Zamanında Yediği Hurmalar Tırmalamaya Başladı
Zamanında Yediği Hurmalar Tırmalamaya Başladı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'de 4-5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı hakkında 'Şaibe' iddialarına ilişkin inceleme başlattı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'de 4-5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı hakkında 'Şaibe' iddialarına ilişkin inceleme başlattı.
CHP 2023 yılında yapılan kurultaydaki şaibe iddiaları yeniden gündem oldu.
2023 yılında yapılan genel seçimlerden mağlubiyetle ayrılan CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik isyan bayrağı çekilmişti.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel'in başta olduğu değişimlerin isyanı sonrası CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu dönemi sona erip; Özgür Özel, partinin yeni genel başkanı oldu.
Ancak kurultay tarihinden günümüze şaibe iddiaları CHP'nin peşini bırakmadı.
Olaylı geçen kurultayın ardından bugün, yeni bir gelişme daha yaşandı.
İNCELEME BAŞLATILDI
CHP'nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı.
Kurultayın iptal olup olmaması ise soruşturmasının seyrine göre şekillenecek.
KILIÇDAROĞLU İFADE VERECEK
Kurultay sürecinde delegelere rüşvet verildiği, para, telefon ve ev verildiğine dair iddialara ilişkin inceleme başlatıldığı bildirildi. İncelemede, tanıklar dinlenecek ve deliller toplanacak.
Soruşturma kapsamında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Akif Hamzaçebi ifadeye çağrıldı.
KEMAL KILIÇDAROĞLU, KURULTAYI İŞARET ETMİŞTİ: HANÇER DEYİMİNİ KULLANMIŞTIM
Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde, "KRT Soruyor" özel programında Gökhan Kayış’ın sorularını yanıtlamak üzere canlı yayına katıldı.
Kılıçdaroğlu, "Sükut ikrardan gelir" diyerek CHP yönetiminin açık ve net açıklama yapması gerektiğini söylemişti.
Özgür Özel'e kaybettiği kurultay sonrası "Sırtımdan hançerlendim" ifadelerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu da şunları söylemiş ve dikkatleri üzerine çekmişti:
Çok tartışıldı. Hala da tartışılıyor. Siyasette etik, ahlaki değerler ve güven çok önemlidir. Arkadaşlarla kuracağınız ilişkiler, kader arkadaşı, yol arkadaşı olduğunuz kişilerle güven içinde götürürsünüz pek çok olayı ama bu güveni yüz yüze tartışmanın ötesinde arka kapıdan tartışılarak farklı bir yol yürünmesi doğru değil. O açıdan ben kurultayda 'hançer' deyimini kullanmıştım.
Yol arkadaşınızın size ihanet etmemesi gerekir. Bir tereddüt, farklı görüş varsa çok rahat dillendirilebilir. CHP'nin dokusunda bu vardır. Her zaman eleştiriye değer veririz. Eleştiren arkadaşların sözünü genel başkanlığım sürecinde hiç kesmedim. Her zaman güvendim arkadaşlarıma, o güven içinde görüşlerimizi, sırlarımızı paylaştık. Yol arkadaşlığı çok kolay bir iş değildir. "Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak zordur" demiştim. Zordur hakikaten. Tasada ve kıvançta beraber olmak demektir.
NE OLMUŞTU
Hatırlanacağı üzere olaylı kurultayda delegeler bin 500 dolar karşılığında Özgür Özel'e oy verdiği iddia edilmişti.
Bu iddiaların sahibi ise dönemin CHP Muş Gençlik Kolları Başkanı Erkan Çakır ile CHP Kadıköy üyesi Tolgahan Erdoğan idi..
İddialara göre Ekrem İmamoğlu'nn kurultaydan sonra CHP genel merkezinde kasanın başına geçirdiği Özgür Karabat, kurultay günü taşıdığı çantalarla insanlara para dağıttı. para alan delegelerden biri 1500 dolar alırken, kendisini kayda aldırdı. Ardından görüntüler karşılığında 10 bin dolar daha istedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.