Alzheimer Hastalığını Dikkate Alın

21.12.2019 - 12:44, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:36 1062+ kez okundu.
 

Alzheimer Hastalığını Dikkate Alın

Yoğun çalışma hayatı, stres, uykusuzluk ve yorgunluk gibi etkenler unutkanlığı artırıyor.

BUNLAR ALZHEIMER HASTALIĞINI TETİKLİYOR     BASİT UNUTKANLIKLAR: Randevular, arkadaşların isimleri, çantanın konulduğu yer, ocağın altını kapatmak gibi basit unutkanlıkların ciddiye alınması gerektiğini dile getiren Dr. Yetkin, "Bu tür basit unutkanlıklar çoğu zaman kısa süreli ve geçicidir fakat yoğun çalışma hayatı, stres, uykusuzluk, yorgunluk gibi etkenler, bu tür küçük unutkanlığı artırabilir" diye konuştu.     YAŞLILIK ÖNEMLİ FAKTÖR: Yaş ilerledikçe zihnin insan vücudu gibi zayıfladığını söyleyen Dr. Yetkin, "Ancak bu durum hiçbir zaman günlük yaşamımızı etkileyecek boyutlara varmaz. Yaşla birlikte ilerleyen ve basit gündelik işlerin bile yerine getirilmesinde sorunlar yaratan unutkanlık ise, Alzheimer hastalığının habercisi olabilir. Toplumumuzda genellikle 'bunama' olarak adlandırılan ve yaşlılıkla doğal kabul edilen bu durum, aslında tıpkı yüksek tansiyon, şeker hastalığı ya da mide ülseri gibi ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Alzheimer ilerleyici ve geri dönüşsüz bir özelliğe sahiptir. Önceleri sinsi başlayan basit unutkanlıklar, yıllar içinde günlük işleri yapmayı engelleyecek düzeye ulaşır     BUNAMAK: Toplumumuzda genellikle 'bunama' olarak adlandırılan ve yaşlılıkla doğal kabul edilen bu durum, aslında tıpkı yüksek tansiyon, şeker hastalığı ya da mide ülseri gibi ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Alzheimer ilerleyici ve geri dönüşsüz bir özelliğe sahiptir. Önceleri sinsi başlayan basit unutkanlıklar, yıllar içinde günlük işleri yapmayı engelleyecek düzeye ulaşır" ifadelerini kullandı.     İŞTE BELİRTİLERİ: Gülük yaşamı etkileyecek düzeyde unutkanlık Günlük işleri yerine getirmekte güçlük çekme Kelime bulmakta güçlük çekme  Tarihleri unutma veya bildiği yolları bulamama  Karar vermekte güçlük çekme  Pratik düşünme becerisinin azalması  Sık kullanılan eşyaları yanlış yere koyma  Ruh hali veya davranışlarda değişiklik  Kişilik değişiklikleri  Sorumluluktan kaçınma.   
Yoğun çalışma hayatı, stres, uykusuzluk ve yorgunluk gibi etkenler unutkanlığı artırıyor.

BUNLAR ALZHEIMER HASTALIĞINI TETİKLİYOR

   
BASİT UNUTKANLIKLAR: Randevular, arkadaşların isimleri, çantanın konulduğu yer, ocağın altını kapatmak gibi basit unutkanlıkların ciddiye alınması gerektiğini dile getiren Dr. Yetkin, "Bu tür basit unutkanlıklar çoğu zaman kısa süreli ve geçicidir fakat yoğun çalışma hayatı, stres, uykusuzluk, yorgunluk gibi etkenler, bu tür küçük unutkanlığı artırabilir" diye konuştu.

   
YAŞLILIK ÖNEMLİ FAKTÖR: Yaş ilerledikçe zihnin insan vücudu gibi zayıfladığını söyleyen Dr. Yetkin, "Ancak bu durum hiçbir zaman günlük yaşamımızı etkileyecek boyutlara varmaz. Yaşla birlikte ilerleyen ve basit gündelik işlerin bile yerine getirilmesinde sorunlar yaratan unutkanlık ise, Alzheimer hastalığının habercisi olabilir.

Toplumumuzda genellikle 'bunama' olarak adlandırılan ve yaşlılıkla doğal kabul edilen bu durum, aslında tıpkı yüksek tansiyon, şeker hastalığı ya da mide ülseri gibi ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Alzheimer ilerleyici ve geri dönüşsüz bir özelliğe sahiptir. Önceleri sinsi başlayan basit unutkanlıklar, yıllar içinde günlük işleri yapmayı engelleyecek düzeye ulaşır
   
BUNAMAK: Toplumumuzda genellikle 'bunama' olarak adlandırılan ve yaşlılıkla doğal kabul edilen bu durum, aslında tıpkı yüksek tansiyon, şeker hastalığı ya da mide ülseri gibi ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Alzheimer ilerleyici ve geri dönüşsüz bir özelliğe sahiptir. Önceleri sinsi başlayan basit unutkanlıklar, yıllar içinde günlük işleri yapmayı engelleyecek düzeye ulaşır" ifadelerini kullandı.

   
İŞTE BELİRTİLERİ:

Gülük yaşamı etkileyecek düzeyde unutkanlık

Günlük işleri yerine getirmekte güçlük çekme

Kelime bulmakta güçlük çekme 

Tarihleri unutma veya bildiği yolları bulamama 

Karar vermekte güçlük çekme 

Pratik düşünme becerisinin azalması 

Sık kullanılan eşyaları yanlış yere koyma 

Ruh hali veya davranışlarda değişiklik 

Kişilik değişiklikleri 

Sorumluluktan kaçınma. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.