İstanbul'da şiddetli deprem

GÜNDEM 11.01.2020 - 17:02, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:36 1011+ kez okundu.
 

İstanbul'da şiddetli deprem

İstanbul’da Silivri açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi ve AFAD, 16.38’de meydana gelen ve 20 saniye süren depremin büyüklüğünü 4.7 olarak duyurdu. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz depremle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu Marmara Denizi içinde hepimizin bildiği ana fayın, Kuzey Anadolu fayının üzerinde meydana gelen bir deprem. Geçenlerde de yine böyle bir deprem olmuş ve oldukça fazla bizi telaşlandırmıştı. Bu tür depremler önemli, dikkatle takip etmek gerekiyor. Biraz daha bilgilerin netleşmesi gerekiyor. Büyük deprem beklediğimiz bir kolda, bu fayın deprem üretme potansiyeli olduğunu gösteriyor. Bu bakımdan önemli. Ama bugün yarın deprem olacak gibi bir anlam da çıkarılmamalı. Şu anda olan depremin biraz daha zaman geçtikten sonra ne anlama geldikten sonra yeni bazı şeyler söylemek mümkün olacak”
İstanbul’da Silivri açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi ve AFAD, 16.38’de meydana gelen ve 20 saniye süren depremin büyüklüğünü 4.7 olarak duyurdu.

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz depremle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bu Marmara Denizi içinde hepimizin bildiği ana fayın, Kuzey Anadolu fayının üzerinde meydana gelen bir deprem. Geçenlerde de yine böyle bir deprem olmuş ve oldukça fazla bizi telaşlandırmıştı. Bu tür depremler önemli, dikkatle takip etmek gerekiyor. Biraz daha bilgilerin netleşmesi gerekiyor.

Büyük deprem beklediğimiz bir kolda, bu fayın deprem üretme potansiyeli olduğunu gösteriyor. Bu bakımdan önemli. Ama bugün yarın deprem olacak gibi bir anlam da çıkarılmamalı. Şu anda olan depremin biraz daha zaman geçtikten sonra ne anlama geldikten sonra yeni bazı şeyler söylemek mümkün olacak”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.