayken yakalanan 12 DEAŞ’lı hakkında dava açıldı. Zanlıların saatlik kiralanan araçla eylem yapmayı planladıkları ortaya çıktı

DEAŞ lideri terörist Ebubekir El Bağdadi'nin öldürülmesinden iki gün sonra İstanbul'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını kana bulamak isteyen terör örgütü şüphelisi 12 kişi hakkında dava açıldı. Şüphelilerin, Moov by Garenta uygulaması üzerinden yol kenarlarında park edilmiş halde kiralanabilen, anahtarı ve ruhsatı torpidosunda bulunan bir aracı çalıp, GPS bağlantısını kestikleri belirtildi. "Saatlik araç kiralama, kullan bırak araçlar" sloganıyla kiralanan aracı çalan DEAŞ'lılar, saldırı gerçekleştiremeden yakalandı.   1.2 MİLYON LİRADAN İZ YOK İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede tutuklu sanıklar Bayram Ç., Fatih G., Gökhan B., Harun U., Hasan K., İrfan G., Raşit K., Tunahan G., tutuksuz sanıklar Halit A., Erdal P., Yusuf Z. ve Filiz U. hakkında "DEAŞ silahlı terör örgütü üyeliği", "açıkta bırakılmış eşya hakkında gece vakti hırsızlık", "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 11.5 yıldan 25.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Hasan K. ve Bayram Ç.'nin ayrıca "ruhsatsız silah ve mermi satma, satışına aracılık etme veya bu amaçla bulundurma" suçlarından 8 ile 15 yıl arasında hapis ve adli para cezasına çarptırılmaları istendi. İddianamede, örgütün para kasalarından olduğu aktarılan Raşit K. üzerinden dönen 1.2 milyon liranın akıbetinin de bilinmediği, bu paranın DEAŞ'lı teröristlere veya saldırılarda kullanılmış olabileceğine dikkat çekildi.
Bağdadi’nin öldürülmesinin ardından İstanbul’da eylem hazırlığındayken yakalanan 12 DEAŞ’lı hakkında dava açıldı. Zanlıların saatlik kiralanan araçla eylem yapmayı planladıkları ortaya çıktı

DEAŞ lideri terörist Ebubekir El Bağdadi'nin öldürülmesinden iki gün sonra İstanbul'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını kana bulamak isteyen terör örgütü şüphelisi 12 kişi hakkında dava açıldı. Şüphelilerin, Moov by Garenta uygulaması üzerinden yol kenarlarında park edilmiş halde kiralanabilen, anahtarı ve ruhsatı torpidosunda bulunan bir aracı çalıp, GPS bağlantısını kestikleri belirtildi. "Saatlik araç kiralama, kullan bırak araçlar" sloganıyla kiralanan aracı çalan DEAŞ'lılar, saldırı gerçekleştiremeden yakalandı.

 

1.2 MİLYON LİRADAN İZ YOK
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede tutuklu sanıklar Bayram Ç., Fatih G., Gökhan B., Harun U., Hasan K., İrfan G., Raşit K., Tunahan G., tutuksuz sanıklar Halit A., Erdal P., Yusuf Z. ve Filiz U. hakkında "DEAŞ silahlı terör örgütü üyeliği", "açıkta bırakılmış eşya hakkında gece vakti hırsızlık", "resmi belgede sahtecilik" suçlarından 11.5 yıldan 25.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Hasan K. ve Bayram Ç.'nin ayrıca "ruhsatsız silah ve mermi satma, satışına aracılık etme veya bu amaçla bulundurma" suçlarından 8 ile 15 yıl arasında hapis ve adli para cezasına çarptırılmaları istendi. İddianamede, örgütün para kasalarından olduğu aktarılan Raşit K. üzerinden dönen 1.2 milyon liranın akıbetinin de bilinmediği, bu paranın DEAŞ'lı teröristlere veya saldırılarda kullanılmış olabileceğine dikkat çekildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.