8 Yıl önce oğlunu öldüren baba yakalandı

06.03.2020 - 11:32, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:37 1417+ kez okundu.
 

8 Yıl önce oğlunu öldüren baba yakalandı

Amasya’da, 8 yıl önce aniden ortadan kaybolan 30 yaşındaki Ahmet Sucu’nun, şiddet uyguladığı babası tarafından baltayla öldürülerek bahçeye gömüldüğü ortaya çıktı

Amasya merkeze bağlı Bağlarüstü köyünde yaşayan Ahmet Sucu (30), 27 Mayıs 2012'de aniden ortadan kayboldu. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine harekete geçen jandarma, yaptığı soruşturmada bir sonuca ulaşamazken, baba Asım Sucu oğlunu soranlara, "Başını alıp gitti" yanıtını verdi. Rafa kaldırılan dosyayı 8 yıl sonra yeniden indiren jandarma, olayı aydınlatmak için özel ekip kurdu. Köyde araştırma yapan ekip, davranışlarından şüphelendiği baba Asım Sucu, eşi ve iki kardeşini çapraz sorguya aldı. Çelişkili ifadelerin ardından suçunu itiraf eden Asım Sucu (61), oğlunu kendisinin öldürdüğünü anlattı. Oğlunun sürekli eşini ve kendisini dövdüğünü öne süren Asım Sucu, "Olay günü de yine annesini dövüyordu. Müdahale etmek istedim. Bana da tepki gösterince bir anlık öfkeyle baltayı alıp başına vurdum" dedi. Cesedi de evin bahçesine gömdüğünü söyleyen Asım Sucu, "Eşim 3 yıl önce rüyasında oğlumu görmüş. Rüyada, babaannesi ve dedesinin yanına gömülmek istediğini söylemiş. Ben de çıkardığım kemiklerini bir çuvala koyup, köy mezarlığındaki anne ve babamın yanına gömdüm" diye konuştu.   MAKİNEYLE KAZI YAPILDI Mezarlığa götürülen Asım Sucu'nun gösterdiği yerde iş makineyle yapılan kazıda, Ahmet Sucu'ya ait olduğu tahmin edilen kemikler bulundu. Mezardan çıkarılan kemikler, Adli Tıp'a gönderildi. Asım Sucu ve eşi Ş. Sucu tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilirken, kardeşleri A.S. ile E.E. ise serbest bırakıldı. Asım Sucu tutuklandı. Eşi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Amasya’da, 8 yıl önce aniden ortadan kaybolan 30 yaşındaki Ahmet Sucu’nun, şiddet uyguladığı babası tarafından baltayla öldürülerek bahçeye gömüldüğü ortaya çıktı

Amasya merkeze bağlı Bağlarüstü köyünde yaşayan Ahmet Sucu (30), 27 Mayıs 2012'de aniden ortadan kayboldu. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine harekete geçen jandarma, yaptığı soruşturmada bir sonuca ulaşamazken, baba Asım Sucu oğlunu soranlara, "Başını alıp gitti" yanıtını verdi. Rafa kaldırılan dosyayı 8 yıl sonra yeniden indiren jandarma, olayı aydınlatmak için özel ekip kurdu. Köyde araştırma yapan ekip, davranışlarından şüphelendiği baba Asım Sucu, eşi ve iki kardeşini çapraz sorguya aldı. Çelişkili ifadelerin ardından suçunu itiraf eden Asım Sucu (61), oğlunu kendisinin öldürdüğünü anlattı. Oğlunun sürekli eşini ve kendisini dövdüğünü öne süren Asım Sucu, "Olay günü de yine annesini dövüyordu. Müdahale etmek istedim. Bana da tepki gösterince bir anlık öfkeyle baltayı alıp başına vurdum" dedi. Cesedi de evin bahçesine gömdüğünü söyleyen Asım Sucu, "Eşim 3 yıl önce rüyasında oğlumu görmüş. Rüyada, babaannesi ve dedesinin yanına gömülmek istediğini söylemiş. Ben de çıkardığım kemiklerini bir çuvala koyup, köy mezarlığındaki anne ve babamın yanına gömdüm" diye konuştu.

 

MAKİNEYLE KAZI YAPILDI
Mezarlığa götürülen Asım Sucu'nun gösterdiği yerde iş makineyle yapılan kazıda, Ahmet Sucu'ya ait olduğu tahmin edilen kemikler bulundu. Mezardan çıkarılan kemikler, Adli Tıp'a gönderildi. Asım Sucu ve eşi Ş. Sucu tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilirken, kardeşleri A.S. ile E.E. ise serbest bırakıldı. Asım Sucu tutuklandı. Eşi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.