Rusya Genelkurmay Başkanı'ndan ‘Büyük bir savaş bekliyor musunuz?’

18.12.2019 - 15:17, Güncelleme: 14.02.2024 - 06:36 707+ kez okundu.
 

Rusya Genelkurmay Başkanı'ndan ‘Büyük bir savaş bekliyor musunuz?’

Rusya Genelkurmay başkanı General Valery Gerasimov, Baltıklar ve Karadeniz'de ABD liderliğinde artan NATO askeri tatbikatlarını 'ittifakın büyük bir askeri çatışmaya hazırlığı' olarak niteledi. Gerasimov ayrıca '50 yıl içinde büyük bir savaş bekliyor musunuz?' sorusuna 'durumun “istikrarsız” olmasına rağmen, savaş için acil bir koşulun olmadığı' şeklinde cevap verdi.

Gerasimov açıklamasında, Baltıklar ve Karadeniz'de ABD liderliğinde artan NATO askeri tatbikatları için ''Tatbikatlar, NATO'nun birliklerini büyük bir askeri çatışmaya girmesi için bilinçli bir şekilde eğittiğini gösteriyor'' dedi. Rus komutan, ABD'nin askeri gücünü Rus sınırlarına doğru genişletmenin yanı sıra, Moskova'nın ulusal güvenliğine tehdit eden balistik füze rampalarını Avrupa'da yaymaya devam ettiğini belirtti. ''Batı medyası algı yapıyor'' Gerasimov, Rusya'nın normal şeffaf ve savunmacı bir şekilde yaptığı askeri oluşumların, Batı'nın medya organları ve hükümetleri tarafından 'barışı tehdidi' olarak ele alındığını ve karalama kampanyası yürütüldüğünü belirtti. ''Rusya boş oturmuyor'' Rusya'nın, ABD ve NATO askeri birikimi karşısında boş bir şekilde oturmadığını belirten Gerasimov, mevcut hava savunma sistemlerini atlatabilen yeni silahlar geliştirildiğini hatırlattı. Bunlardan, havadan fırlatılan hipersonik füze olan Kinjal'ın Kuzey Kutbu da dahil bir dizi testi başarıyla tamamladığını doğruladı. ''Her şey bir gecede değişebilir'' 2050 yılına kadar büyük bir savaşın patlayabileceğine inanıp inanmadığı sorulduğunda Gerasimov, bağımsız aktörlere siyasi, ekonomik ve bilgi baskısı nedeniyle durumun “istikrarsız” olmasına rağmen, savaş için acil bir koşulun olmadığını söyledi. Gerasimov açıklamasının devamına, ''Ancak, dünyadaki mevcut belirsizlik göz önüne alındığında, bu bir gecede değişebilir. Bu koşulların kontrolden çıkıp büyük ölçekli bir çatışmaya dönüşebilecek krizleri ortaya çıkarabileceğini göz ardı edemeyiz'' sözlerini de ekledi. Bu durumu göz önünde bulundurarak, Batı ile Rusya arasında gerginliği yatıştırmanın önemine değinen Gerasimov, ''Böylece düşmanca tehlikeli askeri olayların önüne geçebiliriz'' dedi.
Rusya Genelkurmay başkanı General Valery Gerasimov, Baltıklar ve Karadeniz'de ABD liderliğinde artan NATO askeri tatbikatlarını 'ittifakın büyük bir askeri çatışmaya hazırlığı' olarak niteledi. Gerasimov ayrıca '50 yıl içinde büyük bir savaş bekliyor musunuz?' sorusuna 'durumun “istikrarsız” olmasına rağmen, savaş için acil bir koşulun olmadığı' şeklinde cevap verdi.

Gerasimov açıklamasında, Baltıklar ve Karadeniz'de ABD liderliğinde artan NATO askeri tatbikatları için ''Tatbikatlar, NATO'nun birliklerini büyük bir askeri çatışmaya girmesi için bilinçli bir şekilde eğittiğini gösteriyor'' dedi.

Rus komutan, ABD'nin askeri gücünü Rus sınırlarına doğru genişletmenin yanı sıra, Moskova'nın ulusal güvenliğine tehdit eden balistik füze rampalarını Avrupa'da yaymaya devam ettiğini belirtti.

''Batı medyası algı yapıyor''

Gerasimov, Rusya'nın normal şeffaf ve savunmacı bir şekilde yaptığı askeri oluşumların, Batı'nın medya organları ve hükümetleri tarafından 'barışı tehdidi' olarak ele alındığını ve karalama kampanyası yürütüldüğünü belirtti.

''Rusya boş oturmuyor''

Rusya'nın, ABD ve NATO askeri birikimi karşısında boş bir şekilde oturmadığını belirten Gerasimov, mevcut hava savunma sistemlerini atlatabilen yeni silahlar geliştirildiğini hatırlattı. Bunlardan, havadan fırlatılan hipersonik füze olan Kinjal'ın Kuzey Kutbu da dahil bir dizi testi başarıyla tamamladığını doğruladı.

''Her şey bir gecede değişebilir''

2050 yılına kadar büyük bir savaşın patlayabileceğine inanıp inanmadığı sorulduğunda Gerasimov, bağımsız aktörlere siyasi, ekonomik ve bilgi baskısı nedeniyle durumun “istikrarsız” olmasına rağmen, savaş için acil bir koşulun olmadığını söyledi.

Gerasimov açıklamasının devamına, ''Ancak, dünyadaki mevcut belirsizlik göz önüne alındığında, bu bir gecede değişebilir. Bu koşulların kontrolden çıkıp büyük ölçekli bir çatışmaya dönüşebilecek krizleri ortaya çıkarabileceğini göz ardı edemeyiz'' sözlerini de ekledi.

Bu durumu göz önünde bulundurarak, Batı ile Rusya arasında gerginliği yatıştırmanın önemine değinen Gerasimov, ''Böylece düşmanca tehlikeli askeri olayların önüne geçebiliriz'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve turkishdailynews.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.